اخبار ویژه

از هیجان تا تحلیل؛ بازار سرمایه در مسیر بازسازی اعتماد

محمدمهدی عشریه، مشاور مدیرعامل سبدگردان اروین، در گفت‌وگو با بورس امروز، وضعیت فعلی بازار سرمایه را «فاز اعتمادسازی» توصیف کرد؛ مرحله‌ای که به گفته او، با فاز «هیجانی» تفاوت‌های بنیادین دارد.

وی توضیح داد: در فاز هیجانی، دارایی‌ها به‌شدت بالاتر یا پایین‌تر از ارزش ذاتی معامله می‌شوند و ورود یا خروج سرمایه‌گذاران خرد با شدت بالایی همراه است. این هیجانات، چه در روندهای صعودی و چه نزولی، بازار را به موضوعی عمومی در محافل خانوادگی تبدیل می‌کند. در مقابل، فاز اعتمادسازی با نوسانات محدودتر، رفتارهای تحلیلی‌تر و کاهش شدت واکنش‌های روانی همراه است.

عشریه در ادامه، به سناریوی احتمالی چرخش نقدینگی به سمت نمادهای هم‌وزن پرداخت و گفت: اگر گزارش‌های میان‌دوره‌ای شرکت‌های متوسط فراتر از انتظار منتشر شود، می‌توان انتظار داشت بخشی از نقدینگی به‌صورت موقت به سمت این نمادها حرکت کند. البته با توجه به نرخ بهره بانکی و جذابیت نسبی اوراق بدهی و صندوق‌های درآمد ثابت، نمی‌توان انتظار جهش‌های نقدینگی مشابه سال‌های  ۹۷ و ۹۸ را داشت. فعالان فعلی بازار نیز با تجربه‌تر از گذشته‌اند و در صورت وقوع چنین چرخشی، معمولاً ترجیح می‌دهند از سهم‌هایی که بخشی از رشد خود را طی کرده‌اند خارج شوند و به سمت نمادهایی با پتانسیل رشد بالاتر حرکت کنند.

عشریه به نقش صندوق‌های تثبیت و توسعه در نمادهای شاخص‌ساز اشاره کرد و افزود: رفتار این صندوق‌ها معمولاً نقش تعیین‌کننده‌ای در روند بازار ایفا نمی‌کند. تجربه اخیر پس از جنگ ۱۲ روزه نشان داد که حتی با بسته شدن بازار و ورود این صندوق‌ها، هدف اصلی تسهیل خروج سرمایه‌گذاران و روان‌سازی معاملات بود، نه ایجاد روند جدید. اگرچه ممکن است در بازه‌های چندماهه، قیمت‌ها به سطوح حمایتی این صندوق‌ها بازگردند، اما به‌طور کلی نمی‌توان رفتار آن‌ها را به‌عنوان سیگنال قابل اتکا برای تحلیل بازار در نظر گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا