سیاست و اقتصاد

حذف سقف استانی ثبت سفارش واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی

به گزارش بورس امروز؛ پیرو تصمیم جدید وزارت صمت، از امروز شنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۵ محدودیت سقف یکسان استانی برای ثبت سفارش‌های دارای نوع عملیات ارزی بانکی در چارچوب تصویب‌نامه واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی لغو شد.

بر اساس این تصمیم، مانده منابع ارزی سهمیه ۳۰۰ میلیون دلاری که پیش‌تر برای واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی تخصیص یافته بود، از این پس بدون اعمال سقف مشخص برای هر استان، در اختیار تمامی کاربران و فعالان اقتصادی استان‌های مشمول قرار می‌گیرد.

پیش از این، برای هر یک از استان‌های مرزی سهمیه‌ای معادل ۱۸.۵ میلیون دلار تعیین شده بود، اما با اجرای مصوبه جدید، این محدودیت برداشته شده و امکان استفاده منعطف‌تر و کارآمدتر از منابع ارزی باقی‌مانده فراهم شده است.

هدف از این اقدام، تسریع روند ثبت سفارش، جلوگیری از بلااستفاده ماندن بخشی از ظرفیت ارزی ۳۰۰ میلیون دلاری و تسهیل واردات کالاهای اساسی عنوان شده است.

ثبت سفارش در قالب این مصوبه با شیوه «تأمین ارز بدون انتقال ارز» انجام می‌شود. در این سازوکار، واردکنندگان می‌توانند با استفاده از منابع ارزی در اختیار خود در خارج از کشور یا سایر منابع مورد تأیید، ارز مورد نیاز را تأمین کنند و نیازی به دریافت ارز از محل منابع بانک مرکزی نخواهند داشت.

این سازوکار با هدف افزایش سرعت واردات، ارتقای انعطاف‌پذیری در تأمین ارز و بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت‌های تجاری استان‌های مرزی طراحی شده است.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا