سیاست و اقتصاد

توافق ایران و بلاروس برای تولید مشترک کود پتاسه

به گزارش بورس امروز؛ توافق ایران و بلاروس برای تولید مشترک کود پتاسه در داخل کشور به‌عنوان مهم‌ترین نتیجه دیدار وزرای دو کشور اعلام شد؛ توافقی که با هدف کاهش وابستگی و تقویت زنجیره تأمین نهاده‌های کشاورزی ایران انجام می‌شود.

در نشست «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی و «آندری کوزنتسوف» وزیر صنایع بلاروس، دو طرف همچنین بر مبادله برخی نیازهای اساسی دو کشور تأکید کردند؛ ایران بخشی از مواد اولیه کشاورزی موردنیاز خود را از بلاروس وارد می‌کند و در مقابل، بخشی از نیازهای غذایی بلاروس از سوی ایران تأمین خواهد شد.

ایران در این دیدار آمادگی خود را برای ترانزیت محصولات کشاورزی بلاروس به مقاصد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نیز اعلام کرد؛ ظرفیتی که می‌تواند نقش ایران در مسیرهای ترانزیتی اوراسیا را پررنگ‌تر کند.

در بخش صنعتی نیز توافق شد همکاری‌های تولید مشترک ماشین‌آلات کشاورزی و تجهیزات سنگین شامل تراکتور، کمباین، کامیون و کشنده با مشارکت شرکت‌های ایرانی از جمله تراکتورسازی ایران دنبال شود. این اقدام قرار است نیازهای دو کشور را پوشش دهد و موجب ارتقای فناوری و افزایش توان ساخت داخل شود.

دو وزیر این مجموعه توافقات را گامی عملی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه دانستند و تأکید کردند که بهره‌گیری از ظرفیت‌های مکمل دو کشور می‌تواند به تقویت امنیت غذایی و توسعه بخش کشاورزی ایران و بلاروس منجر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا