اخبار شرکت هااطلاعیه کدال

چالش‌ها در تخفیف خوراک و تسعیر ارز در سال ۱۴۰۳، تهدیدی برای تولید و سودآوری “شبریز”

به گزارش بورس امروز؛ شرکت پالایش نفت تبریز در بیانیه‌هایی جداگانه از سوی اعضای هیئت مدیره و مدیر مالی، ضمن تشریح چالش‌های پیش‌رو، به ابهاماتی در خصوص میزان تخفیف خوراک نفت خام و نحوه تسعیر ارز در سال ۱۴۰۳ اشاره کردند.

سیدرضا سیدرحمانی، عضو هیئت مدیره این شرکت، با اشاره به صورتحساب اصلاحی سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۲، دلایل عدم اجرای کامل طرح‌های کیفی‌سازی مطابق برنامه را ناشی از عواملی خارج از حیطه اختیارات وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران دانست.

وی مواردی همچون عدم صدور مجوزهای زیست محیطی، کمبود منابع مالی، و عدم تخصیص ارز را از جمله این عوامل برشمرد.

سیدرحمانی با اشاره به پیشرو بودن پالایش نفت تبریز در کیفی‌سازی فرآورده‌ها و اجرای طرح جایگزین ارتقای کیفی محصول نفت کوره، خواستار بررسی مجدد موضوع و اصلاح صورتحساب ارسالی شد و تأکید کرد که اعمال جرایم مربوط به سال ۱۴۰۲، مشکلاتی را برای تداوم تولید و اجرای برنامه‌های تولیدی این شرکت ایجاد خواهد کرد.

از سوی دیگر، جواد محمد باقرزاده، مدیر مالی و سرمایه گذاری پالایش نفت تبریز، در خصوص مفروضات و مبانی تهیه صورتهای مالی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ ، با اشاره به اعلام صورت حسابهای خرید نفت خام و فروش فرآورده های اصلی تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، تأکید کرد که این محاسبات بر اساس دستورالعمل قیمت‌گذاری نفت خام و فرآورده‌های اصلی و با استفاده از نرخ‌های فوب خلیج فارس و فرمول‌های مربوطه انجام شده است.

باقرزاده با اشاره به فروش پنج فرآورده اصلی و سوخت‌های هوایی به شرکت ملی پالایش و پخش، افزود: متوسط نرخ تسعیر ارز برای سال ۱۴۰۳ معادل  ۵۰۸٬۴۵۵ ریال بر اساس بخشنامه بانک مرکزی و میانگین نرخ فروش حوالههای ارزی دلار مرکز مبادله ارز و طلای ایران در محاسبات منظور شده است.

وی در خصوص تخفیف خوراک نفت خام سال ۱۴۰۳ اعلام کرد که صورتحساب‌های دریافتی با تخفیف کامل ۵ درصد برای این شرکت لحاظ شده، اما در سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۲، معادل ۱٫۳ درصد (معادل ۳٬۸۵۶٬۴۷۱ میلیون ریال) از تخفیف نفت خام کسر و به شرکت اعلام شده که مورد اعتراض پالایش نفت تبریز قرار گرفته است.

مدیر مالی شرکت پالایش نفت تبریز در نهایت خاطر نشان کرد که مطابق روال سنوات قبل، در صورت ابلاغ و دریافت صورتحساب‌های جدید و یا تغییر در نحوه نرخ تسعیر ارز و یا نرخ خوراک و فرآورده های اصلی، امکان تغییر در محاسبات سود و زیان وجود خواهد داشت و این اطلاعات به محض دریافت، به سهامداران اطلاع رسانی خواهد شد.

منبع: کدال

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا