سیاست و اقتصاد

آمادگی زمستانی شبکه انتقال گاز و ثبت دستاورد بومی‌سازی توربین

به گزارش بورس امروز؛ مهم‌ترین محور اعلامی از سوی پیمان خضرایی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران ورود کامل شبکه انتقال گاز به آرایش زمستانی پس از پایان برنامه‌های تعمیراتی و تکمیل بیش از ۶۰۰ بازبینی فنی است. شبکه با ظرفیت کامل عملیاتی، خطوط آماده‌به‌کار و ایستگاه‌های تقویت فشار در مدار، برای دوره سرمای پیش‌رو تجهیز شده است.

به‌استناد گزارش ارائه‌شده توسط خضرایی، عملیات نیمه نخست سال شامل ۶۰۰ مورد تعمیر در خطوط سوم، چهارم و هشتم، تعویض ۵۰۰ شاخه در مسیرهای اصلی و پایش ۴۵۰ کیلومتر از خطوط هشتم و دهم بوده و اکنون ۹۵ ایستگاه فعال هستند. دو ایستگاه لامرد و اردستان ۸ نیز تا پایان سال به مجموعه افزوده می‌شود.

اتصال خط نهم سراسری به خط ششم، امکان مانور بیشتر شبکه در روزهای سرد را فراهم کرده و تثبیت فشار در مسیرهای جنوبی و مرکزی را تقویت کرده است. هم‌زمان، برنامه نوسازی تجهیزات کنترلی با جایگزینی سیستم‌های قدیمی و دیجیتالی‌سازی فرآیندهای پایش ایستگاه‌ها در حال اجراست.

در بخش فناوری، خضرایی از تکمیل بومی‌سازی سیستم کنترل توربین‌های آمریکایی نصب‌شده در ایستگاه پتاوه خبر داده است. این پروژه پس از حدود هفت سال طراحی و بازمهندسی الگوریتم‌ها به بهره‌برداری رسیده و چهار توربین پتاوه اکنون با سامانه PLC داخلی کار می‌کنند. ثبت این فناوری در فهرست اختراعات در جریان است و امکان صادرات دانش فنی نیز فراهم شده است.

همچنین ساختار جدید مدیریتی با ایجاد منطقه ۱۱ عملیات انتقال گاز ایران در حال شکل‌گیری است تا مدیریت متمرکز عملیات شرق شامل سیستان‌ و بلوچستان، زاهدان و چابهار با کارآمدی بیشتر انجام شود.

منبع: شانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا