افزایش سرمایه ۴۹ هزار میلیاردی سامان از سود انباشته؛ گامی برای کفایت سرمایه و معافیت مالیاتی
بانک سامان پس از اخذ مجوز بورس، برنامه افزایش سرمایه بانک سامان از محل سود انباشته به میزان ۴۸ هزار میلیارد ریال را برای بهبود نسبت کفایت سرمایه و بهرهمندی از معافیت مالیاتی تصویب کرد تا سرمایه خود را به ۱۵۸ هزار میلیارد ریال برساند و الزامات بانک مرکزی را تحقق بخشد.
به گزارش بورس امروز؛ بانک سامان که در مرداد ماه سال جاری پیشنهاد افزایش سرمایه ۴۸ هزار میلیارد ریالی از مبلغ ۱۱۰ هزار میلیارد ریال به ۱۵۸ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته را ارائه و اظهار نظر حسابرس را منتشر نمود، در مهر ماه سال جاری موفق به کسب مجوز سازمان بورس برای انجام این برنامه را شد تا در ادامه به برگزاری مجمع عمومی فوق العاده برای تصویب افزایش سرمایه در پایان مهر ماه بپردازد.
این بانک از ابتدای تاسیس تاکنون ۱۵ افزایش سرمایه را عمدتاً از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی در سال های نخست انجام داده است. “سامان” در چند سال اخیر با بهره گیری از سود انباشته توانسته است رشد بیش از ۳۷ درصدی را به صورت سالانه در سرمایه خود ایجاد نماید؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲ طی دو افزایش سرمایه ارزش آن را از ۳۴ هزار میلیارد ریال به ۸۰ هزار میلیارد ریال رساند و با ثبت افزایش سرمایه در دی ماه ۱۴۰۳ مبلغ سرمایه خود را به ۱۱۰ هزار میلیارد ریال رشد داد.
بانک سامان در سال ۱۴۰۳ برای هر سهم سود پایه ۶۴۷ ریالی و در گروه برای هر سهم سود پایه ۷۶۷ ریالی شناسایی کرد که هر یک نسبت به سال مالی ۱۴۰۲ به میزان ۸۹ درصد رشد یافتند. این درحالی است به دلیل افزایش سرمایه های سال ۱۴۰۲ میزان سود هر سهم بانک از ۴۷۸ ریال به ۳۴۲ ریال و سود پایه هر سهم گروه از ۴۸۶ ریال به ۴۰۶ ریال رسیده بود. “سامان” که در سال ۱۴۰۱ سود نقدی ۱۰۴ ریالی و در سال ۱۴۰۲ سود نقدی ۷۰ ریالی را به تصویب رساند، برای سال ۱۴۰۳ با افزایش ۴۳ درصدی، مبلغ سود تقسیمی را به ۱۰۰ ریال رشد داد و سرمایه شرکت نیز به ۱۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
باتوجه به درصد تقسیم سود و سود انباشته محقق شده در پایان سال ۱۴۰۳، بانک سامان برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته را ارائه کرد تا به این ترتیب ضمن اجرای بخشنامه بانک مرکزی، برای بهبود نسبت کفایت سرمایه، از مزایای معافیت مالیاتی ناشی از افزایش سرمایه از محل سود انباشته برخودار شود.
از آنجا که بانک محور نظام تامین مالی کشور است و در سال های اخیر نرخ تورم افزایش قابل توجهی داشته است، بانک مرکزی حداقل سرمایه مورد نیاز فعالیت بانکهای غیردولتی را ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تعیین کرد و تقسیم سود را تا زمان رسیدن به حداقل سرمایه مذکور ممنوع دانست، اما بانک سامان با هماهنگی بعمل آمده مبلغ سود تقسیمی را به ۱۱ هزار میلیارد ریال تغییر داد تا بتواند ضمن افزایش سرمایه از محل سود انباشته، منافع سهامداران را نیز تامین نماید و به این ترتیب، حداقل سرمایه مشخص شده توسط بانک مرکزی را عملیاتی کند. لذا با کسر ۱۱ هزار میلیارد ریال سود تقسیمی، سود انباشته پایان دوره به مبلغ ۴۹ هزار میلیارد ریال رسید که با افزایش سرمایه بانک از این محل، مبلغ سرمایه به رقم ۱۵۸ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.
از سوی دیگر، این افزایش سرمایه با بهبود کیفیت ساختار حقوق مالکانه، نسبت کفایت سرمایه در سال جاری و سال های آتی را افزایش خواهد داد و باتوجه به ماده ۱۴ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها، با ثبت حداکثر ۱۰ ماه پس از تصویب افزایش سرمایه “سامان” را مشمول نرخ صفر مالیاتی می کند.

