بین الملل

آغاز نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در بغداد و انتقال ریاست به عراق

به گزارش بورس امروز؛ بغداد در روزهای ۲۵ و ۲۶ مهرماه ۱۴۰۵ میزبان پنجاه‌ودومین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی تحت عنوان «گفت‌وگو و همبستگی؛ ستون‌های بنیادین برای ارتقای صلح و توسعه پایدار» است. این گردهمایی با انتقال دوره‌ای ریاست شورا از ترکیه به عراق همراه خواهد بود؛ رویدادی که پس از ۴۷ سال، جایگاه دیپلماتیک بغداد را در تعاملات جهان اسلام برجسته می‌سازد. زمان اولیه این نشست فروردین‌ماه سال جاری تعیین شده بود که به دلیل تشدید درگیری‌ها و شرایط منطقه‌ای ناشی از جنگ علیه ایران با تعویق مواجه شد.

در بعد سیاسی و امنیتی، بحران فلسطین و تداوم اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، وضعیت بی‌ثباتی در افغانستان، لیبی، سودان و قفقاز جنوبی، در کنار رسیدگی به قطعنامه مرتبط با محکومیت تجاوزات آمریکا و اسرائیل به ایران که پیش‌تر در استانبول تدوین شده بود، از مهم‌ترین موضوعات مورد بررسی وزیران است. کارشناسان معتقدند میزان همگرایی اعضا در پیگیری این اسناد، نقش مستقیمی در تحقق دستاوردهای اجلاس خواهد داشت.

این دوره همچنین نخستین حضور رسمی اسماعیل ولد شیخ احمد، دیپلمات موریتانیایی و دبیرکل جدید سازمان پس از جانشینی حسین ابراهیم طه به شمار می‌رود. وی برنامه‌هایی را در قالب اصلاحات نهادی، ارتقای همکاری‌ها در زمینه‌های علم و فناوری و ابتکار برگزاری نشست اقتصادی سران با هدف رونق تجارت و سرمایه‌گذاری مشترک دنبال می‌کند.

طبق گزارش‌های رسمی، ۵۳ کشور از ۵۷ عضو این سازمان در نشست حاضر هستند. در خلال جلسات، انتخابات برای تعیین ۹ عضو از کمیسیون مستقل و دائمی حقوق بشر سازمان برگزار خواهد شد که ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان نامزدهای سهمیه گروه آسیا در آن هستند. در پایان، جمع‌بندی رایزنی‌ها و مصوبات سیاسی و اقتصادی در چارچوب سندی جامع با عنوان «بیانیه بغداد» صادر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا