وزیر امور خارجه گفت: فشارهای آمریکا امروز ناشی از قدرت آمریکا نیست بلکه به دلیل شکست های مستمر ایالات متحده در حوزه منطقه‌ای و بین المللی در برابر جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش روند بورس امروز، محمدجواد ظریف امروز با حضور در مراسم روز ملی صنعت و معدن که در محل اجلاس سران و با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است با اشاره به اینکه فشارهایی که امروز به ایران وارد شده، فشارهایی از سوی آمریکا نیست بلکه به خاطر شکست‌های مستمر این کشور در برابر ایران در منطقه است اظهار داشت: با توافق برجام ما توانستیم در منطقه به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم و قدرت ایران در منطقه افزایش پیدا کرد. به نحوی که همین موضوع عاملی شد تا آمریکا در عرصه بین‌المللی هر روز منزوی‌تر شود.

وی با بیان اینکه آمریکا برای رسیدن به اهداف خود حتی ۴ بار جلسه شورای امنیت را برای محکوم کردن ایران در سطح رئیس جمهور و وزارت خارجه برگزار کرد افزود: هر ۴ بار این کشور نتوانست به اهداف خود دست پیدا کند. این موضوع نشان می‌دهد آمریکا امروز فقط از تنها حربه خود که موضوعات اقتصادی است بر علیه ایران استفاده می‌کند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه در حوزه میدانی شرایط ایران در منطقه بسیار مثبت است، گفت: در عراق و سوریه، آمریکا اقدامات متعددی برای حضور پررنگ خود در این کشورها انجام داد حتی در سوریه، تمام قدرت‌ها متعهد شدند تا حکومت این کشور را سرنگون کنند اما نتوانستند. در لبنان نیز نخست وزیر یک کشور را زندانی کردند تا به اهداف خود برسند. این موضوعات نشان می‌دهد آمریکا برای به زانو در آوردن ایران از تمام ابزارهای خود استفاده کرده ولی نه تنها حضور ایران در منطقه کاهش پیدا نکرده بلکه در سطح بین‌المللی ایران حضوری بسیار فعال دارد.

بیشتر بخوانید:  آوار دلار "روی" صنعت

ظریف در ادامه صحبت‌های خود به حوزه اقتصادی که امروز به عنوان یک حربه از سوی آمریکا برای فشار به ملت ایران اعمال می‌شود اشاره و تصریح کرد: در بخش بازار ارز آنها می‌خواستند فشارهای زیادی را با نابسامانی بازار به اقتصاد کشور وارد کنند که در همین زمینه ایران و سایر کشورها درصددند وابستگی خود را به دلار کاهش دهند. به نحوی که ۳۵ درصد از معاملات ترکیه با ایران با ارز ملی انجام شده است. در امارات و هند به عنوان متحدان اصلی هند نیز از دلار در بخشی از معاملات استفاده نمی‌شود که این موضوع نشان می‌دهد آنها می‌خواهند سطح وابستگی خود را به دلار کاهش دهند.

وی به اینستکس اشاره کرد و گفت: هر چند اروپایی‌ها تصمیم گرفتن با این ابزار بخشی از مشکلات اعمال تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهند اما این پاسخی به درخواست ایران برای اجرای تعهدات اتحادیه اروپا نیست اما یک راهبرد مناسب به شمار می‌آید.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: نزدیک‌ترین متحدان آمریکا می‌خواهند در روابط اقتصادی از این کشور فاصله بگیرند. ما نیز در این راستا باید با تکیه بر توانمندی داخلی بر توسعه تولید ملی، سطح وابستگی خود را به کشورهای دیگر را کاهش داده و روند توسعه را در پیش بگیریم.

وی به نقش صنعت و تولید ملی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما امروز به تلاش صنعتگران خود برای رفع مشکلات نیازمندیم. جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته نشان داد که در برابر احترام، احترام گذاشته و در برابر فشار، مقاومت می‌کند.

بیشتر بخوانید:  گزارش بازار بورس امروز سه شنبه 7 دی ماه 1400/کاهش 430 واحدی شاخص کل بورس

ظریف اضافه کرد: مردم کشور ما شرایط بسیار سختی را در طول سال‌های گذشته از جنگ تحمیلی و حتی تحریم‌ها پشت سرگذاشته و مقاومت خود را نشان داده‌اند البته دولت نیز باید اقدامات اساسی را برای توسعه صنعت کشور انجام دهد. مردم به گردن ما حق بسیار دارند. ما باید در پاسخ به ایستادگی و مقاومت مردم ضمن رشد اقتصادی، مشکلات معیشت آنها را برطرف کنیم.

وی تاکید کرد: ایران در مقابل فشار کوتاه نخواهد آمد. دنیا باید بداند که هیچ‌گاه نباید دنیا را تهدید کند.

منبع:

تسنیم