سیاست و اقتصاد

واژه «جهش» لایق حرکت صنعت پتروشیمی است

به گزارش روند بورس امروز،رئیس جمهور جهش در صنعت پتروشیمی را افتخاری ملی برشمرد و با قدردانی از همه مدیران، کارآفرینان و تلاش گران در عرصه صنعت پتروشیمی، تاکید کرد: درآمد کنونی صنعت پتروشیمی کشور حدود ۱۷ میلیارد دلار است که در پایان گام دوم این صنعت یعنی تا سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار و در پایان گام سوم، به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

حجت الاسلام و المسلمین  حسن روحانی روز دوشنبه با بیان اینکه دشمنان از سال ۹۷ جنگ همه جانبه اقتصادی علیه ایران راه انداخته اند که تاکنون در همه عرصه ها ناموفق بوده اند، اظهارداشت: روند رشد شاخص ها و آمارها به رغم فشارهای اقتصادی شدید، نشان می دهد در سایه تلاش بی وقفه سرداران جبهه اقتصاد  و اگاهی و حضور شجاعانه و هشیارانه مردم همیشه در صحنه، دشمنان در پیشبرد طرحهای خود ناکام مانده اند.

روحانی در دیدار با فعالان صنعت پتروشیمی که به مناسبت گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی ایران برگزار شد، گفت: خوشبختانه گزارش‌ها و توضیحاتی که در این جلسه و در نمایشگاه دستاوردهای صنعت پتروشیمی از سوی مدیران این عرصه ارایه شد، نشان داد مسیر و راهی که صنعتگران و کارآفرینان ما در این عرصه و به رغم فشار و تحریم دشمنان انتخاب کرده اند، مسیری درست بوده و توانسته‌اند به خوبی در این راه گام بردارند و این افتخاری بزرگ برای تاریخ کشور است.

رئیس جمهور اظهارداشت: به صراحت می‌گویم که دوران تحریم و فشار علیه ملت ایران روزی به سر خواهد آمد، چرا که بدخواهان و دشمنان متوجه شدند که با فشار حداکثری نمی‌توانند ما را وادار به تسلیم کنند.

روحانی با بیان اینکه همه هدف دشمنان از اعمال فشار و تحریم این بوده که سر میز مذاکره‌ای برویم که هر چه آنها گفته‌اند، قبول کنیم، افزود: این کار در ایران اسلامی نشدنی است و خوشبختانه ملت ایران در سال ۹۷ و ۹۸ بویژه از ۱۳ آبان سال گذشته که فشارهای حداکثری تحریم اعمال شد، به خوبی ایستادگی و مقاومت کردند.

وی با بیان اینکه شرایط عادی با شرایط جنگ متفاوت است، گفت: برخی‌ها خطاب به دولت دوازدهم می‌گویند که چرا عین قول‌هایی را که اول دولت دادید، نمی‌توانید عمل کنید؛ ما در شرایط صلح آن قول‌ها را داده بودیم و بعد وارد شرایط جنگ شدیم و این جنگ را هم ما انتخاب و شروع نکرده و حتی بهانه را هم ما به دست دشمنان ندادیم.

رئیس جمهور ادامه داد: دشمنان جنگ را علیه ملت ایران شروع کردند تا قامت استوار ملت بزرگ و فرهیخته ایران را بشکنند و این حرف منطقی نیست که برخی‌ها که با دولت خرده فرمایش دارند، بگویند که در سال ۹۵ و در فروردین ۹۶ قولی داده‌اید و در فروردین ۹۸ لحن شما فرق کرده است، چرا که آن در شرایط صلح بود و امروز در شرایط جنگ قرار داریم و در همه دنیا شرایط جنگ یک شرایط ویژه است.

روحانی با بیان اینکه از سال ۹۷ جنگ شدید و همه جانبه اقتصادی علیه ایران شروع شد، اظهار داشت: دشمنان می‌خواستند این جنگ سیاسی هم بشود، یعنی همه دنیا را وادار کنند که پشت سر آنها و روبروی ایران بایستند؛ آنها می‌خواستند این جنگ حقوقی نیز بشود، یعنی سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی ایران را محکوم کنند که در این امر ناموفق بودند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آنچه هدف دشمنان در جنگ اقتصادی بوده، حاصل نشده و نخواهد شد، افزود: امروز در شرایطی نیستیم که ملت ما در زندگی روزمره و نیازمندی‌های ضروری خود دچار مشکل شود.

روحانی با اشاره به اینکه براساس آمار ارایه شده در بهار و تابستان، روند اشتغال علیرغم فشارها و تحریم‌ها در مسیری درست قرار داشته است، گفت: وقتی اشتغال روند خود را به درستی طی کند، به معنای این است که تولید در مسیر درستی قرار گرفته است.

رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی توانستیم آن تورم شدیدی که پایان سال گذشته شروع شد را تا حدی در بهار امسال مهار کنیم، یعنی دشمن ناموفق بوده است؛ حتی در زمینه رشد اقتصادی نیز که سال گذشته منفی بود، امسال شرایط متفاوتی داریم و امید ما این است که در سال آینده رشد منفی نداشته باشیم و این به معنای ناموفق بودن دشمنان در طراحی‌شان بوده است.

روحانی با بیان اینکه تقریباً همه رهبران سیاسی جهان که با آنان ملاقات داریم، عنوان می‌کنند که آمریکا اشتباه کرده و در مواجهه با ایران ناموفق بوده است، گفت: حتی نزدیک‌ترین دوستان آمریکا این موضوع را بیان کرده و می‌گویند که خود آمریکایی‌ها در جلسات خصوصی می‌گویند که محاسبات ما درباره ایران غلط بوده است؛ تصور می‌کردیم با فشاری ۵ الی ۶ ماهه مردم در مقابل نظام قرار می گیرند و ما را دعوت به ایران کرده و برای ما فرش قرمز پهن می‌کنند که این، نهایت نادانی و محاسبه غلط است.

رئیس جمهور اظهار داشت: مردم ما به خوبی می‌فهمند چه کسی به آنها فشار آورده است. اگر ما آغازگر جنگ بودیم، درست بود که امروز مورد سوال قرار بگیریم که چرا تعهد خود را زیر پا گذاشتیم.

روحانی ادامه داد: ما تعهدات خود را به خوبی انجام دادیم.

رئیس جمهور حضور شجاعانه، آگاهانه و هوشیارانه مردم در صحنه را اولین عامل در مسیر موفقیت در برابر دشمنان برشمرد و گفت: مردم راه را به خوبی انتخاب کرده و دوست را از دشمن به خوبی تشخیص دادند و این همه وسایل، ابزار و امکانات تبلیغاتی دشمنان نتوانست ملت را منحرف کند.

روحانی حضور سرداران و سربازان جبهه اقتصادی را گام دوم موفقیت در برابر توطئه دشمنان دانست و گفت: سرداران و سربازان جبهه اقتصاد به میدان آمدند و این بار را بر دوش گرفتند.

رئیس جمهور افزود: دشمنان فکر کردند که اگر درآمدهای نفتی کشور را کاهش دهند، درآمد ارزی کشور دچار اختلال می‌شود و بر همین اساس روی نفت خام فشار آوردند.

روحانی افزود: از سوی دیگر همه صنعتگران و کارآفرینان از جمله صنعتگران پتروشیمی کشور که در خط مقدم بودند، وارد میدان شده و فعالیت کردند به گونه‌ای که در میان درآمدهای صادراتی غیرنفتی کشور پتروشیمی مقدم است.

رئیس جمهور با اشاره به گزارش رئیس کل بانک مرکزی در این نشست، گفت:‌ بر این اساس ۲۰ درصد نیازهای ارزی کشور و بیش از ۵۰ درصد ارز سامانه نیما توسط این صنعت تأمین می‌شود و این نشان می‌دهد که امروز پتروشیمی در خط مقدم است.

روحانی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در خط مقدم است، گفت: وقتی صنعتی در خط مقدم است و بار مسئولیت سنگین کشور را بر دوش دارد، وظیفه همه ما حمایت است، مردم، افکار عمومی و همه از جمله دستگاه اجرایی، قوه قضائیه و مجلس باید از کسانی که این افتخار بزرگ را نصیب کشور کردند، حمایت کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه کلمه جهش لایق حرکت صنعت پتروشیمی است، گفت: جهش یعنی اینکه از روندعادی سریع‌تر حرکت کنیم و شتابان و با سرعت به مسیر ادامه دهیم. وقتی از جهش‌های دوم و سوم در صنعت پتروشیمی صحبت می‌کنیم، آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد تا پایان جهش دوم محصولات پتروشیمی ما به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد. یعنی اینکه تولید حدود ۲ برابر خواهد شد. از سال ۹۲ و آغاز فعالیت این دولت که تولید محصولات پتروشیمی ۵۲ میلیون تن بوده در پایان جهش دوم در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.

روحانی اظهار داشت: اینکه بتوانیم در صنعتی در عرض ۸ سال تولید را ۲ برابر کنیم این همان جهش است.

رئیس جمهور با بیان اینکه آماده‌سازی برای انجام جهش سوم نیز در حال انجام است، گفت: آماده‌سازی صنعت قدم اول است، توسعه قدم دوم، جهش گام سوم و  قدم چهارم نیز آماده کردن شرایط برای جهش بعدی است و ریل‌گذاری برای جهش و موفقیت بعدی است که این کار در صنعت پتروشیمی در دستور کار قرار دارد.

روحانی با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای صنعت پتروشیمی کشور، گفت: آمارهای ارایه شده در این نمایشگاه نشان می‌دهد که حرکت در این صنعت برای جهش سوم هم آغاز شده و تکمیل این حرکت برای بعد از سال ۱۴۰۰ دیده شده تا تولید ما از ۱۰۰ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن در جهش سوم برسد که این کار یک کار بزرگ و ارزشمند است.

رئیس جمهور در ادامه به درآمد حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در کشور اشاره کرد و گفت: امروز درآمد محصولات پتروشیمی ۱۷ میلیارد دلار است که در جهش دوم در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسیم و در جهش بعدی ارزش محصولات پتروشیمی ۳۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود که البته در صورت افزایش قیمت جهانی نفت و محصولات پتروشیمی این رقم قابل افزایش است.

روحانی خاطر نشان کرد: این موفقیت در شرایط معمولی نبوده و ما در شرایط تحریم و فشارهای سنگین اقتصادی در این مسیر موفق قرار داشته‌ایم و در شرایطی که بخاطر تحریم‌های ناعادلانه و ظالمانه برای جذب سرمایه، صادرات محصول و برگشت ارز حاصل از صادرات با مشکلات زیادی مواجه هستیم این موفقیت‌ها حاصل شده که از افتخارات صنعت پتروشیمی کشور است.

رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه در تولید محصولات پتروشیمی امروز در منطقه در رده دوم قرار داریم و با جهش سوم تولیدکننده اول منطقه خواهیم شد، افتخار کشور و صنعت پتروشیمی است.

روحانی با بیان اینکه به عنوان نماینده مردم و از طرف ملت ایران بخاطر کسب این افتخارات بزرگ از همه مدیران، کارآفرینان و واحدهای مختلف پتروشیمی از غرب تا جنوب کشور و همه فعالان در این صنعت تشکر می‌کنم، گفت: وقتی ۲۰ درصد ارز واردات کشور به پتروشیمی متکی می‌شود و بازار نیما ۵۰ درصد متکی به این صنعت است، باید از این صنعت که در سطح ملی و اقتصاد ملی تلاش می‌کند، حمایت کنیم.

رئیس جمهور در ادامه افزود: اینکه بخش عمده ارز صادراتی این صنعت در سامانه نیما وارد شود و همین که نیازهای ارزی این صنعت در اختیار خودش قرار گیرد، قابل بررسی است و نیاز به همفکری و هماهنگی بین بانک مرکزی، دولت و ارگان‌های دیگر وجود دارد.

روحانی افزود: ما به فکر آینده هستیم و فقط به دنبال چیدن محصول نیستیم. می‌خواهیم برای فردا و پس فردا هم کار کنیم و آیندگان هم باید از این صنعت استفاده کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه  زنگنه وزیر نفت را به عنوان مسئول هماهنگی و ساماندهی صنعت پتروشیمی تعیین کرده است، افزود:  زنگنه کار بزرگی در این حوزه انجام داده و حضور ایشان اطمینان بخش بود و ایشان هم تأکید می‌کنند که صنعت پتروشیمی خوب عمل کرده و نگرانی‌هایی که در زمینه فعالیت پتروشیمی‌ها مطرح می‌شود، درست نیست.

روحانی با اشاره به آمارهای ارایه شده در نشست با مدیران هلدینگ‌های پتروشیمی در رابطه با موفقیت این صنعت تأکید کرد: وقتی مردم این آمارها را بشنوند و ببینند که این صنعت در مقابل بدخواهان نظام و کشور ایستادگی کرده است، خوشحال می‌شوند. این موفقیت‌ها خبرهای خوب و خوشی برای ملت است. ایستادگی، قهرمانی، پیشرفت و خودکفایی مردم را خوشحال می‌کند.

رئیس جمهور افزود: اینکه همه خوراک این صنعت توسط خودش تأمین می‌شود و بخش اعظم و بزرگ نیاز وارداتی ما در این صنعت از جمله کاتالیست‌ها، امروز در کشور خودمان تولید می‌شود و نیازهای داخلی و خارجی را تأمین می‌کند، یعنی صنعت پتروشیمی یک صنعت عظیم و قدرتمند است.

روحانی تأکید کرد: وقتی می‌گوییم دنبال خام‌فروشی در نفت و گاز نباشیم، یکی از راه‌ها توسعه صنعت پتروشیمی است و اینکه اعلام شد، در جهش سوم به جایی خواهیم رسید که خوراک صنعت پتروشیمی معادل ۲ میلیون بشکه نفت در روز خواهد بود، موضوع بسیار مهمی است و نشان می‌دهد که صنعت پتروشیمی، انرژی را به ارزش افزوده تبدیل می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تأکید بر انجام اقدامات پایین‌دستی در صنعت پتروشیمی، گفت: صنعت پتروشیمی یک زنجیره است و خوراک برخی از بخش‌های تولیدی خود را تأمین می‌کند. تولیدات این صنعت در بخش‌های مختلف از جمله نساجی، بسته‌بندی، کشاورزی، و اگر صنایع پایین‌دستی آن تکمیل شود، باعث اشتغال‌زایی بیشتر و ارزش افزوده بالاتر خواهد بود.

روحانی همچنین از کسانی که در پتروشیمی و صنایع پایین دستی که محصولات مختلفی را تولید می‌کند، سرمایه‌گذاری می‌کنند، قدردانی کرد.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی نمایندگان شرکت‌های پتروشیمی از جمله در زمینه استفاده از خوراک مایه، گفت: باید در این زمینه گام‌هایی برداشته شود و ما می‌توانیم برای این منظور مشوق‌هایی را تعیین کنیم.

روحانی افزود: اینکه وزیر نفت اعلام کرد زمستان امسال بخاطر خوب بودن وضعیت گاز به پتروشیمی‌ها فشاری وارد نشده و گاز آنها قطع نشده، خبر بسیار خوشحال‌کننده‌ای است که امیدوارم سال آینده هم به همین شکل باشد.

رئیس جمهور همچنین به موضوع صادرات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در زمینه صادرات این محصولات نیز باید گام‌های مؤثری برداشته شود که موضوع تعرفه‌های ترجیحی با کشورها از آن جمله است. برای این منظور با کشورهای مختلف صحبت‌هایی انجام شده است.باید همه تلاش خود را انجام دهیم تا بتوانیم زمینه را برای صادرات آسان‌تر و پرسودتر محصولات خود فراهم کنیم.

روحانی مسأله گمرکات و مشکلات برخی شرکت‌های پتروشیمی در این زمینه را یادآور شد و افزود: از  زنگنه می‌خواهم این موضوع را در دولت مطرح کند تا بررسی‌های لازم انجام شود، وقتی صنعت مهمی اینطور در کشور فعالیت می‌کند باید مشکلات آن را از جمله مشکلات گمرک، مالیات و ارزش افزوده را حل و فصل کنیم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به درخواست نماینده یکی از شرکت‌ها در خصوص دریافت وام اعم از ارزی و ریالی از بانک مرکزی، گفت: این مشکل باید با کمک صندوق و بانک مرکزی حل و فصل شود.این صنعت جای اعتماد و اطمینان است و بانک‌ها نباید برای برگشت پول خود از این شرکت‌ها دغدغه خاطر داشته باشند. برای سرمایه‌گذاری در صنعت اگر هزینه زیاد نشود نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم.

روحانی افزود: این حرکت پرشور در صنعت پتروشیمی به غیر از بحث صنعت یک افتخار ملی برای ما به جا می‌گذارد و اینکه در این شرایط سخت با این روحیه کار می‌کنیم و اعتماد ملی و امید به آینده را تقویت می‌کنیم، بسیار ارزشمند است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه صدا و سیما، ‌رسانه‌ها و روزنامه‌ها باید در مورد این موفقیت‌ها و جهش سوم در صنعت پتروشیمی کار کنند، گفت: مردم جامعه، دانشجویان، مهندسان، کارگران و همه اقشار که نگران هستند وقتی حس کنند در یک صنعت بزرگ کشور جهش بزرگی اتفاق افتاده و ادامه دارد و تولید محصولات در این صنعت ۲ برابر شده، امیدوار خواهند شد و این شرایط نشان می‌دهد که این بخش محیط کار بسیار بزرگ و مناسبی است.

روحانی با بیان اینکه خودکفایی در این صنعت معنایش این است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در این زمینه کار کنند، گفت: خودکفایی بسیار ارزشمند است و باید جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان را دعوت کنیم که در این عرصه فعالیت کنند.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود همفکری و هماهنگی بین شرکت‌های فعال در حوزه پتروشیمی و دولت را خوشحال‌کننده عنوان کرد و افزود: امید شما به آینده و تحرک شما بسیار ارزشمند و امیدوارکننده است و امیدوارم قدم‌های خوبی با روحیه بهتر و بیشتر برای کشور و ملت در آینده برداشته شود.

پیش از سخنان رئیس جمهور،  بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت با بیان اینکه تلاشگران صنعت پتروشیمی سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار محصول نهایی در کشور تولید کرده و ۸ میلیارد دلار صادرات دارند، گفت: صنعت پتروشیمی شاخص‌ترین نقش را در صادرات غیرنفتی کشور و توسعه آینده ایفا می‌کند.

وزیر نفت با بیان اینکه هیچ صنعتی در کشور نیست که ۵٫۵ میلیارد دلار خوراک برای صنایع پایین دستی خود ایجاد کند، گفت: امروز صنعت پتروشیمی هیچ محدودیتی برای افزایش این میزان نداشته و اگر محدودیتی وجود دارد از سوی صنایع پایین دستی است که به دلیل برخی مسایل توان دریافت خوراک بیش از این را ندارند.

زنگنه افزود: متأسفانه برخی اوقات مطرح می‌شود که صنعت پتروشیمی خوراک را صادر کرده و به تولیدکننده داخلی نمی‌دهد که این کاملاً اشتباه است.

وزیر نفت با بیان اینکه دولت در ۵ الی ۶ سال گذشته در توسعه پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی اقدام کم‌نظیری انجام داده است، اظهار داشت: این موضوع در جهش دوم صنعت پتروشیمی منعکس شده که بتوانیم تولیدات را به ۱۰۰ میلیون تن برسانیم و این در طول ۷ الی ۸ سال کاری بزرگ است.

زنگنه با اشاره به اینکه دولت ریل‌گذاری مطمئنی برای برداشتن جهش سوم صنعت پتروشیمی انجام داده است، خاطر نشان کرد: جهش سوم کاشتن بذر امید برای آینده نه تنها در صنعت پتروشیمی، بلکه اقتصاد غیرنفتی ایران و جلوگیری از خام‌فروشی است.

وزیر نفت ادامه داد: پتروشیمی‌ها در سال‌های اخیر به برکت توسعه پارس جنوبی و دیگر طرح‌ها و دریافت خوراک بیشتر همگی تولیدات‌شان را افزایش داده و علیرغم تحریم‌ها در وضعیت قابل قبولی هستند.

وی با بیان اینکه با توسعه پارس جنوبی و اجرای طرح‌های جمع‌آوری گاز مشعل علاوه بر تأمین خوراک مورد نیاز پتروشیمی‌ها در بخش گاز طبیعی نیز مشکلی نداشتیم، افزود: هر سال در فصل زمستان برای تأمین گاز مورد نیاز در مصارف خانگی اول گاز پتروشیمی‌ها را قطع می‌کردیم، اما امسال علیرغم سرمایی که وجود دارد این کار انجام نشده است.

وزیر نفت با بیان اینکه در توسعه پتروشیمی‌ها به تنوع محصولات و استفاده بیشتر از خوراک مایع و آمایش سرزمینی با توجه به مسأله کم‌آبی در کشور توجه داریم، افزود: در زمینه بومی‌سازی فناوری‌ها و پیوند با دانشگاه‌ها اقدامات بسیار خوبی شکل گرفته که به واسطه آن چندین انستیتو تأسیس شده که مسئولیت آنها ساماندهی فناوری تولید محصولات پتروشیمی در مسایل اساسی است.

زنگنه با اشاره به اجازه رئیس جمهور به وزیر نفت برای بررسی تخلف در صنایع پتروشیمی و عزل مدیران متخلف پتروشیمی که ارز حاصل شده از فروش محصولات را ارایه نکردند، گفت: حتی یک مورد هم نیاز نشد که از این اجازه رئیس جمهور بخواهیم استفاده کنیم، اما هر روز به بهانه‌های گوناگون مدیران پتروشیمی را برای سوال و جواب می‌بردند و حتی می‌خواستند آنها را بازداشت کنند؛ گویا عده‌ای بودند که می‌خواستند چرخ پتروشیمی را از کار بیندازند.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه امروز توسعه پتروشیمی در کشور بیش از هر چیز نیاز به ثبات دارد، گفت: نباید اجازه دهیم تا بخش‌های مختلف به بهانه‌های گوناگون در این مسیر مانع ایجاد کرده و هر روز یک موضوع جدید را عنوان کنند.

زنگنه با بیان اینکه متأسفانه برخی امروز عنوان رانت‌خوار را به فعالان صنعت پتروشیمی می‌دهند، خاطر نشان کرد: پتروشیمی‌ها پول هر متر مکعب گاز را به بالاترین نرخ پرداخت می‌کنند و نسبت به انجام طرح‌های جهش دوم و سوم متعهد هستند.

وزیر نفت افزود: برخی فکر می‌کنند چون صنایع پتروشیمی سود دارند باید از آنها بگیرند، اما این در حالی است که اکثر پتروشیمی‌ها امروز سود خود را در توسعه این صنعت هزینه می‌کنند.

زنگنه با بیان اینکه فعالان صنعت پتروشیمی، سربازان کشورند و بهترین خدمات را در راستای اجرای سیاست‌های اصلی نظام برای جلوگیری از خام‌فروشی و توسعه و اشتغال انجام داده‌اند، گفت: پتروشیمی‌ها می‌توانند تحول و امید در کشور ایجاد کنند، به گونه‌ای که با بهره‌ّبرداری از هر واحد پتروشیمی در کشور بلافاصله صنایع پایین‌دستی متناسب با آن توسط مردم ایجاد و اشتغال بوجود می‌آید.

همچنین در این مراسم  عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور ۲۹ میلیارد دلار نیاز ارزی بود که رقمی قابل توجه است و توانستیم علیرغم فشار بی‌سابقه دشمنان آن را تأمین کنیم، افزود: پتروشیمی‌ها ۲۰ درصد این رقم را تأمین کرده و در سامانه نیما نیز حدود ۵۳ درصد سهم پتروشیمی‌ها بود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پتروشیمی‌های کشور در سامانه نیما پیشتاز هستند، گفت: خوشبختانه مدیران پتروشیمی‌ها در شرایط سخت فشار و تحریم در تأمین ارز سامانه نیما کمک‌های بسیار شایانی داشتند و با این روند در آینده می‌توانند در گردش تجارت کشور تأثیرگذار باشند.

همتی با اشاره به اینکه پتروشیمی‌ها به خوبی به تعهدات خود عمل کرده‌اند، به گونه‌ای که ۹۲ درصد تعهد صادراتی خود را تا پایان مرداد، تأمین کرده‌اند و این رقم از نظر بانک مرکزی رقمی قابل قبول است، اظهار داشت: صنایع پتروشیمی، پیشتازان تأمین ارز مورد نیاز کشور در این شرایط هستند.

همچنین  محمدی مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران،  ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و  ربانی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی باختر، ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت تولیدات و دستاوردها، فناوری‌های جدید در صنعت پتروشیمی و پژوهش‌های نو در این عرصه، به بیان دیدگاه‌ها، نقطه‌نظرات و مسایل و مشکلات پیش روی توسعه صنعت پتروشیمی کشور پرداختند.

در این مراسم همچنین با حضور رئیس جمهور از ۷ نفر از مدیران و فعالان نمونه صنعت پتروشیمی کشور تجلیل شد.

ربیعی مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس،  داوود رضا ربانی مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی باختر، خانم مرضیه شاهدائی مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی پترو فرهنگ،  حسین شهریاری مدیرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسیان،  محمد حسن تولایی مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ساتا(شستان)،  محمود مخدومی مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی(تاپیکو) و  عبدالمجید محمدی مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی مارون، هفت مدیر نمونه‌ای بودند که در حضور  روحانی مورد تجلیل قرار گرفتند.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا