سیاست و اقتصاد

سهم استان‌ها از درآمد معادن در بودجه ۱۴۰۳ کمتر از حد قانونی

به گزارش بورس امروز؛ بررسی‌های دیوان محاسبات کشور نشان می‌دهد سهم قانونی استان‌ها از درآمدهای حاصل از حقوق دولتی معادن در بودجه سال ۱۴۰۳ به‌طور کامل رعایت نشده است. طبق قوانین موجود، ۱۵ درصد از این درآمدها باید در اختیار استان‌ها قرار گیرد، اما نحوه درج ارقام در جداول بودجه عملاً این سهم را محدود کرده است.

در حالی‌ که برآوردهای درآمدی از محل حقوق دولتی معادن رقم بالاتری را نشان می‌دهد، عددی که برای استان‌ها در قانون بودجه لحاظ شده، به‌صورت یک مبلغ ثابت و کمتر از سهم واقعی تعیین شده است. این تفاوت باعث شده منابعی که می‌توانست صرف توسعه زیرساخت‌ها و کاهش نابرابری‌های منطقه‌ای شود، به استان‌ها نرسد.

دیوان محاسبات معتقد است این شیوه بودجه‌نویسی با هدف قانون‌گذار در حمایت از توسعه متوازن مناطق کشور همخوانی ندارد و در عمل موجب تضعیف نقش استان‌ها در بهره‌مندی از منابع طبیعی خود می‌شود.

بر همین اساس، این نهاد نظارتی موارد یادشده را در قالب ملاحظات و پیشنهادهای اصلاحی در گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۳ منعکس کرده و برای بررسی و تصمیم‌گیری به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا