اخبار شرکت ها

دستیابی بازار جهانی فولادهای پیشرفته AHSS تا ۲۰۳۵ به ۱۰۳ میلیارد دلار

به گزارش بورس امروز؛ علیرضا رحیم، مدیرعامل فولاد هرمزگان، در دوازدهمین کنفرانس استیل‌پرایس با موضوع فولادهای پیشرفته اعلام کرد که تولید فولادهای پیشرفته AHSS باید به‌عنوان هدف اصلی صنعت فولاد کشور دنبال شود. وی تأکید کرد این مسیر نیازمند سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ایجاد بازار مصرف داخلی و سپس ورود به بازارهای صادراتی است.

در این نشست توضیح داده شد که دو عامل کلیدی، یعنی صنعت خودرو و بخش انرژی، فولادسازان جهان را به سمت تولید فولادهای خاص سوق داده است. این صنایع به فولادهایی با مقاومت بالا و وزن کم نیاز دارند و همین موضوع باعث شده بازار جهانی فولادهای AHSS تا سال ۲۰۳۵ رشدی چند برابر سریع‌تر از فولادهای معمولی داشته باشد.

شرکت‌های بزرگ جهانی مانند POSCO، ArcelorMittal، SSAB و Baowu با نسل‌های جدید فولادهای پیشرفته AHSS، توسعه دانش فنی، دیجیتالیزاسیون و همکاری مستقیم با خودروسازان توانسته‌اند جایگاه خود را تثبیت کنند. استراتژی‌های این شرکت‌ها شامل همکاری مشترک با خودروسازان، نسل‌سازی، مالکیت دانش و تکنولوژی، برندسازی محصول و حرکت به سمت نسل سوم AHSS برای رقابت با آلومینیوم است. اجرای این استراتژی‌ها منجر به تضمین فروش بلندمدت، افزایش پایداری تولید و کاهش هزینه‌ها شده است.

نمونه‌های جهانی نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد فروش شرکت SSAB و ۷۵ درصد فروش ArcelorMittal مربوط به AHSS است. همچنین تولید ورق‌های خاص برای خودروهای ولوو توسط یک فولادساز با ظرفیت تنها ۸ میلیون تن نشان می‌دهد که چسبندگی به مشتری و تولید مشترک با خودروسازان کلید موفقیت در این بازار است.

اختصاص بودجه‌های چندصد میلیون دلاری به تحقیق و توسعه و ایجاد دفاتر پژوهشی متعدد در جهان از جمله اقدامات شرکت‌های بزرگی مانند پوسکو و آرسلورمیتال بوده است. در ایران اما چالش‌هایی همچون کمبود فناوری و تجهیزات، ناپایداری کیفیت مواد اولیه، مقاومت مشتریان صنعتی و نبود دانش کافی در بازار وجود دارد که نیازمند سرمایه‌گذاری جدی برای زیرساخت‌هاست.

مزایای ورود ایران به بازار AHSS شامل حاشیه سود بالاتر، مزیت رقابتی فناورانه، جذب سرمایه‌گذار بین‌المللی و اعتبار برند صنعتی عنوان شد. ارزش بازار جهانی AHSS از ۴۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ به ۱۰۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۵ خواهد رسید و منطقه آسیا–اقیانوسیه بزرگ‌ترین بازار این محصول معرفی شده است.

فرصت‌ها و تهدیدات این حوزه نیز مطرح شد: حرکت جهان به سمت فولاد کم‌کربن، رشد مصرف AHSS در خودروهای برقی و گسترش دیجیتالیزاسیون فرصت‌های مهم هستند، در حالی که هزینه بالای تحقیق و توسعه، کمبود استانداردهای تولید و ریسک‌های سیاسی و تجاری تهدیدات جدی محسوب می‌شوند.

پرسش‌های راهبردی پیش‌روی ایران شامل نوع محصول، بازارهای هدف، پراکندگی جغرافیایی تولید و سهم گریدهای خاص از کل تولید فولاد کشور است. پاسخ به این پرسش‌ها زمینه را برای تولید فولادهای پیشرفته فراهم خواهد کرد.

در پایان پیشنهاد شد نقشه راهی شامل ورود با نسل اول و دوم، سرمایه‌گذاری روی خطوط پیشرفته، همکاری با خودروسازان منطقه (ترکیه، هند، رنو)، حرکت به نسل سوم AHSS تا سال ۲۰۳۰ و برندسازی محصول تدوین شود؛ همان مسیری که شرکت‌های بزرگی چون Arcelor، POSCO و SSAB طی کرده‌اند.

منبع خبر: روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان جنوب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا