سیاسی

گزارش مواضع و دستاوردهای هسته‌ای ایران در هفتادمین کنفرانس عمومی آژانس انرژی اتمی

به گزارش بورس امروز؛ در هفتادمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران، ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران، به تبیین چالش‌های دیپلماتیک و ارائه گزارشی از پیشرفت‌های فنی این سازمان پرداخت.

چالش‌های دیپلماتیک و رویکرد آژانس

کمالوندی در آغاز سخنان خود با انتقاد از عملکرد کشور میزبان، این موضوع را مطرح کرد که با اعمال فشارهای ایالات متحده، توافقنامه میزبانی آژانس نقض شده و از حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این اجلاس جلوگیری شده است؛ اقدامی که وی آن را غیرحرفه‌ای توصیف کرد.

سخنران همچنین به سابقه تعاملات هسته‌ای اشاره کرد و گفت که ایران به عنوان عضوی از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، همواره بر شفافیت پایبند بوده و حتی پس از خروج ایالات متحده از برجام، به تعهدات خود ادامه داده است. کمالوندی با اشاره به گزارش‌های پیشین آژانس، استدلال کرد که ایران به تمامی توافقات پایبند بوده، اما با رفتارهای ناعادلانه و فشارهای سیاسی مواجه شده است.

در بخش دیگری از این گزارش، کمالوندی از عملکرد مدیرکل آژانس انتقاد کرد و وی را به اتخاذ استانداردهای دوگانه متهم ساخت. به گفته کمالوندی، عدم محکومیت حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آژانس در حالی که حملات مشابه به سایر کشورها پیش‌تر محکوم شده بود، نشان‌دهنده رویکرد سیاسی در مواجهه با پرونده هسته‌ای ایران است. وی تصریح کرد که ایمن‌سازی تأسیسات هسته‌ای یک اقدام دفاعی مشروع در برابر تهدیدات نظامی است و نباید به عنوان پنهان‌کاری تفسیر شود، چرا که این مراکز همواره تحت بازرسی‌های آژانس بوده‌اند.

دستاوردها و عملکرد فنی سازمان انرژی اتمی

در بخش دوم گزارش، کمالوندی به تشریح توانمندی‌های بومی سازمان انرژی اتمی پرداخت. طبق آمارهای ارائه‌شده در این سخنرانی:

  • حوزه برق: نیروگاه اتمی بوشهر با کسب امتیاز کامل ۱۰۰ از ۱۰۰ در شاخص‌های انجمن «وانو» (شعبه مسکو) طی سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵، در زمره ۱۰ نیروگاه برتر جهان قرار گرفته است. این نیروگاه تاکنون بیش از ۸۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده که منجر به صرفه‌جویی در مصرف ۱۳۲ میلیون بشکه نفت خام و کاهش انتشار ۸۶ میلیون تن آلاینده زیست‌محیطی شده است.
  • پزشکی هسته‌ای: سازمان انرژی اتمی ایران با تأمین بیش از ۷۶ نوع رادیوداروی تشخیصی و درمانی برای ۲۳۰ مرکز درمانی، نیاز بیش از ۱.۵ میلیون بیمار را در سال پوشش داده است.
  • صنعت و ایمنی: کمالوندی به بومی‌سازی تجهیزات رادیومتریک در صنایع استراتژیک (نفت، گاز و فولاد) و توسعه ۱۰ مرکز پرتودهی برای استریلیزاسیون محصولات پزشکی و کشاورزی اشاره کرد. همچنین، نظام ایمنی هسته‌ای کشور با انجام بیش از ۲۰ هزار بازرسی سالانه، بر ایمنی ۱۱ هزار مرکز صنعتی و پزشکی و سلامت ۶۰ هزار پرتوکار نظارت دارد.

کمالوندی در پایان، با تأکید بر استمرار حرکت ایران در مسیر توسعه صلح‌آمیز هسته‌ای، سخن پایانی خود را با نقل‌قولی از رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر «انرژی هسته‌ای برای همه و سلاح هسته‌ای برای هیچ‌کس» به پایان رساند.

منبع: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا