اخبار شرکت ها

آزادسازی ارز حاصل از صادرات، نجات‌دهنده صنعت فولاد ایران”

وحید حنائی نژاد، مدیرعامل شرکت آتیه تجارت نقش جهان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، با اشاره به وضعیت کنونی صنعت فولاد و چالش‌های آن در شرایط تحریمی، اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باعث شده است که صنایع مختلف، به ویژه در زمینه صادرات، با محدودیت‌های جدی روبه‌رو شوند. این تحریم‌ها به طور خاص زیرساخت‌های اقتصادی کشور را هدف قرار داده‌اند و موجب ایجاد مشکلاتی در تمامی بخش‌ها شده است.

وی افزود: صنعت فولاد به عنوان یکی از منابع اصلی ارزی کشور، در این شرایط نقش بسیار حیاتی ایفا می‌کند. پس از تحریم‌های مضاعف علیه صنعت نفت، صنعت فولاد به عنوان یکی از ارکان مهم تأمین ارز کشور شناخته شده است و بسیاری از نیازهای صنایع مختلف و مواد اولیه تولیدکنندگان از این طریق تأمین می‌شود.

مدیرعامل آتیه تجارت نقش جهان تصریح کرد: در کوتاه‌مدت، صادرات تولیدکنندگان فولاد به مراتب بیشتر از نیاز ارزی کشور است، اما در بلندمدت نیازهای ارزی قابل توجه است. این نیازها شاید در ابتدا قابل صرفه‌جویی به نظر رسند، اما در نهایت، عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های توسعه‌ای صنعت فولاد، منجر به افول و ضعف آن خواهد شد که در آینده، جبران این آسیب‌ها بسیار دشوار خواهد بود.

حنائی نژاد با اظهار تاسف عنوان کرد:  در دو سال گذشته، شاهد عدم سرمایه‌گذاری به دلیل محدودیت‌های تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی بوده‌ایم. در این مدت، تولیدکنندگان در زنجیره فولاد، به ویژه در ابتدای زنجیره مانند تولید کنستانتره تا اسفنجی و همچنین فولاد میانی مانند اسلب و بیلت با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند و این مشکلات به فرسایش این بخش‌ها منجر شده است.

وی  افزود: آزادسازی استفاده از ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات می‌تواند در شرایط کنونی به جبران خسارات گذشته و شکوفایی اقتصادی صنعت فولاد کمک کند. این اقدام می‌تواند تأثیرات مثبتی بر سودآوری و رشد این صنعت داشته باشد. البته باید توجه داشت که تغییرات بازارهای جهانی نیز تأثیرات زیادی بر صنعت فولاد خواهند داشت، اما در حال حاضر، امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات می‌تواند بهتر از سیاست‌های ارزی سال‌های گذشته باشد و صنعت فولاد را به سمت بهبود وضعیت سوق دهد.

 مدیرعامل شرکت آتیه تجارت نقش جهان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط بحرانی کنونی، آزادسازی کامل ارز حاصل از صادرات می‌تواند موجب بهبود شرایط و رشد صنعت فولاد کشور شود. این سیاست می‌تواند راهکاری مؤثر در جهت جبران مشکلات اقتصادی و ارزی موجود باشد. به علاوه، توجه به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولیدی و توسعه این بخش‌ها، امری حیاتی است تا صنعت فولاد ایران در برابر چالش‌های آینده تاب‌آوری بیشتری داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا