بازارهای موازیطلا و ارز

پیش‌فروش هفتم سکه؛ آغاز واریز وجه از امروز

به گزارش بورس امروز؛ در حالی که بهای طلا و سکه در بازار داخلی به سطوح کم‌سابقه‌ای رسیده است، فرآیند واریز وجه برای حضور در هفتمین مرحله پیش‌فروش سکه طلای بانک مرکزی از امروز شنبه ۲۲ آذرماه آغاز شده و هم‌زمان، حراج سکه نیز قرار است روز چهارشنبه همین هفته در مرکز مبادله ایران برگزار شود.

طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، متقاضیان از ساعت ۸ صبح امروز تا پایان روز دوشنبه ۲۴ آذرماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه معاملات سکه به نشانی market.ice.ir، کل مبلغ سفارش موردنظر خود را به‌همراه کارمزد تعیین‌شده پرداخت کنند. ثبت نهایی سفارش‌ها نیز در روز سه‌شنبه ۲۵ آذرماه انجام خواهد شد.

این طرح ویژه اشخاص حقیقی دارای تابعیت ایران و حداقل ۱۸ سال تمام است و امکان پیش‌خرید سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه بهار آزادی ضرب ۱۳۸۶ بانک مرکزی را با زمان تحویل ۵ فروردین ۱۴۰۵ فراهم می‌کند.

بر اساس ضوابط اعلام‌شده، هر فرد با یک کد ملی در مجموع می‌تواند تا ۱۵ قطعه سکه پیش‌خرید کند که شامل ۳ تمام‌سکه، ۵ نیم‌سکه و ۷ ربع‌سکه است. همچنین مجموع سکه‌های تخصیص‌یافته به هر متقاضی در پیش‌فروش‌های برگزارشده طی شهریور تا آذر ۱۴۰۴ نیز نباید بیش از این سقف باشد.

برگزاری هم‌زمان پیش‌فروش و حراج سکه در هفته جاری، در شرایطی صورت می‌گیرد که بازار طلا و سکه همچنان ملتهب است. افزایش بهای طلای جهانی، رشد نرخ ارز آزاد، افت معاملات رسمی و بالا رفتن تقاضای فصلی در ماه‌های پایانی سال از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر روند اخیر قیمت‌ها عنوان می‌شود.

بر اساس نرخ‌های اعلامی اتحادیه طلا و جواهر تهران، امروز قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید به ۱۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است؛ سطحی که نقش عرضه‌های رسمی و مداخله بازارساز را بیش از پیش پررنگ کرده است.

پیش‌تر بانک مرکزی اعلام کرده بود که حراج سکه به‌صورت منظم و هفتگی در روزهای چهارشنبه تا پایان سال ادامه خواهد داشت و در کنار آن، طرح‌های پیش‌فروش نیز با هدف پاسخ‌گویی به تقاضای واقعی و کنترل نوسانات بازار اجرا می‌شود.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا