سیاست و اقتصاد

جلسه غیرعلنی مجلس درباره معیشت و بازار ارز

به گزارش بورس امروز؛ صبح امروز جلسه‌ای غیرعلنی در مجلس شورای اسلامی با محور بررسی اقدامات دولت برای حفظ قدرت خرید مردم و ساماندهی بازار کالاهای اساسی برگزار شد. در این نشست، نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، نظارت بر قیمت کالا و خدمات و مدیریت نوسانات ارزی مورد بررسی قرار گرفت.

این جلسه با حضور رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای اقتصاد، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری برگزار شد و تعدادی از نمایندگان و روسای کمیسیون‌های تخصصی نیز مطالبات مردم درباره وضعیت معیشتی، بازار ارز و شرایط اقتصادی کشور را مطرح کردند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در پایان جلسه تأکید کرد حل مشکلات مردم نیازمند تعامل قانون‌مند، همدلانه و مبتنی بر اختیارات مشخص میان دولت و مجلس است و بدون این رویکرد، گره‌های معیشتی باز نخواهد شد.

در این نشست، پنج محور اصلی مرتبط با معیشت مردم شامل اجرای طرح جدید کالابرگ، تأمین نهاده‌ها، کنترل بازار ارز، نظارت بر قیمت کالاها و حمایت از تولیدکنندگان به‌صورت صریح و کارشناسی میان دولت و مجلس به بحث گذاشته شد. نمایندگان بر این نکته تأکید کردند که مجلس خود را در کنار دولت و حامی قوه مجریه در مسیر حل مشکلات اقتصادی می‌داند.

اعضای دولت نیز با اشاره به تشکیل کمیته‌ای پنج‌نفره برای بهبود شرایط اقتصادی، اعلام کردند بر اساس پیشنهاد این کمیته، مصوبه‌ای ۱۷ بندی تدوین و اجرای آن آغاز شده است. این مصوبه شامل اصلاح شیوه اجرای کالابرگ، کنترل بازار ارز، شفاف‌سازی در تراستی‌ها، اصلاح واردات کالاهای اساسی، بازنگری ترازنامه بانک‌ها برای تقویت تولید، اصلاح بودجه با هدف مهار تورم و افزایش سرمایه‌گذاری است.

بر اساس گزارش ارائه‌شده، دولت برای اجرای طرح جدید کالابرگ در سه‌ماهه پایانی سال، ۲.۵ میلیارد دلار منابع اختصاص داده و تداوم این طرح در بودجه سال ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است. وزیر کار نیز از آماده‌بودن زیرساخت‌های اجرایی طرح به مجلس اطمینان داد.

همچنین گزارش بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس نشان داد طی ۹ ماه نخست امسال بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص یافته، اما به دلیل ناکارآمدی و ایجاد زمینه‌های فساد، این منابع نتوانسته مانع افزایش قیمت‌ها شود. بر همین اساس، اصلاح شیوه تخصیص ارز و پرداخت یارانه به انتهای زنجیره یعنی مردم، به‌عنوان راهکار پیشنهادی مطرح شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا