اخبار ویژه

فولاد مبارکه سهام ذوب آهن را خریداری می کند؟

غلام‌رضا سلیمی، معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در گفت‌وگو با بورس امروز درباره برنامه‌های این شرکت در خصوص تملک اپال و افزایش سهامداری، بر اهمیت تأمین مواد اولیه و منابع انرژی برای شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، با بیان اینکه فولاد مبارکه به تملک اپال توجه دارد، اعلام کرد: در راستای بحث تملک اپال، این سیاست یا استراتژی فولاد مبارکه در بحث خود تأمینی در بخش مواد اولیه نیز است. یعنی فقط بحث منابع انرژی نیست. مستحضر هستید که در بحث منابع انرژی، در تأسیس و بهره‌برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی اقدام کرده‌ایم و در حال حاضر فولاد مبارکه در حال تولید برق است.

وی ادامه داد: همچنین، در مورد نیروگاه بادی و گاز نیز فعالیت‌هایی آغاز کرده‌ایم. به همین دلیل، بحث خود تأمینی منابع انرژی به صورت جدی دنبال می‌شود. در زمینه مواد اولیه هم همین وضعیت وجود دارد.طی یک دهه اخیر سیاست‌گذاری‌ها به گونه‌ای بوده که برخی شرکت‌ها از مأموریت خود فراتر رفته و وارد مأموریت سایر شرکت‌ها شده‌اند.

وی تصریح کرد: این اقدام باعث شد که شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه که مأموریت اصلی‌شان تولید فولاد است، مجبور به ورود به فعالیت های بالادست خود شوند. تا زمانی که ماموریت شرکت‌های معدنی تنها تأمین مواد اولیه بود، توانستند فولاد تولید کنند. اما اکنون این شرکت‌ها وارد فولادسازی شده‌اند.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه نیز به همین جهت، ساختاری برای بحث‌های معدنی ایجاد کرده و شروع به اکتشاف و استخراج از معادن کوچک مقیاس نموده و همچنین به بحث تملک و مالکیت شرکت‌هایی مانند اپال توجه دارد.

وی با اشاره به تأثیر تملک اپال بر حاشیه سود این شرکت اظهار داشت: با این تملک، انتظار افزایش حاشیه سود بلافاصله برای فولاد مبارکه وجود ندارد و باید مدتی از این تملک بگذرد تا برنامه‌های شرکت فولاد مبارکه در آن پیاده‌سازی شود و حاشیه سود را افزایش دهد.

وی ادامه داد: در واقع، هر قسمت از زنجیره فولاد درصدی از سود را به خود اختصاص می‌دهد، بر این اساس حاشیه سود به‌خاطر این تملک افزایش خواهد داشت، ولی باید زمان لازم برای این تغییر در نظر گرفته شود.

غلام‌رضا سلیمی در پاسخ به این سؤال که آیا فولاد مبارکه برای تکمیل زنجیره ارزش خود برنامه‌ای برای ورود به سهام ذوب آهن اصفهان دارد، تصریح کرد: بحث ورود به سهام ذوب آهن فراتر از موضوعات عادی است. ذوب آهن یک شرکت ملی با قدمت و پتانسیل‌های زیاد و همچنین چالش‌های جدی است.

وی اضافه کرد: ورود فولاد مبارکه به سهام این شرکت، به نظر من یک تصمیم فراسازمانی است و نیاز به مشارکت ارگان‌های مختلف دارد تا در نهایت به یک تصمیم منتج شود.

وی تصریح کرد: فولاد مبارکه یکی از بازیگران اصلی در این پروژه می‌تواند باشد و امیدوارم حاکمیت تصمیم جدی اتخاذ کند که به نفع ذوب آهن و کشور باشد.

وی در نهایت عنوان کرد:  این موضوع نیاز به همکاری و مشورت فراوان دارد. به رغم پتانسیل های مناسب  ذوب آهن اصفهان، اما در چند سال اخیر تولید آن ثابت مانده است، این موضوع  چالش‌های بسیاری برای این صنعت به ووجود آورده است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا