فروش میلیاردی بانک سامان: برگزاری ۱۸ مزایده املاک در سال ۱۴۰3 از تهران تا قشم!

به گزارش بورس امروز؛ بانک سامان در سال ۱۴۰۲ با برگزاری مزایدههای متعدد، بخشی از املاک خود را به فروش رساند. درحالی که هیچ یک از مزایده ها مربوط به املاک تحت مالکیت شرکت بهناد بنا نبوده اند، این شرکت به وکالت بانک اقدام به برگزاری مزایده های 18 گانه نمود. شرکت توسعه عمران بهناد بنا به عنوان یک کارگزار مزایده های واگذاری املاک بانک سامان را انجام داد که این فرایند در سال جاری و سال های اتی نیز باتوجه به حجم املاک تملیکی بانک ادامه خواهد یافت.
اولین مزایده بانک سامان در فروردین ماه سال جاری برگزار شد. سامان در این مزایده به واسطه شزکت توسعه و عمران بهناد بنا به عنوان کارگزار و وکالت بانک، مزایده واگذاری یک ساختمان مسکونی در تبریز را به صورت یکجا برگزار نمود که تاریخ پیش بینی شده برای نتایج را ابتدای اردیبهشت ماه اعلام کرد.
در انتهای فروردین ماه نیز بانک سامان نتیجه آخرین مزایده واگذاری سال 1402 را که مربوط به واگذاری 39 ردیف ملکی بوده است اعلام کرد. طبق اعلام بانک، 6 پاکت برای 6 ردیف ملکی دریافت و واگذار شد و 33 ردیف بدون پیشنهاد باقی ماندند. از میان پیشنهادات مطرح شده، 4 فقره واریزی به مبلغ 4 میلیارد و 959 میلیون ریال انجام و 2 فقره چک تضمین به مبلغ 11 میلیارد و 950 میلیون ریال دریافت شد. لازم به ذکر است، کل مبلع توافق شده 358 میلیارد و 700 میلیون ریال بوده است.
در اردیبهشت ماه نیز بانک سامان اقدام به برگزاری مزایده بخشی از املاک خود در شهرهایی همچون تهران، خرمشهر، رشت، سلفچگان، سلمانشهر، شیراز و قشم نمود که تمامی انها با دادن وکالت به شرکت توعسه و عمران بهناد بنا صورت گرفت که نتیجه آن از 34 ردیف ملکی، یک ردیف با پیشنهاد 11 میلیارد و 977 میلیون ریال دریافت شد که مبلغ واریز نقدی آن 599 میلیون ریال بود.
در خرداد ماه نیز شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان مزایده 3 مزایده برگزار نمود که یکی از آنها مربوط به املاک بانک در شهر تبریز برای تاریخ 9 خرداد ماه بوده است. در این تاریخ، شرکت بهناد بنا مزایده دیگری برای واگذاری بخشی از املاک بانک سامان در تهران را نیز برگزار نمود. این شرکت در پایان خرداد ماه نیز بخش دیگری از املاک بانک سامان را در شهرهایی همچون رشت، خرمشهر، قشم، کارون، کرج، کرمانشاه، کیش، گچسر، گلوگاه، مشهد و نیشابور را برگزار کرد. از میان مزایده های خرداد ماه، دو مزایده برگزار شده اختصاصی مربوط به املاک تهران و تبریز به دلیل عدم دریافت پیشنهاد به نتیجه ای نرسید اما مزایده املاک سایر شهرها که در پایان خرداد ماه برای 33 ردیف ملکی در شهرهی مختلف برگزار شد، 1 پاکت برای یک دریف ملکی دریافت گردید که در نتیجه آن یک ملک با مبلغ توافقی 42 میلیارد ریالی به فروش رسید که در قبال آن 2 میلیارد و 100 میلیون ریال در قالب یک فقره چک دریافت شد.
بانک سامان در تیر ماه نیز اقدام به برگزاری 4 مزایده نمود که مربوط به املاک تخلیه مشروحه با کاربری تجاری-اداری در استان تهران را به مزایده گذاشت که دو مزایده نخست ظرف مهلت مطرح شده پیشنهادی دریافت نکرد اما مزایده سوم که مربوط به 27 ردیف ملکی بوده است، با دریافت یک پاکت برای یک ردیف ملکی به نتیجه رسید. لازم به ذکر است دو مزایده نخست را شرکت بهناد بنا به وکالت از بانک سامان و شریک برگزار نمود. چهارمین مزایده تیر ماه نیز که توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان برگزار شد، به دلیل عدم دریافت هیچگونه پیشنهادی، بی نتیجه باقی ماند.
در مرداد ماه، بانک سامان برای واگذاری املاک مازاد خود با کاربری تجاری به صورت تخلیه مشروحه دو مزایده برگزار نمود که هر دو آنها توسط شرکت بهناد بنا به وکالت و شریک بانک سامان برگزار شد. از میان دو مزایده برگزار شده، مزایده نخست با وجود شیوه پرداخت حداقل نقد 30 درصد و پرداخت 60 درصد حداکثر دو ماه که 10 درصد باقی مانده نیز در زمان انتقال سند پرداخت می شود، پاکت پیشنهادی دریافت نشد. مزایده دوم این ماه که مربوط به واگذاری 28 ردیف ملکی بودند با دریافت دو پیشنهاد بابت دو ریدف ملکی به نتیجه رسید. بانک سامان این دو ملک را با قیمت 58 میلیارد و 585 میلیون ریال که بخشی از آن در قالب دو فقره چک به مبالغ 1 میلیارد و 975 میلیون ریال و 723 میلیون ریال دریافت شد.
این بانک در شهریور ماه تنها یک مزایده برای واگذاری املاک مازاد خود در تهران را که به صورت تخلیه مشروحه بوده با شرایط پرداخت متنوع فروش نقدی، فروش اقساطی یکساله و فروش اقساطی بلندمدت 3 ساله به مزایده گذاشت که این مزایده نیز توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان برگزار شد. این مزایده به دلیل عدم دریافت پیشنهاد بدون نتیجه باقی ماند.
بانک سامان در هر یک از ماه های مهر و آبان اقدام به برگزاری مزایده واگذاری بخش دیگری از املاک مازاد خود در تهران نمود که تمامی دو مزایده توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از این بانک انجام شد تا بخشی از املاک تخلیه و متصرفدار مشروحه در شهرهای اصفهان، اهواز، بندرعباس، تبریز، تهران، خرمشهر، رشت، سلفچگان، شیراز، قائمشهر، قشم، کارون، کرمانشاه، کیش، گلوگاه و مشهد را واگذار نماید. در این بین، مزایده مهر ماه با دریافت یک پاکت برای یک ردیف ملکی از میان 31 ردیف مزایده شده، به نتیجه رسید. بانک سامان این ملک را با قیمت توافقی 6 میلیارد و 500 میلیون ریال واگذار کرد که در قبال آن یک فقره چک تضمین 313 میلیون ریالی دریافت کرد.
در آبان ماه نیز بانک سامان با برگزاری مزایده واگذاری یک فقره ملک تخلیه مشروحه در شهر تهران که توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از این بانک به شرایط پرداخت متنوع فروش اقساطی یکساله، فروش اقساطی بلندمدت 3 ساله و فروش اقساطی بلندمدت 5 ساله برگزار گردید به فروش ملک منجر شد. بانک سامان فروش این ملک را با قیمت توافقی 518 میلیارد و 248 میلیون ریال انجام شد که یک فقره چک از سوی مشتری دریافت شد.
در آذر ماه نیز دو مزایده توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان برگزار شد که مزایده نخست برای 33 ردیف ملک متصرفدار در شهر بندعباس و دومی برای بخشی از املاک بانک در شهرهای تبریز و تهران انجام شد. مزایده املاک بندرعباس بانک سامان با دریافت 7 پاکت برای 7 ردیف ملکی به مبلغ کل 311 میلیارد و 892 میلیون ریال توافق شد که 129 میلیارد و 577 میلیون ریال آن سود معامله برای بانک سامان بوده است. این بانک واگذار املاک مذکور را به صورت اقساطی با نرخ 23 درصد سالانه انجام داد لذا 88 میلیارد و 457 میلیون ریال سود فروش و 41 میلیارد و 120 میلیون ریال سود 23 درصد حاصل از فروش اقساطی بوده است.
دومین مزایده آذر ماه که پانزدهمین مزایده سال 1403 از سوی بانک سامان بوده است، برای فروش بخشی از املاک حاضر در تهران و تبریز انجام شد که هیچگونه پیشنهادی تا پایان وقت اداری روز موعود دریافت نشد. در دی ماه نیز بانک سامان اقدام به برگزاری دو مزایده نمود که اولین آن مربوط به املاک تخلیه در شهر تبریز بوده اما با وجود شرایط پرداخت فروش اقساطی حداکثر یکساله و فروش اقساطی بلندمدت حداکثر 3 ساله، پیشنهادی واصل نگردید. لذا بانک در مزایده دوم خود که طی دی ماه برگزار گردید، شرایط فروش اقساطی حداکثر 5 ساله نیز اضافه نمود که در کنار املاک تبریز، بخشی از املاک مازاد تهران نیز توسط شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان به مزایده گذاشته شد.
این بانک اگرچه در بهمن ماه مزایده ای را برگزار نکرد اما در اسفند ماه شاهد برگزاری یک مزایده به عنوان هجدهمین مزایده سال 1403 از سوی شرکت توسعه و عمران بهناد بنا به وکالت از بانک سامان بودیم که برای املاک تخلیه و متصرف دار شهرهای اهواز، بندرعباس، تهران، تبریز، خرمشهر، رشت، سلفچگان، شیراز، طالقان، قائمشهر، قشم، کارون، کرج، کیش، گلوگاه، مشهد و همدان انجام شد. بانک سامان 49 ردیف ملکی خود را در شهرهای مذکور با شرایط متنوع فروش اقساطی به مزایده گذاشت که 5 پاکت برای 4 ردیف ملکی دریافت شد که مبلغ توافق شده کل به ارزش 196 میلیارد و 646 میلیون ریال بوده است و بانک سامان از این معامله سود 133 میلیارد و 240 میلیون ریالی را دریافت کرد. این فروش با دریافت چک و فیش های تضمین از سوی مشتریان انجام شد.




