تحلیل بنیادی بورستحلیل نمادها

انتخاب درست مساوی با مدیریتی کارآمد

به گزارش بورس امروز، شرکت ارتباطات سیار ایران با ارزش بازاری حدود ۳۹۷ هزار و ۷۹۲ میلیارد ریال در اواخر آذر ۱۴۰۲ توانست درآمدی معادل با ۳۵۴ هزار و ۲۵۱ میلیارد و ۷۵۵ میلیون ریال را در دوره ۹ ماهه نخست فعالیت خود در سال ۱۴۰۲ کسب نماید.

از مجموع درآمد عملیاتی این شرکت در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۲، ۹۱ درصد به درآمد کارکرد مشترکین، هشت درصد به درآمد استفاده از امکانات شبکه توسط سایر شرکت‌های تلفن همراه و یک درصد به سایر درآمد‌های این شرکت اختصاص داشت.

لازم به ذکر است که درآمد کارکرد مشترکین که ۹۱ درصد از مجموع درآمد عملیاتی این شرکت را در دوره ۹ ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد شامل درآمد‌های سرویس‌های اعتباری مانند مکالمه، پیام کوتاه، اینترنت و پیامک انبوه است.

همانطور که در نمودار شماره (۱) مشاهده می‌کنید روند درآمدزایی این شرکت از محل درآمد کارکرد مشترکین در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۲ یک روند صعودی را در پیش گرفته است.

در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۲ شرکت ارتباطات سیار ایران از محل کارکرد مشترکین خود درآمدی معادل با ۲۹ هزار و ۵۱۰ میلیارد و ۷۴۲ میلیون ریال را کسب کرد که با رشدی ۲۸ درصدی در آذر سال جاری به ۳۷ هزار و ۷۸۲ میلیارد و ۱۶۲ میلیون ریال افزایش یافت.

در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، شرکت‌های ارتباطاتی تنها صنعتی بودند که نرخ تعرفه‌های آن‌ها همچنان ثابت باقی ماند ولی با این وجود نیز، “همراه” همچنان از مدار سودآوری خود در طول این دوران اقتصادی خارج نشد. حال بر اساس تأییدیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مقرر گردیده است که تعرفه‌های بسته‌های اینترنت شرکت ارتباطات سیار ایران به میزان ۳۴ درصد افزایش یابد.

در سال گذشته از مجموع درآمد این شرکت که معادل با ۳۹۳ هزار و ۴۶ میلیارد و ۱۰۱ میلیون ریال بود، ۴۴ درصد به فروش بسته‌های اینترنتی اختصاص داشت. در نتیجه افزایش قیمت بسته‌های این شرکت در سال جاری سبب افزایش چشمگیر درآمد عملیاتی این شرکت نسبت به دوره‌های مالی گذشته خواهد شد.

  عملکرد زیرمجموعه‌های “همراه”

شرکت ارتباطات سیار ایران کنترل شرکت‌هایی از قبیل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه نور دنا، نقش اول کیفیت، ارتباطات مبین نت، پرداخت اول کیش، به پرداز همراه سامانه اول، پیشتازان تجارت ویستا، توسعه مجازی سارینا، ستاره درخشان همراه کیش، مؤسسه خدمات رفاهی کارکنان همراه اول، توسعه امن فناوری نامدار، کسب و کار‌های نوپای حرکت اول، همراه کسب و کار‌های هوشمند و توسعه کسب و کار‌های ایرانی را در اختیار دارد.

از بین شرکت‌های زیرمجموعه “همراه” شرکت کسب و کار‌های نوپای حرکت اول در نیمه نخست سال مالی خود که به پایان خرداد ۱۴۰۲ ختم می‌گردد، توانست سود خالص خود را نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته با افزایشی ۴۷ درصدی همراه کند و از ۸۸ میلیارد و ۶۷۹ میلیون ریال به ۱۳۰ میلیارد و ۶۸۸ میلیون ریال برساند.

همچنین شرکت نقش اول کیفیت نیز که در دوره ۶ ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۱ سود خالصی یک هزار و ۱۹۴ میلیارد و ۵۳۶ میلیون ریال را کسب کرد توانست با افزایشی ۱۳۶ درصدی در نیمه نخست سال مالی این شرکت در سال جاری، سود خالص خود را به دو هزار و ۸۱۴ میلیارد و ۷۵ میلیون ریال افزایش دهد.

شرکت‌های همراه کسب و کار‌های هوشمند، به پرداز همراه سامانه اول، ارتباطات مبین نت و ستاره درخشان همراه کیش نیز در نیمه نخست سال مالی ۱۴۰۲ خود نسبت به دوره مشابه آن در سال گذشته به ترتیب با رشد ۶۲۹ درصدی، ۲۴ درصدی، ۲۸ درصدی و ۱۳۵ درصدی در سود خالص همراه گردیدند.

منبع: ماهنامه بورس امروز شماره 91، بهمن ماه ۱۴۰۲

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا