اخبار شرکت ها

تولید موفقیت‌آمیز كلاف گرم گرید 42CrMo4

به گزارش بورس امروز؛ در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» برای نخستین بار گرید جدید، استراتژیک و بسیار پرکاربرد 42CrMo4 با موفقیت در مجتمع فولاد سبا و شرکت فولاد مبارکه تولید و کشورمان از واردات این محصول نیز بی‌نیاز شد. این گرید یکی از پرکاربردترین گریدهای مورداستفاده در صنایع قطعه‌سازی و صنایع ماشین‌سازی است

غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه اظهارداشت: یکی از استراتژی‌های پنج‌گانه فولاد مبارکه طی حدود سه سال اخیر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولید با تمرکز بر تولید محصولات ویژه با ارزش‌افزوده بالاتر بوده است و بحمدالله در این مسیر با تولید بسیاری از محصولات که عمدتاً وارداتی بوده‌اند به توفیقات ارزشمندی دست یافته‌ایم. نکته حائز اهمیت در این فرایند این است که فولاد مبارکه با انتقال تجارب خود به سایر تولیدکنندگان داخلی، زمینه را برای حرکت آن‌ها به سمت تولید محصولات تجاری فراهم نموده و خود نیز با تمرکز حداکثری برای تولید محصولاتی که ارزش‌افزوده بیشتری برای شرکت و کشور فراهم می‌نماید، سرمایه‌گذاری، مطالعات و اقدامات گسترده‌ای انجام داده است.

وی بر این باور است که تحقق این استراتژی گامی دیگری در مسیر ارتقای جایگاه فولاد مبارکه بوده است. اگرچه پیش‌تر این محصول در جهان تولید شده، اما به‌دلیل تحریم‌ها امکان واردات آن‌ها فراهم نبوده است و با این دستاورد کشور ما نیز به جرگه تولیدکنندگان این قبیل محصولات خاص پیوسته است و از واردات آن‌ها بی‌نیاز و طبیعتاً از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: امروز با چنین رویکردی محصول جدید 42CrMo4 که در صنعت بسیار پرکاربرد است، در فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا تولید شده است.

اضافه شدن چهار گِرید جدید به سبد محصولات گروه فولاد مباركه و صنعت فولاد كشور

مدیر مجتمع فولاد سبا گفت: در راستای اهداف توسعه سبد محصولات گروه فولاد مبارکه، کارکنان با دانش و توانمند مجتمع فولاد سبا در آخرین هفته شهریورماه موفق به تولید چهار گِرید جدید فولادی شدند.

قاسم خوشدل‌پور تصریح کرد: کلاف‌های ورق فولاد زنگ‌نزن مارتنزیتی ۴۲۰، فولاد HE490D، کلاف فولادی S500MC و SPFH590 در محدوده ضخامت‌های ۲ تا ۶ میلی‌متر تولید شد.

وی افزود: نیازی دیگر از صنایع خودروسازی با تولید ورق گرم فولاد HE490D به‌ویژه در ضخامت‌های پایین ۲ و ۲.۵ با همت و تلاش همکارانمان در مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه برای اولین بار در کشور رفع شد. این کیفیت فولادی در ساخت شاسی خودروهای سبک و سنگین و قطعات تقویتی اتومبیل‌ها کاربرد دارد.

سیروس اسدی، رئیس فولادسازی:

در واحد فولادسازی برای تولید ذوب گرید HE490D، پس از تشکیل جلسات کارشناسی در خصوص دما و آنالیز ارسالی به ریخته‌گری، تمهیدات لازم برای ساخت این ذوب در متالورژی ثانویه، عملیات تصفیه و کاهش ناخالصی‌ها و گوگرد و رسیدن به دما و آنالیز نهایی صورت گرفت.

مهدی ناظم الرعایا، رئیس نورد گرم:

در راستای افزایش رضایت مشتریان و خلق ارزش‌افزوده بیشتر در مجتمع فولاد سبا و جلوگیری از واردات محصولات موردنیاز بازار، کارگروه‌های تخصصی از واحدهای تولیدی و پشتیبانی تشکیل می‌شود و نیازها و چالش‌های مربوطه مورد بررسی و آنالیزهای متعددی قرار می‌گیرد.

پس از محاسبات دقیق و شبیه‌سازی‌ها و آماده‌سازی شرایط برای اولین بار این محصول مهم در مجتمع فولاد سبا در ضخامت‌های 2، 2.5 و 3 میلی‌متر با موفقیت انجام شد. از پارامترهای مهم این محصول آنالیز شیمیایی و استحکام این ورق‌هاست که به شکرانه خداوند تمامی استانداردهای آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفتند. خلق این ارزش مهم و استراتژیک مرهون تخصص، تجربه و بهبودهای مستمر در این مجموعه عظیم است.

قباد جمال عشینی، کارشناس فرایند تولید:

به دلیل پیوستگی خط تولید CSP و ورود مستقیم اسلب تولیدشده در ریخته‌گری با شرایط سرعت و دمای نامشخص به نورد فینیشینگ، تولید ورق با ضخامت ۲ میلی‌متر در نخستین آزمایش، نتیجه دانش، تجربه و تلاش همکاران فولاد سبا و شرکت ایریسا بوده است. این موفقیت با بهره‌گیری از دانش کسب‌شده، ترند کردن شرایط و پارامترها، تنظیم سیستم‌ها و تریم لحظه‌ای ماشین‌آلات نورد، پیش از شروع و در حین نورد گرید HE490D حاصل شده است. در فرایند تولید این گرید، با مشاهده شرایط نورد اسلب‌های میکس و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه در تنظیم سیستم‌های اتوماسیون، نخستین نورد در ضخامت متوسط با موفقیت انجام شد و بلافاصله اصلاح پارامترها صورت گرفت. پس از این اقدامات، تولید ورق‌های با ضخامت‌های سفارش داده‌شده از 2 تا 5 میلی‌متر با کیفیت مطلوب امکان‌پذیر شد.

علیرضا مولوی زاده، مدیر متالورژی و روش‌های تولید فولاد مبارکه:

در راستای هدف استراتژیک توسعه محصولات جدید در فولاد مبارکه گرید عملیات حرارتی پذیر 42CrMo4 طراحی و تولید شد. در این فرایند، پس از طراحی آنالیز مناسب شیمیایی و تعیین پارامترهای دمایی نورد گرم در واحد متالوژی و روش‌های تولید در فولادسازی، ذوب‌ریزی و ریخته‌گری این گرید انجام و پس از کنترل‌های لازم در مرحله تولید و کنترل کیفی تختال‌ها به نورد گرم ارسال شد و با در نظر گرفتن شرایط خاص نورد برای چنین محصولاتی، عملیات نورد گرم نیز با موفقیت انجام شد و پس از آن کیفیت محصول مورد بررسی قرار گرفت.

این فولادها از گروهای عملیاتی حرارتی‌پذیر و مقاوم به سایش بوده و در صنایع خودرویی و کشاورزی کاربرد دارند. با توجه به نیاز مشتریان امکان آنیل این محصول نورد گرمی نیز وجود دارد تا مراحل تولید در کارخانه مشتری راحت‌تر انجام شود.

بهمن خلیلی، مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا:

این کلاف فولادی برای اولین بار در ضخامت‌های 6، 8، 10 و 12 میلی‌متر تولید گردید. این گرید ازجمله فولادهای آلیاژی عملیات حرارتی محسوب می‌گردد و از خواص بارز آن می‌توان به استحکام پیچشی و استحکام خستگی بالای آن اشاره کرد که موارد استفاده بسیاری در صنایعی مانند قطعه‌سازی و ماشین‌سازی دارد.

در سال‌های اخیر توسعه سبد محصولات با حمایت مدیریت ارشد سازمان در دستور کار قرار گرفته و هم‌زمان با رشد کمّی و کیفی سبد محصولات مجتمع فولاد سبا هم افزوده شده است.

آرش حاجی پور، رئیس برنامه‌ریزی و متالورژی مجتمع فولاد سبا:

با توجه به دانش و مهارت کارکنان مجتمع فولاد سبا و همچنین احاطه آن‌ها بر تکنولوژی خطوط CSP به‌عنوان یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های فولادسازی روز دنیا، استراتژی مجتمع فولاد سبا در حوزه توسعه سبد محصولات، تولید گریدهایی بود که در کشور تولید نشده بود و یا تولید آن‌ها با چالش‌های جدی همراه بود که ازجمله آن‌ها می‌توان به گریدهای فولادهای زنگ نزن، الکتریکی، دوفازی، کورتن و … اشاره کرد. در سال 1403 استراتژی مجتمع فولاد سبا در حوزه توسعه سبد محصولات، تولید بالاتر از 80 درصد گریدهای در حال تولید در برترین کارخانه‌های مشابه خارجی قرار گرفت. عمده این گریدها شامل گریدهای عملیات حرارتی‌پذیر، فولادهای فنر، فولادهای مقاوم به سایش، فولادهای زنگ‌نزن مارتنزیتی و… است؛ بنابراین نقشه راهی در این زمینه تدوین شد که تولید این گرید نیز در همین راستا تولید گردید.

کلاف گرم فولاد 42CrMo4 اولین بار است که در مجتمع فولاد سبا تولید می‌شود. با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از مصرف این گرید در ضخامت‌های بیش از 8 میلی‌متر است و تا کنون این ابعاد در کشور تولید نشده بود، برنامه‌ریزی بر تولید این ضخامت‌ها انجام شد و ضخامت‌های 10،8 و 12 میلی‌متر گرید 42CrMo4 برای اولین بار در کشور تولید شد.

 منبع: شماره 99 نشریه بورس امروز -مهرماه 1403 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا