اخبار ویژه

“وبانک” از شازند و بانک اقتصاد نوین خارج می شود

به گزارش بورس امروز، در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی که در 26 تیر ماه 1401 برگزار گردید، عملکرد شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در سال منتهی به 29 اسفند 1400 اینگونه شرح گردید: این شرکت به عنوان یک هلدینگ چند رشته ای صنعتی با سابقه فعالیت 28 سال در بورس تهران و با فعالیت در 15 رشته صنعتی نقشی غیر قابل انکار در بهبود اوضاع اقتصادی کشور دارد. آخرین مرحله افزایش سرمایه این شرکت در مهر ماه 1399 از محل اندوخته سرمایه ای این شرکت به میزان 68 درصد صورت پذیرفت و در حال حاضر سرمایه شرکت معادل با 27،250 میلیارد ریال است.

سهامداران عمده این شرکت در پایان اسفند 1400، بانک ملی ایران با سهامداری بیش از 63 درصدی و صندوق بازنشستگی بانک ها با سهامداری بیش از 10 درصدی، به شمار می روند.

پرتفوی سرمایه گذاری شرکت گروه توسعه ملی در پایان سال 1400 نسبت به سال ماقبل خود با 26 درصد رشد همراه شده است و به رقم بیش از 63،000 میلیارد ریال رسیده است. قالب پرتفوی “وبانک” را سهام بورسی و فرابورسی به ترتیب 62 درصد و 38 درصد تشکیل داده است. رشد ارزش پرتفوی بورسی این شرکت نسبت به بهای تمام شده بیش از 8 برابر در پایان سال 1400 بوده است که در راستای استانداردهای حسابداری ایران مابه تفاوت ارزش روز پرتفوی بورسی و فرابورسی و بهای تمام شده شناسایی نمی شود. همچنین بیشترین میزان ارزش روز پرتفوی بورسی و فرابورسی این شرکت مربوط به صنایع شیمیایی، محصولات غذایی و آشامیدنی، و سیمان بوده است. افزایش 7 درصدی در خالص ارزش دارایی های شرکت به ازای هر سهم معادل با 13،466 ریال در پایان سال 1400 نسبت به رقم 12،555 ریال در سال 1399، بدون در نظر گرفتن ارزش افزوده پرتفوی غیربورسی نشان دهنده عملکرد مناسب این هلدینگ سرمایه گذاری چند رشته ای بوده است.

روند سود خالص تلفیقی شرکت گروه توسعه ملی نیز اینگونه بوده است که در پایان سال 1400، بیش از 14 درصد رشد داشته و از 100،000 میلیارد ریال در انتهای سال 1399، به رقمی بالغ بر 114،000میلیارد ریال در پایان سال گذشته رسید. و اما روند سود خالص شرکت اصلی نیز بدین صورت بوده است که سود خالص این شرکت در پایان سال 1400 نیز با رشد 20 درصدی نسبت به سال قبل به رقم بیش از 56،000 میلیارد ریال رسید، در حالی که در پایان سال 1399 سودی معادل با 47،000 میلیارد ریال شناسایی کرده بود.

حرکت “وبانک” نسبت به سال های گذشته دارای روندی صعودی بوده است و نرخ بازده دارایی و نرخ بازده حقوق مالکانه این شرکت به ترتیب 46 و 58 درصد بوده است. جمع دارایی های شرکت اصلی در سال 1400 با رشد تقریبی 31 درصد نسبت به سال 1399 به رقمی بالغ بر 122،000 میلیارد ریال و جمع حقوق مالکان نیز با رشد 33 درصدی به 111،000 میلیارد ریال رسیده است.

برنامه های آتی گروه توسعه ملی نیز عبارتند از: بهینه سازی پرتفوی و بازارگردانی موثر سهام گروه، حداکثر سازی ارزش پرتفوی برای ذینفعان، تقویت نظام های حاکمیت شرکتی، تولید حداکثری و استفاده از ظرفیت های قانونی، گزارش دهی هوشمند و شفاف، تقویت سطح نوآوری و اقتصاد دانش بنیان.

در ابتدای مجمع مجتبی عزیزیان مدیر عامل شرکت گروه توسعه ملی عنوان کرد: گروه توسعه ملی با هدف توسعه در کشور ایجاد شده است و حضور بنده در این مجموعه برای کمک به این شرکت به رسالت خود بوده است. عمده مسائل بنگاه داری در این روزها به مباحث توسعه زیرساخت ها و بحث پلتفرم است که هدف ما طراحی زیر ساخت ها به گونه ای است که بتوانیم بخش های زیادی از فرایندها و هم بخش های زیادی از اصول تصمیم گیری بر مبنای زیرساخت های متکی بر فناوری باشد.

مدیر عامل “وبانک” افزود: سیاست ما در گروه توسعه ملی این است که تا جایی که امکان پذیر است در مبحث توسعه پلتفرم های مبتنی بر فناوری پیش رویم و در مباحث مربوط به نوآوری هم بحث های مربوط به ریسک های حوزه اسکیلپ را بپذیریم.

وی گفت: سیاست جدید ما در این گروه این است که تا حد زیادی از طریق ایجاد زیرساخت ها علاوه بر کمک بر شفافیت اطلاعات آتی در شرکت ها بتوانیم بخش زیادی از امور جاری را نیز از طریق زیرساخت ها مدیریت کنیم تا زمان کافی را برای رسیدن به رسالت اصلی شرکت داشته باشیم.

عزیزیان افزود: ما سازوکارهایی را خواهیم اندیشید که مباحث فنی داخل مجموعه قابلیت یکپارچه سازی را یابد. وی ادامه داد: گروه توسعه ملی در زنجیره ارزش بانک خیلی نقش ساختاری نداشته که با توجه به ادبیات زنجیره های تامین مالی که از سال 2008 در دنیا به دلیل شکل گیری بحران های مختلف به وجود آمده است این امکان وجود دارد که بتوانیم بحث تامین زنجیره های مالی و الحاق این زنجیره ها به سازوکارهای بانک ملی را فراهم کنیم. در حال حاضر دید، دید زنجیره ای است بدین معنا که به منابع خاصیت اهرمی دهیم و خاصیت اهرمی منابع نیز سبب خواهد شد تا قیمت تمام شده پول را برای بانک کاهش دهیم که تنها راه آن طراحی زنجیره های پایدار است.

 

  • توضیحات در خصوص برخی بندهای اظهار نظر حسابرس

مشهدی دبیر مجمع در خصوص بند 5 اظهار نظر مشروط حسابرس اعلام کرد: با توجه به تغییری که در روش گزارشگری آزاد راه ها اتفاق افتاد در خصوص آزاد راه ارومیه لازم بود هر دو طرف سهامدار (شرکت گروه توسعه ملی و صندوق بازنشستگی)  بر این موضوع تامل کنند و این موضوع سبب تحت تأثیر قرار گرفتن مطالبات ما از آزاد راه  و نحوه شناسایی درآمد از آزاد راه متفاوت می گردید.

دبیر مجمع افزود: رویه این گروه ها به گونه ای است که مطالبات همیشه شامل تکلیف بر پیگیری بوده است و هیچگاه برای مطالبات بدون اقدام قانونی ذخیره ای در نظر گرفته نشده است لذا با توجه به اینکه در خصوص تمام مطالبات راکد، اقدامات قانونی در حال انجام است و رویه هیئت مدیره ها و مجامع بر این بوده است که تا زمان تعیین تکلیف، ذخیره ای گرفته نشود. با توجه به اینکه رویه ذخیره گیری توسط مجمع تعیین شده و مبلغی که به عنوان ذخیره گرفته شده از جانب ما و هیئت مدیره ها کفایت می کند لذا مابه تفاوت آن قابل وصول و پیگیری خواهد بود.

وی علت عدم ثبت بدهی های مالیاتی را ناشی از آن عنوان کرد که تمام شرکت ها نسبت به برگ های مطالبه مالیاتی خود اعتراض کرده اند و بعضا در هیئت بدوی یا هیئت تجدید نظر و یا شورای عالی مالیاتی و یا دیوان عدالت، در این رابطه پرونده باز است و در حال انجام است. اعتقاد شرکت ها بر این بوده که می توانند برخی از این مالیات ها کاهش یابد و میزانی که اعتقاد داشتند که باید پرداخت کنند را یا به عنوان ذخیره نگه دارند و یا پرداخت کنند. از مبلغ مالیاتی که در بند 8 اظهار نظر که حدود 360 میلیارد تومان اعلام گشته است، 330 میلیارد تومان به شرکت های زیرمجموعه توسعه صنایع بهشهر تعلق دارد که عموما مربوط به شرکت سرامد، پاکسان و زرین ذرت و گل کاشت است.

ناظر مجمع اعلام کرد ما تصمیم داریم که از بانک اقتصاد نوین به صورت کامل خارج شویم.

ناظر مجمع گفت: در 2 سال اخیر این شرکت، فروشی در خصوص املاک نداشته است اما دو پروژه خیلی خوب را شرکت دارد که یکی از آن ها پروژه سوهانک و دیگری پروژه زمین سابق ارج است که در خصوص هر دوی این پروژه ها با پیشرفت های خوبی همراه بوده ایم و قراردادهایی نیز در خصوص این پروژه ها تنظیم شده است. وی گفت: این پروژه ها از سال 1401 به درآمد زایی و سود خوبی خواهد رسید.

مدیر عامل “وبانک” افزود: بحثی که ما در رابطه با املاک داریم بحث مولد سازی دارایی ها است که حجم زیادی از املاک را ما از شرکت های مختلف شناسایی کردیم و قرار است ما ریتمی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در بحث مسکن و ساختمان ابزارهای زیادی وجود دارد که آن ها هم در حال پیگیری است. بحثی که در آینده خیلی از آن استفاده خواهیم کرد، صندوق های ضمانت متکی بر دارایی های ملکی است که پایه این صندوق های ضمانت دارایی ها خاصیت مولد سازی ندارند.

 

  • حمایت ها از سهام وبانک

ناظر مجمع در خصوص حمایت از سهام این شرکت گفت: هر سازمان و شرکتی استراتژی خود را دارد و فقط به یک شرکت نمی نگرد بلکه به کل پرتفو باید نگریست. ضمن اینکه عملکرد تک تک شرکت ها بعضا به خبرهایی بر می گردد که بر روی عرضه و تقاضا تأثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال پتروشیمی شازند تحت تاثیر نرخ جهانی نفت، نرخ ارز و سایر متغیرهایی که در حوزه کلان مطرح است، خواهد بود، بنابراین نباید روی قیمت یک روز سهم و یا قبل و یا بعد از مجمع تکیه کرد.

نماد “وبانک” به لحاظ قیمت سهم در طول یکسال گذشته در مقاطع مختلف بدین صورت عمل کرده است که شاخص از مجمع سال گذشته تا مجمع امروز حدود 12 درصد افزایش داشته است و نماد “وبانک” حدود 30 درصد با رشد همراه بوده است. خرید سهام “وبانک” توسط صندوق بازارگردانی در سال 1400 مبلغ 430 میلیارد تومان، خرید “وبانک” توسط صندوق بازار گردانی در سال 1401 مبلغ 70 میلیارد تومان بوده است. همچنین خریدها و حمایت ها از نمادهای زیرمجموعه و خرید سهام های غیر  توسط گروه توسعه ملی در سال 1400 به مبلغ 980 میلیارد تومان، خرید نماد های زیرمجموعه  توسط صندوق اختصاصی بازارگردانی در سال 1400 به مبلغ 1200 میلیارد تومان، برایند خرید و فروش صندوق بازارگردانی در سال 1400 به مبلغ 622 میلیارد تومان، برآیند خرید و فروش سهام توسط گروه توسعه ملی در سال 1400 به مبلغ 900 میلیارد تومان بوده است.

دبیر مجمع در خصوص شفاف سازی برنامه ها واگذاری اینگونه عنوان کرد: در کمیته واگذاری و ساماندهی در مجموعه بانک ملی با گروه توسعه ملی به طور مرتب  جلسه داریم و شرکت هایی که مشمول واگذاری خواهند بود انتخاب شده اند و اقدامات ارزش گذاری بر  اکثر شرکت ها شروع شده است؛ ولی هنوز هیچ گزارشی نهایی نشده است و همچنان در مراحل رفت و برگشت با نهاد ارزش گذار و یا شرکت های تامین سرمایه و گروه هیئت کارشناسان رسمی هستیم. به محض مصوب شدن در هیئت مدیره و ارکان، حتما از طریق سامانه کدال اطلاع رسانی خواهد شد ولی در حال حاضر هنوز هیچ مصوبه ای برای آگهی و یا ارزش گذاری نهایی که آگهی شده باشد نداریم.

وی افزود: شرکت پتروشیمی شازند نیز جز لیست واگذاری ما است و کارهای ارزش گذاری آن شروع شده است و در مرحله تعامل با شرکت تامین سرمایه هستیم که قیمت گذاری آن نهایی شود. حتما تا تاریخ 31 شهریور این شرکت با توجه به گزارشات کارشناسان رسمی و با قیمت مناسب  آگهی خواهد شد اما این به منظره فروش نیست چراکه باید خریدار وجود داشته باشد و اهلیت آن هم تایید گردد.

 

  • برنامه شرکت در خصوص کاهش ریسک پرتفو

دبیر مجمع در ادامه صحبت های خود گفت: اگر شازند فروش رود حتما در خصوص کاهش ریسک پرتفو تدابیر لازم را به عمل خواهیم آورد و با توجه به اتخاذ رویکرد جدیدی که در مجموعه بانک ملی و گروه توسعه ملی وجود دارد این موضوع حتما حل خواهد شد اما اگر شازند در پرتفوی ما باقی بماند و به فروش نرسد، اگرچه اراده ساختار حاکمیتی تا وزارت خانه بر این است که ما از بنگاه داری خارج شویم، اما به هر حال در بازار باید مشتری به قیمت و با اهلیت پیدا شود.در صورت فروش، توسعه سرمایه گذاری در پایه گازی و حوزه های جدید که با تدابیر هیئت گروه توسعه ملی انتخاب خواهد شد مانند توسعه صنعت ساختمان و سایر مواردی که مدیر عامل شرکت مطرح کرد، پیش خواهیم گرفت.

مدیر عامل “وبانک” در خصوص بحث سرمایه گذاری افزود: نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که ما قصد داریم بر مبنای داده توسعه ایجاد کنیم و یکی از محورهایی که شروع کره ایم این است که عمده اقلام مصرفی شرکت که از بیرون تهیه می شوند چه هستند، و باید حجم ریالی این ها بررسی شود و اگر خواستیم زنجیره را به صورت عمودی و یا افقی توسعه دهیم، تمرکز خود را برتکمیل زنجیره ارزش مجموعه قرار خواهیم داد.  وی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که سهم های کوچک مبتنی بر دانش بنیان  را می توان بزرگ کرد. صرفا ارزش افزوده ناشی از شرکت ها برای ما ارزش ایجاد نمی کند چراکه جریان موجودیت ها بحث بسیار مهمی بوده که ما تاکنون آن را در شبکه خود در نظر نگرفته بودیم. مانند مارگارین، که مارگارین دارای ضایعاتی است که در پاکسان قابل استفاده است.

 

  • سود قابل تقسیم سال 1400

مشهدی در خصوص سود اینگونه گفت: تقسیم سود شرکت اصلی در حدود 5600 میلیارد تومان است که 1200 میلیارد تومان آن مربوط به سود فروش سهام شرکت های فرعی و جزو ماده 58 اساسنامه (باید به اندوخته سرمایه ای منظور شود) تلقی می گردد. در نهایت به ازای هر سهم 144 تومان سود قابل تقسیم است. از این 144 تومان سود قابل تقسیم، 139 تومان از محل سود سال جاری و 5 تومان آن از محل اندوخته بوده است.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا