تحلیل بنیادی بورستحلیل تکنیکال بورستحلیل نمادها

تاثیر محدودیت های انرژی بر تولید 50 میلیون تن فولاد

به گزارش بورس امروز، فولاد آلیاژی از آهن است که بین 0/002 تا2/1 درصد وزن آن کربن است. خواص فولاد به کمک تغییر در درصد کربن، عناصر آلیاژی و عملیات حرارتی قابل کنترل است.

فولاد پس از نفت خام دومین ماده پرمصرف در کشورهای مختلف بوده و کاربردهای بیشمار آن در صنایع مختلف غیرقابل انکار است.

در سال های اخیر رشد مصرف فولاد در کشورهای مختلف به شدت در رشد اقتصادی آن ها موثر بوده است، تا جایی که گفته می شود هر 1% رشد مصرف فولاد در یک کشور، معادل رشد اقتصادی 0/85% آن کشور می باشد.

– کاربردهای صنعت فولاد

در تصویر زیر کاربردهای صنعت فولاد را در صنایع مختلف مشاهده می کنید:

– روش های تولید

تولیدات در صنعت فولاد عموما به دو روش کوره بلند و القای مستقیم انجام می شود. در سطح جهان بیش از 70 درصد تولید فولاد به روش کوره بلند انجام می شود ولی در خاورمیانه به دلیل  وجود منابع گاز کافی بیش از 90 درصد تولیدات به روش احیای مستقیم انجام می گردد.

– بررسی میزان تولید سطح جهان

در سال 2023 ظرفیت اسمی فولاد در جهان 2500 میلیون تن بوده است. در نمودار زیر مقدار تولید فولاد در سطح جهان را در سال های مختلف مشاهده می کنید.

 

– بررسی میزان تولید فولاد درایران

در نمودار زیر ظرفیت اسمی و تولید واقعی فولاد در ایران را مشاهده می کنید:

در سال 1402 با وجود محدودیت های انرژی تولید فولاد حدود 7 درصد افزایش داشته است.
افق سال 1404 برای صنعت فولاد تولید 50 میلیون تن فولاد است که باید دید با توجه به محدودیت های شدید انرژی این میزان تولید عملی خواهد شد یا خیر.

نویسنده: عماد رضوانیان مدیر سرمایه گذاری سبدگردان سینا

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا