اخبار بورسبین الملل

چرا احتمال بحران بدهی فرانسه جهان را نگران کرده است؟

به گزاش بورس امروز؛ پل کروگمن، اقتصاددان برنده جایزه نوبل، نسبت به اوضاع کنونی و احتمال وقوع بحران بدهی فرانسه هشدار داد. به گفته او، اگر این روند ادامه یابد، وضعیت مالی این کشور وخیم‌تر شده و خطر گسترش آن در سراسر منطقه یورو وجود دارد.

کروگمن در مطلبی که هشتم اکتبر در ساب‌استک منتشر کرد، نوشت: «وضعیت اقتصاد فرانسه نگران‌کننده است و عضویت این کشور در یورو باعث می‌شود که بحران بدهی فرانسه به‌سرعت ابعادی انفجاری پیدا کند و به انسجام اروپا آسیب جدی وارد نماید.»

این یادداشت پس از موج شدید فروش اوراق بدهی دولتی فرانسه منتشر شد که تحت تأثیر تورم، کسری بودجه سنگین و فضای سیاسی دوقطبی ایجاد شده است. صرف ریسکی که سرمایه‌گذاران برای اوراق ۱۰ ساله فرانسه نسبت به آلمان مطالبه می‌کنند، به سطوح بحرانی سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ بازگشته است.

بدهی فرانسه به ۳.۶ تریلیون یورو معادل ۱۱۹ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده که رقمی بی‌سابقه است. با این حال دولت همچنان بر حجم بدهی می‌افزاید. به گفته کروگمن، نبود مسئولیت‌پذیری مالی باعث می‌شود سایر اعضای یورو در برابر بسته نجات مقاومت کنند، چرا که هزینه کمک به کشوری به این بزرگی بسیار سنگین است.

کروگمن افزود: «شاید فرانسه از مرز کشوری که نمی‌توان اجازه داد ورشکست شود، عبور کرده باشد.» کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، اعلام کرد مقام‌ها تحولات را رصد می‌کنند، اما رولان لسکور، وزیر دارایی فرانسه، مداخله بانک مرکزی را فعلاً منتفی دانست. روز جمعه بازدهی اوراق ۱۰ ساله با ۳ واحد کاهش به ۴.۸۶ درصد رسید.

کروگمن معتقد است ناتوانی فرانسه در واقع‌بینی نسبت به موضوع بازنشستگی، این کشور را متمایز کرده است. در فرانسه افراد زودتر از سایر کشورهای اروپایی بازنشسته می‌شوند؛ وعده‌ای که مارین لوپن نیز برای آینده تکرار کرده است. هم‌زمان، تظاهرات دانشجویان به وضعیت مدارس نشان‌دهنده شکاف‌های عمیق اجتماعی است.

کروگمن گفت با وجود برآورد ۱.۲ درصدی احتمال نکول بر اساس قراردادهای CDS، افزایش قیمت این قراردادها در کنار تداوم بحران بدهی فرانسه بسیار نگران‌کننده است.

منبع:پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا