اطلاعیه کدال

مطالبات دو میلیارد دلاری بانک تجارت از دولت در حال پیگیری است

به گزارش بورس امروز؛ مجید دارابی، معاون مدیرعامل بانک تجارت نماد “وتجارت “، در تشریح آخرین وضعیت پروژه‌ها و عملکرد بانک، با اشاره به سرمایه‌گذاری بانک در معدن مس انجرد اعلام کرد: بهره‌برداری فاز نخست این معدن که ظرفیت تولید سالانه ١۵٠ هزار تن کنسانتره دارد، به نیمه نخست سال ١۴٠۵ موکول شده است.وی افزود: فاز دوم نیز همین ظرفیت را خواهد داشت و در مجموع تولید سالانه به ٣٠٠ هزار تن خواهد رسید. دارابی خاطرنشان کرد تاکنون حدود ١٧ هزار تن کنسانتره به صورت آزمایشی تولید و صادر شده است.معاون مدیرعامل بانک تجارت درباره زیرساخت‌های حیاتی این پروژه عنوان کرد: آب صنعتی، خطوط برق فشار قوی و جاده‌های دسترسی تکمیل یا در حال تکمیل نهایی هستند و زمان‌بندی اعلام‌شده جنبه تبلیغاتی ندارد.وی همچنین تأکید کرد: شرکت سرمایه‌گذاری ایرانیان، به‌عنوان زیرمجموعه صد درصدی بانک تجارت، مالک مستقیم پروژه است و نقش واسطه مالی ندارد.دارابی در ادامه به موضوع تولید کاتد اشاره کرد و گفت: این طرح در مرحله امکان‌سنجی اقتصادی قرار دارد و در صورت توجیه، منابع مالی آن از محل آورده سهامداران تأمین خواهد شد.

وی افزود: تمامی کنسانتره تولیدی فعلاً صادر می‌شود و قرارداد بلندمدتی با شرکت ملی صنایع مس ایران منعقد نشده است.

معاون مدیرعامل بانک تجارت در خصوص استخدام نیروی انسانی این پروژه، توضیح داد: تاکنون حدود یک هزار نفر، همگی از نیروهای بومی منطقه، در معدن مشغول به کار شده‌اند و اولویت استخدام با ساکنان روستاهای اطراف و سپس شهر اهر است.

دارابی سپس به موضوع مطالبات بانک از دولت پرداخت و یادآور شد: این بانک از چندین وزارتخانه طلبکار است که بزرگ‌ترین آن مربوط به وزارت نیرو است.وی گفت: جلسات متعددی با وزارت راه و شهرسازی برگزار شده و اصل موضوع مورد پذیرش قرار گرفته است. همچنین بخشی از مطالبات شهرداری تهران بابت تجهیزات مترو وصول شده و بخش دیگر در تعهد دولت باقی مانده است.

معاون مدیرعامل بانک تجارت افزود: مجموع مطالبات از دولت بیش از دو میلیارد دلار است که با احتساب سودهای مترتب در حال پیگیری است.

وی درباره پرونده‌های مرتبط با وزارت نیرو اظهار داشت که دادگاه بدوی رأی به حقانیت بانک داده و اکنون پرونده در مرحله تجدیدنظر قرار دارد.

دارابی تأکید کرد: کمیسیون اقتصادی دولت نیز حق را به بانک تجارت داده و پرونده برای طی مراحل قانونی به سازمان برنامه و بودجه ارجاع شده است.

در ادامه، معاون مدیرعامل بانک تجارت به موضوع سپرده‌های ارزی نزد بانک مرکزی اشاره کرد و توضیح داد: سپرده ١۵ میلیون دلاری با نرخ سود ٢.٣ درصد در قبال تخصیص ارز توسط بانک مرکزی نگهداری می‌شود و بلوکه نیست.

وی همچنین درباره افزایش مطالبات مشکوک از دولت بیان کرد که این افزایش ناشی از محاسبه سود مطالبات گذشته است و بخش عمده آن در سرفصل اقلام زیرخط نگهداری می‌شود.

به گفته دارابی، با تکمیل مدارک قابل قبول برای حسابرسان، این مطالبات به اقلام بالای خط منتقل خواهد شد و سود قابل توجهی از این محل شناسایی می‌شود.

بهبود کفایت سرمایه با وصول بخشی از مطالبات

معاون مدیرعامل بانک تجارت در بخش دیگری از سخنان خود به نسبت کفایت سرمایه اشاره کرد و گفت: بانک تجارت در سال‌های گذشته نسبت منفی داشته اما اکنون با وصول بخشی از مطالبات، این نسبت در محدوده قابل قبول ٨ قرار گرفته است.

او همچنین درباره فروش ساختمان یوسف‌آباد توضیح داد: مذاکراتی انجام شده اما هنوز به نتیجه نرسیده و بانک تا ارائه پیشنهاد قیمت مناسب اقدام به فروش نخواهد کرد.

دارابی در ادامه به موضوعات مالیاتی و هزینه‌های اکچوئری پرداخت و اظهار داشت: محاسبات بانک با صندوق بازنشستگی کارکنان مطابقت داشته و تسویه شده است، اما حسابرس برای جبران هزینه‌های جانبی مبلغی را پیشنهاد کرده است.

وی درباره وضعیت باز ارزی بانک گفت: خالص آن بالغ بر ٧٠٠ میلیون دلار است. همچنین در خصوص درآمد مشاع توضیح داد افزایش هزینه پول و نرخ سپرده‌ها موجب کاهش سهم بانک از این درآمد شده است.

معاون مدیرعامل بانک تجارت در پایان به نرخ تسعیر ارز اشاره کرد و اعلام کرد در شش‌ماهه منتهی به ٣١ شهریور ١۴٠٢ نرخ تسعیر یورو حدود ٨١,١٩٧ تومان و دلار حدود ۶٩,٢١۵ تومان بوده و مبنای محاسبه نرخ پایان سال، مرکز مبادلات طلا و ارز خواهد بود.

منبع: کدال

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا