سیاست و اقتصاد

تأکید بانک مرکزی بر عدم محدودیت واردات با ارز حاصل از صادرات

به گزارش بورس امروز؛ بانک مرکزی با انتشار توضیحی اعلام کرد هرگونه سهمیه‌بندی ثبت‌سفارش واردات با استفاده از ارز حاصل از صادرات نباید مانع بهره‌گیری صادرکنندگان از این مسیر قانونی بازگشت ارز شود. این بانک تأکید کرده است روش «واردات در مقابل صادرات خود» همچنان یکی از شیوه‌های معتبر رفع تعهد ارزی به شمار می‌رود.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، این موضوع در چارچوب آیین‌نامه بازگشت ارز حاصل از صادرات و اصلاحات بعدی آن به‌صراحت پیش‌بینی شده و جزو روش‌های رسمی ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان محسوب می‌شود. همچنین ضوابط مربوط به صادرکنندگان مشمول برخی معافیت‌ها و تبصره‌ها در این مقررات به‌طور شفاف تشریح شده است.

بانک مرکزی تصریح کرد در صورتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی یا سایر نهادهای ذی‌ربط اقدام به تعیین سهمیه ثبت‌سفارش برای واردات با ارز صادرات خود کنند، این تصمیمات نباید محدودیتی برای استفاده قانونی صادرکنندگان از این روش ایجاد کند، مشروط بر آنکه واردات در چارچوب کالاهای مجاز و مورد تأیید دستگاه‌های مسئول انجام شود.

در بخش دیگری از این توضیحات آمده است که اداره رسیدگی به تعهدات صادراتی و وارداتی بانک مرکزی تنها مسئول تهیه گزارش‌های آماری مربوط به صادرات و بازگشت ارز است. این گزارش‌ها بر پایه اطلاعات دریافتی از سامانه‌های مرتبط و داده‌های گمرکی تهیه شده و صرفاً بنا به درخواست مراجع قضایی یا دستگاه‌های ذی‌ربط ارسال می‌شود.

بانک مرکزی همچنین تأکید کرده است استفاده از این اطلاعات برای تصمیم‌گیری، تدوین ضوابط یا صدور بخشنامه‌های اجرایی، بر عهده سایر نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط است و این بانک مسئولیتی در قبال سهمیه‌های مازاد یا محدودیت‌های احتمالی واردات در مقابل صادرات نخواهد داشت.

منبع: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا