سیاست و اقتصاد

توافق اجرایی صمت و بانک مرکزی درباره مدیریت منابع ارزی

به گزارش بورس امروز؛ محمدصادق قنادزاده در توضیح جزئیات موضوع موسوم به «بسته ارزی تجاری» اظهار کرد آنچه در اردیبهشت‌ماه نهایی شد، مجموعه‌ای از توافقات میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی درباره شیوه تأمین و تخصیص ارز بوده است و قرار نبوده سندی مستقل با عنوان بسته جدید برای اطلاع‌رسانی عمومی منتشر شود.

وی توضیح داد این هماهنگی‌ها عمدتاً به سازوکار تأمین و توزیع منابع ارزی، به‌ویژه در حوزه کالاهای دارای اولویت و تعرفه‌های ضروری، مربوط می‌شود. در این چارچوب، نحوه تأمین ارز برای گروه‌های مختلف کالایی مشخص شده و منابعی همچون ارز حاصل از صادرات خود صادرکنندگان، ارز صادرات دیگران و سایر روش‌های تأمین ارز در نظر گرفته شده است.

به گفته قنادزاده، بانک مرکزی نیز این توافقات را در قالب نظام تخصیص و تأمین ارز عملیاتی می‌کند و محور اصلی، شکل‌گیری سیاست‌گذاری هماهنگ میان نهادهای مسئول در حوزه ارزی و تجاری بوده است.

وی هدف این هماهنگی‌ها را بهبود روند تأمین ارز مورد نیاز تجارت کشور و افزایش کارایی سازوکار تخصیص منابع ارزی عنوان کرد و افزود این چارچوب‌ها هم‌اکنون در حال اجراست.

معاون سازمان توسعه تجارت در پایان تأکید کرد موضوعی با عنوان «بسته ارزی جدید» برای ابلاغ عمومی مطرح نبوده و اقدامات انجام‌شده صرفاً در قالب توافقات اجرایی میان صمت و بانک مرکزی درباره مدیریت منابع و مصارف ارزی کشور دنبال می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا