بررسی فقهی خسارت بیمه هلیکوپتر در کمیته تخصصی بورس؛ مازاد خسارت ۱۹۶ میلیاردی موضوع بحث

به گزارش بورس امروز؛ کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس جلسهای با حضور آیتالله غلامرضا مصباحیمقدم، رئیس کمیته، و مجید پویانمهر، دبیر کمیته، برای بررسی مبنای فقهی و قراردادی تخصیص خسارت بیمهای یک فروند هلیکوپتر برگزار کرد. این هلیکوپتر که بهعنوان دارایی مبنای انتشار اوراق اجاره برای تأمین مالی شرکت هلیکوپتری پاسارگاد پرواز کیش استفاده شده بود، در جریان حملات نظامی در اسفند ۱۴۰۴ معدوم شد.
در این جلسه، موضوع اصلی بررسی ابعاد فقهی تخصیص خسارت بیمهای هلیکوپتر بود. پس از معدوم شدن هلیکوپتر، شرکت بیمه حدود ۱۹۶ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده، در حالی که اصل مبلغ تأمین مالی اوراق ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است. نحوه تعیین تکلیف مبلغ مازاد خسارت بیمهای (حدود ۷۶ میلیارد تومان) میان دارندگان اوراق و سایر ذینفعان، محور اصلی بحث و بررسی کمیته قرار گرفت. آیتالله مصباحیمقدم بر لزوم بررسی مفاد قرارداد و بیمهنامه، بهویژه پوشش بیمه جنگ که بهصورت الحاقی دریافت شده بود، تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت هلیکوپتری پاسارگاد پرواز کیش نیز با اشاره به اینکه حادثه خارج از اراده شرکت و در جریان جنگ رخ داده، اعلام کرد که مبلغ خسارت ۱۹۶ میلیارد تومان با توجه به افزایش نرخ ارز، برای جایگزینی دارایی مشابه کافی نیست و تأخیر در تعیین تکلیف، هزینه جایگزینی را افزایش میدهد. وی خواستار توجه به انصاف، ملاحظات ملی و عرف تجاری در بررسی این خسارت بیمهای هلیکوپتر شد. در این جلسه همچنین استفساری درباره نحوه محاسبه اصل مال موقوفه در صورت کاهش ارزش ناشی از تورم مطرح شد. تصمیم نهایی در این جلسات اتخاذ نشد و موارد به جلسات آتی کمیته فقهی ارجاع گردید تا پس از بررسیهای بیشتر، تصمیمگیری شود.
منبع خبر: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)
متا





