صنعت خودروسازی در ایران با وجود مشکلات فراوان داخلی و خارجی بر سر راهش، توانست با ارتقا هشت پله ای نسبت به سال 2021، حال در جایگاه یازدهمین تولید کننده بزرگ در زمینه تولید خودروهای سواری قرار گیرد.

به گزارش بورس امروز؛ صنعت خودروسازی در ایران با وجود مشکلات فراوان داخلی و خارجی بر سر راهش، توانست با ارتقا هشت پله ای نسبت به سال 2021، حال در جایگاه یازدهمین تولید کننده بزرگ در زمینه تولید خودروهای سواری قرار گیرد. هر ساله انجمن تولید کنندگان خودرو اروپا گزارشی از میزان تولید و درخواست خرید و فروش خودرو در کشورهای مختلف را گردآوری می کند که در گزارشی که به تازگی بازه 12 ماهه سال 2022 را پایش می کند اشاره کرده که ایران توانسته از جایگاه نوزدهم در سال 2021 به جایگاه یازدهم در سال 2022 صعود کند.

در این گزارش آمده که در سال گذشته میلادی بیش از 68 میلیون دستگاه خودرو سواری در سراسر دنیا تولید شده که از نظر تیراژ رشد 7.9 درصدی را نسبت به سال 2021 تجربه کرده است. این در حالیست که در سال 2021 در سراسر دنیا حدود 63 میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو تولید شده بود.

بر اساس این گزارش رشد تیراژ تولید در صنعت خودروسازی ایران در بخش خودروهای سواری از میانگین رشد تولید صنعت خودروسازی دنیا که 7.9 درصد در سال 2022 گزارش شده بود بیشتر است. ایران با تولید یک میلیون و 85 هزار دستگاه خودرو سواری در سال 2022 سهمی در حدود 1.6 درصد از کل خودروهای سواری تولید شده در سال 2022 را به خود اختصاص داده است.

در سال 2022 با وجود دور جدید  تحریم ها از سوی آمریکا ایران خودرو برای  اولین بار توانست در زمینه تولید از مرز یک میلیون دستگاه عبور کند. ضمن اینکه باید خاطرنشان کنیم عمده خودروهای تولید شده در ایران در حال حاضر تولیدی بوده و بخش کوچکی از صنعت خودرو در ایران به خودروهای مونتاژی اختصاص دارد. این در حالیست که در گذشته و پیش از تحریم ها که مجموع تولید خودروهای سواری در ایران فراتر از یک میلیون دستگاه بود، سهم خودروهای مونتاژی از این تیراژ چندین برابر بود. این نشان دهنده رشد صنعت خودروسازی ایران و خودکفایی این صنعت در بخش تولید و داخلی سازی بوده که در سخت ترین شرایط تحریم توانسته اند ضمن خودکفایی در تولید محصول و داخلی سازی، تیراژ تولید خودرو را در ایران افزایش دهند.

بیشتر بخوانید:  الزام سرمایه‌گذاری ۴۰ درصدی بیمه‌ای ها در بورس

1402 ایران خودرو رکورد تولید در تمامی ادوار را خواهد شکست

علیمردان عظیمی مدیر عامل جدید ایران خودرو نیز خبرهای خوبی برای سال جدید دارد و در این باره وعده های خوبی داده است. او می‌گوید در سال 1402 گروه صنعتی ایران خودرو رکورد تولید در تمامی ادوار را خواهد شکست. همچنین می افزاید: با توجه به فضای رقابتی حاکم بر صنعت خودرو، یقینا دیگر خودروسازان کشور هم در سال جاری و هم در آینده رشد تولید خواهند داشت و در این صورت یقینا شاهد بهبود جایگاه صنعت خودروسازی ایران هم در زمینه تولید خودروهای سواری و هم تجاری در پایان سال 2023 خواهیم بود.

آغاز دور جدید همکاری با شرکت هایما

عظیمی همچنین از برنامه ایران خودرو برای تولید و صادرات محصولات هایما به کشورهای منطقه گفت و ایران خودرو را کانون صادرات محصولات هایما به کشورهای منطقه معرفی کرد. او که در اواخر اسفند آغاز تولید انبوه هایما ۷ ایکس، را با اهالی خودرو جشن گرفت بر توسعه همکاری با شرکای خارجی بر مبنای تعمیق ساخت داخل خودروها تاکید کرد و از دور جدید همکاری با شرکت هایما خبر داد.

با توجه به شرایط تحریمی و سختی که خودروسازی کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند، شرکای زیادی که تا پیش از این با ایران خودرو همکاری می‌کردند، ترک همکاری کردند، اما شرکت هایما و کشور چین، همواره در کنار ایران خودرو بوده و قراردادهای آتی دلگرم کننده و نوید بخش می‌باشند.

افزایش تیراژ و کیفیت محور اصلی فعالیت ایران خودرو در سال 1402

مدیرعامل جدید گروه صنعتی ایران‌خودرو، همچنین مهم‌ترین محورهای فعالیت در ایران خودرو را افزایش تیراژ تولید، ارتقای کیفیت و توسعه سبد محصولات در راستای بهبود رضایتمندی مشتریان اعلام کرد. عظیمی افزایش کیفیت را دیگر هدف ترسیم‌شده دانست و می‌گوید در شرایطی فعلی تصویر ذهنی جامعه در خصوص کیفیت تولیدات داخلی تغییر کرده و باید با تمرکز بیش‌تر روی موضوعات کیفیت تفکر جامعه نسبت به صنعت خودرو را تغییر دهیم و با توجه به گلایه‌هایی که از کیفیت خودروها وجود دارد برای رفع نقاط ضعف بکوشیم.

بیشتر بخوانید:   قلب بومی سازی صنایع ایران کجاست؟