سیاست و اقتصاد

شتاب کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها با تمرکز بر زنجیره ارزش

به گزارش بورس امروز؛ محمدصادق عظیمی‌فر اجرای دقیق تکالیف برنامه هفتم توسعه در حوزه ارتقای ضریب پیچیدگی پالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش را راهبردی غیرقابل‌تغییر برای وزارت نفت اعلام کرد.

وی با اشاره به اجرای نهضت کیفی‌سازی و بهینه‌سازی فرآیندها در ۹ پالایشگاه نفتی کشور گفت با استقرار دولت چهاردهم، اولویت‌بندی پروژه‌ها به‌صورت عملیاتی انجام شد تا عقب‌ماندگی‌های سنواتی جبران شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد نخستین خروجی این رویکرد، بهره‌برداری از واحد تصفیه هیدروژنی گازوئیل پالایشگاه شیراز با ظرفیت روزانه ۲۶ هزار بشکه بود که تولید پایدار گازوئیل یورو ۵ را محقق کرده است.

عظیمی‌فر افزود واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز نیز در سال استقرار دولت چهاردهم در سرویس قرار گرفت و کل تولید ۱.۶۵ میلیون لیتر بنزین این پالایشگاه با کیفیت یورو عرضه می‌شود.

وی همچنین از راه‌اندازی واحد ایزوماکس پالایشگاه آبادان در سال ۱۴۰۳ خبر داد که به افزایش روزانه سه میلیون لیتر تولید نفت‌گاز منجر شده است.

به گفته وی، تکمیل واحد CCR و پروژه کیفی‌سازی بنزین پالایشگاه تهران در اولویت جدی قرار دارد و با بهره‌برداری آن تا نیمه نخست سال آینده، تولید این پالایشگاه حدود ۲۰ درصد افزایش یافته و کل بنزین تولیدی به استانداردهای روز جهانی ارتقا خواهد یافت.

عظیمی‌فر پالایشگاه اصفهان را محور راهبرد کاهش تولید نفت‌کوره دانست و گفت پروژه‌های RHU و RFCC با هدف کاهش گوگرد نفت‌کوره از ۳۰ هزار به کمتر از ۵۰۰ PPM تعریف شده و فاز زودهنگام آن تا پایان ۱۴۰۵ وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

منبع: شانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا