اخبار بورسبورس کالا و انرژی

پیش‌بینی کاهش رقابت و تعدیل قیمت‌ها در بورس کالا با افزایش عرضه پتروشیمی

به گزارش بورس امروز؛ احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، با اشاره به روند افزایش تولید در این صنعت، پیش‌بینی کرد که با ورود تدریجی واحدهای بیش‌تر به مدار تولید و افزایش حجم عرضه محصولات، رقابت در بورس کالا کاهش یافته و منجر به تعدیل قیمت‌ها و تعادل بازار خواهد شد.

او با بیان اینکه بازار به صورت مستمر رصد می‌شود و در صورت کمبود، از ظرفیت واردات استفاده خواهد شد، تأکید کرد: «هرچه رقابت در بازار کم‌تر و عرضه بیش‌تر باشد، مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پایین‌دستی مواد اولیه را با قیمت مناسب‌تری خریداری خواهند کرد و این موضوع در نهایت به کاهش قیمت تمام‌شده محصولات نهایی منجر می‌شود.»

مهدوی ابهری همچنین بر ضرورت نظارت بر بازار محصولات پایین‌دستی پتروشیمی تأکید کرد و گفت: «مواد اولیه پتروشیمی بر اساس قیمت‌های قبل از ۹ اسفند عرضه می‌شوند و تولیدکنندگان محصولات نهایی نباید قیمت‌های خود را بر مبنای نرخ‌های جهانی محاسبه و به مصرف‌کنندگان تحمیل کنند.» وی از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و وزارت صمت خواست تا بر این موضوع نظارت کرده و از هرگونه اجحاف جلوگیری کنند.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به تأثیر تمدید مهلت بازگشت ارز صادراتی بر شرکت‌های بورسی اشاره کرد و گفت: «این تصمیم در کنار سایر سیاست‌های حمایتی، از سودآوری و عملکرد شرکت‌های بورسی، به‌ویژه در صنایع صادرات‌محور مانند پتروشیمی، حمایت کرده و می‌تواند آثار مثبتی بر روند بازار سرمایه و افزایش اعتماد فعالان اقتصادی داشته باشد.»

او در پایان تأکید کرد که مجموع اقدامات انجام‌شده در حوزه تولید، عرضه و سیاست‌های ارزی، در صورت تداوم، می‌تواند به تعادل بازار، کنترل قیمت‌ها و تقویت بازار سرمایه منجر شود.

منبع خبر: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا