بین الملل

بحران مالی تاریخی در سازمان ملل با تداوم بدهی آمریکا

به گزارش بورس امروز؛ منابع رسانه‌ای منطقه‌ای گزارش دادند که سازمان ملل متحد با بحران مالی بی‌سابقه‌ای دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. در نامه‌ای رسمی به کشورهای عضو، آنتونیو گوترش از کمبود شدید منابع مالی و خطر توقف فوری برنامه‌ها سخن گفته است.

به گفته او، مجموع بدهی‌های پرداخت‌نشده دولت‌ها به سطحی رسیده که اجرای مأموریت‌های حیاتی سازمان را دشوار کرده است. در این میان، ایالات متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده بودجه، بخش قابل‌توجهی از سهم مالی خود را پرداخت نکرده و همین امر موجب اختلال در روند فعالیت‌های بین‌المللی شده است.

کارشناسان می‌گویند تصمیم دولت واشنگتن برای کاهش کمک‌ها به سازمان ملل، به‌ویژه در بخش صلح‌بانی، به دلیل سیاست‌های جدید انزواگرایانه دونالد ترامپ بوده است. سیاستی که بسیاری از نهادهای چندجانبه مانند صندوق جمعیت جهانی، آژانس بهداشت و سایر مراکز بین‌المللی را تحت‌تأثیر قرار داده است.

رسانه‌های اسرائیلی همچنین گزارش داده‌اند که ترامپ در تلاش است نهادی جایگزین به نام «شورای صلح» را به عنوان سازوکار جدید میانجی‌گری در جهان ایجاد کند؛ طرحی که واکنش سرد کشورهای اروپایی و مخالفت صریح چین را در پی داشته است.

بنا بر اساسنامه اولیه، این شورا قرار است با فروش کرسی‌های دائمی تأمین مالی شود، اما منتقدان آن را طرحی سیاسی و غیرعملی برای تضعیف ساختار بین‌المللی موجود می‌دانند.

منبع: خبرگزاری فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا