سیاست و اقتصاد

انتقاد پاکستان از حق وتو در شورای امنیت

به گزارش بورس امروز؛ در سومین نشست بین‌دولتی مربوط به اصلاحات شورای امنیت در نیویورک، «عاصم افتخار احمد» نماینده پاکستان اعلام کرد که تکرار بن‌بست‌ها در تصمیم‌گیری‌های شورای امنیت نتیجه بهره‌برداری نادرست اعضای دائم از حق وتو است؛ موضوعی که به گفته او، مانع جدی در مسیر حفظ صلح و امنیت جهانی شده است.

او با تأکید بر اینکه ساختار فعلی شورای امنیت بازتاب‌دهنده واقعیت‌های جهان امروز نیست، افزود: حق وتو نه‌تنها متعلق به دوران گذشته است، بلکه اعطای آن به اعضای جدید نیز با مشکلات و تناقض‌های جدی همراه خواهد بود. احمد تصریح کرد که موضع پاکستان روشن است؛ این اختیار یا باید به‌طور کامل لغو شود یا استفاده از آن به شکل چشمگیری محدود گردد.

نماینده پاکستان همچنین بر لزوم افزایش شفافیت و مسئولیت‌پذیری در نحوه استفاده از وتو تأکید کرد و از نقش مؤثرتر مجمع عمومی سازمان ملل در این فرآیند حمایت نمود.

او در ادامه پیشنهاد داد به‌جای گسترش اعضای دائم، تعداد کرسی‌های غیر دائم افزایش پیدا کند تا توازن قدرت در شورا بهبود یابد و استفاده از وتو برای قدرت‌های بزرگ هزینه‌برتر شود. به باور وی افزایش تعداد اعضا نیازمند توافق گسترده‌تری خواهد بود و این امر می‌تواند مانعی طبیعی برای استفاده بی‌رویه از وتو ایجاد کند.

در پایان نیز پاکستان بر اهمیت اجرای اصلاحات واقعی و گسترده در شورای امنیت تأکید کرد و یادآور شد که در مسیر این تغییرات، هیچ کشوری نباید از امتیازات ویژه برخوردار باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا