سیاست و اقتصاد

تجربه مذاکره با آمریکا تکرارشدنی نیست مگر با تغییر رفتار

به گزارش بورس امروز؛ سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که ایران تنها زمانی آماده مذاکره با دولت دونالد ترامپ خواهد بود که رویکرد واشنگتن از «دیکته کردن» به «مذاکره واقعی» تغییر کند. او یادآور شد در سال ۲۰۱۵ ایران با آمریکا به توافق برجام رسید و تمام تعهدات خود را اجرا کرد، اما خروج یک‌جانبه ایالات متحده در دوره نخست ترامپ سبب از بین رفتن اعتماد شد.

عراقچی گفت ایران در سال ۲۰۲۵ پنج دور مذاکره با آمریکا انجام داد و حتی به توافقی نزدیک شده بود، اما حملات اسرائیل با حمایت ایالات متحده میز مذاکره را نابود کرد. وی افزود: «ما آماده توافق هستیم، اما توافقی منصفانه و متوازن، نه یک توافق تحمیلی.»

او تصریح کرد که سیاست ایران در قبال برنامه هسته‌ای تغییر نکرده و خواست آمریکا برای «غنی‌سازی صفر» غیرقابل قبول است. عراقچی گفت: «غنی‌سازی بخشی از دستاورد‌های ملی ماست که با تلاش علمی و جانفشانی دانشمندانمان به‌دست آمده و کنار گذاشتن آن ممکن نیست.»

او افزود ایران همواره از شفافیت و نظارت آژانس استقبال کرده است، اما پس از حملات علیه تأسیسات هسته‌ای، باید چارچوبی تازه برای بازرسی تعیین شود. به گفته او، توافق قاهره برای همین هدف تنظیم شده بود که پس از دخالت آمریکا و اروپا ناتمام ماند.

در ادامه، وزیر امور خارجه ایران از آمادگی کامل نیروهای دفاعی کشور سخن گفت و تأکید کرد «بهترین راه برای جلوگیری از جنگ، آماده بودن برای آن است». وی همچنین به لزوم خروج نیروهای خارجی از منطقه اشاره کرد و افزود: «ایران روابط متوازن با شرق و غرب دارد، اما رفتار کشورهای غربی موجب شده همکاری با روسیه و چین راهبردی‌تر شود.»

در خصوص قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره طرح بیست‌ماده‌ای ترامپ برای غزه، عراقچی بیان کرد ایران از هر اقدامی که به توقف کشتار فلسطینیان منجر شود استقبال می‌کند، اما نسبت به تضعیف حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین ابراز نگرانی دارد.

در پایان، او خطاب به ترامپ گفت: «بهتر است کشورهای منطقه خود درباره آینده‌شان تصمیم بگیرند و دخالت خارجی متوقف شود؛ این تنها راه ثبات خاورمیانه است.»

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا