اخبار شرکت هااخبار مجامع

روایت پتروشیمی جم پیلن از یک سال سخت و موفق؛ از بحران اکسترودر تا رشد ۵۶ درصدی فروش

 مدیرعامل پتروشیمی جم پیلن در مجمع سالیانه، از شرایط ویژه این شرکت به‌عنوان تنها پتروشیمی تک‌واحدی با وابس تگی هم‌زمان به چندین تأمین‌کننده خوراک سخن گفت.

به گزارش بورس امروز؛مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی جم پیلن برای بررسی و تصویب صورت‌های مالی سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۴  برگزار شد.

در جریان این مجمع، حسین بارگاهی مدیرعامل پتروشیمی جم پیلن با ارائه گزارش هیئت‌مدیره، تصویری از شرایط خاص این شرکت و تفاوت‌های آن با سایر پتروشیمی‌های فعال کشور ارائه کرد.

به گفته وی، جم پیلن برای دریافت روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن خوراک ناچار است به‌صورت هم‌زمان با چندین شرکت در ارتباط باشد؛ موضوعی که پایداری تولید را در این مجموعه به مسئله‌ای پیچیده و حساس تبدیل کرده است.

او توضیح داد: بخش عمده خوراک شرکت پتروشیمی جم پیلن از پتروشیمی جم تأمین می‌شود و در کنار آن شرکت‌هایی مانند مبین، پارس، نوری، آریاساسول، کاویان و پالایشگاه شازند نیز در زنجیره تأمین خوراک نقش دارند.

به گفته مدیرعامل، هرگونه افت تولید یا اختلال در هر یک از این مجموعه‌ها می‌تواند مستقیماً بر روند تولید جم پیلن اثر بگذارد.

بارگاهی با اشاره به ساختار عملیاتی جم پیلن تأکید کرد: این شرکت برخلاف بسیاری از پتروشیمی‌های دیگر که چند واحد تولیدی دارند، تنها یک واحد اصلی تولید دارد و همین مسئله باعث می‌شود هر توقف، به معنای از دست رفتن صددرصدی تولید باشد.

او در عین حال گفت: شرکت برای رفع این تنگناها و کاهش وابستگی‌ها برنامه‌ریزی کرده و در مسیر افزایش پایداری تولید و ارتقای نرخ تولید حرکت می‌کند.

مدیرعامل جم پیلن در ادامه از پیگیری افزایش سرمایه ۴۰۰ درصدی شرکت پتروشیمی جم پیلن خبر داد و گفت: این موضوع که از مطالبات مهم سهامداران در سال‌های گذشته بوده، مراحل کارشناسی و تأییدات لازم را پشت سر گذاشته اما به دلیل شرایط بازار سرمایه و تحولات کشور به تعویق افتاده است.

او ابراز امیدواری کرد : ثبت این افزایش سرمایه در ماه‌های آینده نهایی شود.

در بخش دیگری از گزارش، بارگاهی عملکرد تولیدی و مالی شرکت پتروشیمی جم پیلن در سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد.

به گفته او، اگرچه بودجه تولید سال گذشته ۲۳۰ هزار تن تعیین شده بود و در طول سال نیز شرکت با چالش‌هایی همچون اورهال طولانی پالایشگاه شازند، توقف‌های فنی، محدودیت‌های ناشی از جنگ، اختلال در تأمین آب از سوی مبین، اعتصاب کامیون‌داران و برخی دستورالعمل‌های پدافندی و منطقه‌ای مواجه شد، اما در نهایت توانست ۲۴۱ هزار تن تولید ثبت کند؛ رقمی که حدود ۵ درصد بالاتر از برنامه بود.

او این میزان رشد مقداری تولید را در میان شرکت‌های پتروشیمی فعال کشور کم‌سابقه توصیف کرد.

به گفته مدیرعامل، جم پیلن در حوزه درآمدی نیز عملکردی فراتر از انتظار ثبت کرده است.

وی توضیح داد: بودجه اولیه شرکت ۱۷ همت و بودجه اصلاح‌شده ۱۹ همت بوده، اما این شرکت توانسته تا پایان سال مالی، درآمدی معادل ۲۴.۵ همت را محقق کند.

بر اساس اظهارات او، درآمد فروش شرکت پتروشیمی جم پیلن نسبت به بودجه ۴۱ درصد و نسبت به سال قبل ۵۶ درصد رشد داشته است.

یکی از مهم‌ترین محورهای سخنان بارگاهی در مجمع، تشریح بحران فنی پیش‌آمده در اکسترودر اصلی شرکت بود؛ تجهیزی کلیدی که نقش اصلی را در تبدیل محصول و ایجاد ارزش افزوده ایفا می‌کند.

او گفت: این دستگاه به دلیل شرایط تحریمی و عدم انجام تعمیرات اساسی در سال‌های گذشته، در سال ۱۴۰۴ با یک مشکل فنی پیچیده مواجه شد و پس از باز شدن مشخص شد که امکان راه‌اندازی مجدد آن به شکل معمول وجود ندارد.

به گفته وی، برآورد اولیه نشان می‌داد احیای این تجهیز به ۲۵ تا ۳۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و حتی احتمال توقف چندماهه تولید نیز مطرح بود.

با این حال، مدیرعامل جم پیلن اعلام کرد تیم مهندسی و فنی شرکت با اتکا به توان داخلی و انجام یک عملیات کم‌سابقه، موفق شد این تجهیز را ظرف ۳۶ روز و با هزینه‌ای حدود ۷ میلیارد تومان به مدار تولید بازگرداند.

او این اقدام را یکی از نمونه‌های شاخص نوآوری فنی در صنعت نفت و پتروشیمی کشور دانست و گفت: پس از این بازگشت، شرکت توانست بیش از ۲۱۰ هزار تن محصول با گریدهای دارای ارزش افزوده بالا تولید کند.

بارگاهی همچنین از استفاده شرکت از این فرصت برای توسعه سبد محصولات خبر داد و گفت: در دوره‌ای که تولید به‌صورت پودری ادامه یافت، جم پیلن برای نخستین‌بار در کشور موفق به تولید ۷ هزار تن گرید لوله شد؛ محصولی که به گفته او همواره با نرخ بالاتری توسط سایر تولیدکنندگان عرضه می‌شد و شرکت از حضور در این بازار محروم بود.

او همچنین از تولید دو گرید انحصاری دیگر خبر داد که پیش از این تنها در سطح مطالعاتی باقی مانده بودند.

مدیرعامل جم پیلن با اشاره به تجربه برون‌سپاری تبدیل پودر به گرانول در نقاط مختلف کشور گفت: این مدل برای نخستین‌بار در صنعت پتروشیمی کشور اجرا شد و اکنون به‌عنوان یک تجربه موفق مورد توجه شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گرفته است.

به گفته او، میانگین حاشیه سود محصولات تولید و فروخته‌شده در این مسیر حدود ۶۰ درصد بالاتر از میانگین قیمت فروش محصولات شرکت بوده است.

او همچنین از ثبت صفر شکایت مشتری در سال ۱۴۰۴ به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای شرکت شرکت پتروشیمی جم پیلن یاد کرد و گفت: این اتفاق در شرایطی رقم خورده که جم پیلن به حدود ۸۰۰ شرکت پایین‌دستی خوراک می‌دهد و محصولات متنوعی را در گریدهای مختلف عرضه می‌کند.

در پایان این گزارش، مدیرعامل  شرکت پتروشیمی جم پیلن با اشاره به جایگاه جم پیلن در بازار فروش گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۴ حدود ۲۴ همت فروش ثبت کرده و از نظر درآمدی حتی از برخی رقبا با ظرفیت اسمی بالاتر نیز پیش افتاده است.

او همچنین تأکید کرد: مدیریت جم پیلن در سال گذشته تلاش کرده ضمن حفظ سودآوری، بازار را نیز تنظیم کند و بخشی از محصولات را برای کمک به پایداری عرضه در سال جاری نگه دارد..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا