بین الملل

ادعای سنتکام درباره حمله به ایران پس از حادثه در تنگه هرمز

به گزارش بورس امروز؛ فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) عصر جمعه به وقت محلی اعلام کرد که نیروهای این کشور حملاتی را علیه اهدافی در ایران انجام داده‌اند. به ادعای این فرماندهی، این عملیات در تاریخ ۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیرماه انجام شده و واکنشی به حادثه‌ای بوده که یک روز پیش از آن برای یک کشتی تجاری در نزدیکی تنگه هرمز رخ داده است.

در بیانیه منتشرشده از سوی سنتکام آمده است که یک کشتی باری با نام «ام/وی اور لاولی» که با پرچم سنگاپور تردد می‌کرد، در تاریخ ۲۵ ژوئن هدف حمله قرار گرفته است. ارتش آمریکا مدعی شد که این کشتی در زمان وقوع حادثه در حال خروج از تنگه هرمز و حرکت در امتداد سواحل عمان بوده است.

بر اساس این ادعا، ایران با استفاده از یک پهپاد انتحاری این کشتی تجاری را هدف قرار داده است. سنتکام در ادامه اعلام کرد که در پاسخ به این اقدام، هواپیماهای آمریکایی مجموعه‌ای از اهداف را در ایران مورد حمله قرار داده‌اند. به گفته این فرماندهی، این اهداف شامل محل‌های نگهداری موشک‌ها و پهپادها و همچنین برخی سایت‌های راداری ساحلی بوده است.

فرماندهی مرکزی آمریکا همچنین ادعا کرد که حمله به این کشتی تجاری نقض آتش‌بس محسوب می‌شود و آن را اقدامی علیه امنیت کشتیرانی در منطقه توصیف کرد. در بیانیه سنتکام تأکید شده است که چنین اقداماتی می‌تواند آزادی ناوبری در یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های دریایی جهان را تحت تأثیر قرار دهد.

در ادامه این بیانیه، سنتکام مدعی شد که رفتار ایران می‌تواند جریان تجارت بین‌المللی را در تنگه هرمز با خطر مواجه کند؛ گذرگاهی که بخش قابل توجهی از تجارت انرژی و کالاهای جهانی از آن عبور می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا