بین الملل

هماهنگی چهارجانبه برای مهار تنش‌های خاورمیانه

به گزارش بورس امروز؛ چهار کشور منطقه در ادامه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک خود تلاش می‌کنند یک سازوکار مشترک ایجاد کنند تا از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه جلوگیری شود. این روند قرار است در نشست آتی وزرای خارجه در آنتالیا ترکیه دنبال شود.

به گزارش منابع مطلع، پاکستان، مصر، عربستان و ترکیه مجموعه‌ای از پیشنهادها را آماده کرده‌اند که در حاشیه مجمع دیپلماسی آنتالیا در تاریخ ۱۷ آوریل مطرح خواهد شد. این تلاش‌ها در حالی انجام می‌شود که تحولات اخیر و پیامدهای جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران نگرانی‌ها درباره گسترش بحران در منطقه را افزایش داده است.

رایزنی‌های دیپلماتیک میان این چهار کشور طی هفته‌های گذشته با سرعت ادامه داشته است. نخستین نشست وزرای خارجه ۱۹ مارس در ریاض برگزار شد و چند روز بعد، دور دوم گفت‌وگوها در اسلام‌آباد انجام گرفت. برنامه‌ریزی برای برگزاری سومین نشست در آنتالیا نشان‌دهنده اهمیت موضوع و تمایل کشورها برای هماهنگی هرچه بیشتر است.

منابع دیپلماتیک می‌گویند محور اصلی این گفتگوها ایجاد چارچوبی برای همکاری در سه زمینه است: پیشگیری از درگیری‌ها، هماهنگی اقتصادی و هم‌سویی سیاسی در مسائل منطقه‌ای. در همین راستا، هیئت‌های شرکت‌کننده دیداری نیز با اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان داشته‌اند.

اسحاق دار در این دیدار تأکید کرده که تبدیل این همکاری‌ها به یک سازوکار منظم برای دستیابی به اهدافی همچون ثبات منطقه‌ای و توسعه اقتصادی ضروری است.

به باور کارشناسان، این روند بیش از آنکه مقدمه تشکیل یک ائتلاف رسمی باشد، نشان‌دهنده تلاش عملی کشورها برای هماهنگی در مواجهه با بحران‌های منطقه‌ای است. مقامات نیز هدف اصلی از این نشست‌ها را تدوین رویکردی مشترک برای مدیریت تحولات جاری و جلوگیری از گسترش بیشتر تنش‌ها در خاورمیانه عنوان می‌کنند.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا