نگاه ویژه

توسعه تصفیه‌خانه نیشابور و پروژه گندله‌سازی با برنامه افزایش سرمایه جدید

به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد خراسان با اختصاص بودجه‌ای بالغ بر یک هزار میلیارد ریال از افزایش سرمایه در دستور کار، فرایند تکمیل و اجرای دو پروژه استراتژیک توسعه تصفیه‌خانه نیشابور و واحد گندله‌سازی را در دستور کار قرار داد تا تحولی در تولید پایدار و حفاظت از محیط‌زیست منطقه ایجاد نماید.

شرکت فولاد خراسان با هدف افزایش ظرفیت تولید و ارتقای فناوری‌های خود، در حال اجرای چندین طرح توسعه‌ای است که نیازمند تأمین منابع مالی و مدیریت دقیق زمان‌بندی اجرا می‌باشد. از جمله پروژه‌های کلیدی فولاد خراسان می‌توان به پروژه انباشته و برداشت واحد گندله‌سازی و همچنین احداث تصفیه خانه جدید فاضلاب در شهر نیشابور اشاره کرد که هر دو در فازهای مختلف اجرایی قرار دارند.

با وجود تلاش شرکت در خصوص تکمیل پروژه تصفیه خانه و انتقال پساب شهر نیشابور، این پروژه که به میزان 2 هزار و 373 میلیارد ریال از محل افزایش سرمایه قبلی تامین مالی شد، به دلیل عدم اتمام زمان اجرای پروژه، اما میزان واقعی مخارج با مغایرت 6 هزار و 38 میلیارد ریالی به رقم 2 هزار و 554 میلیارد ریال رسید.

شرکت فولاد خراسان در راستای تحقق اهداف زیست‌محیطی و مدیریت پایدار منابع آب، پروژه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی را از نیمه دوم سال 1402 آغاز کرد و پیش‌بینی می‌شود درصورت تامین منابع تا پایان 1406 به بهره‌برداری برسد. این پروژه با سرمایه‌گذاری کل 13 هزار و 598 میلیارد ریال در حال اجراست که برنامه تامین مالی آن از محل افزایش سرمایه تنظیم شده است. باتوجه به تامین 4 هزار و 695 میلیارد ریال از افزایش سرمایه 1402، شرکت 8 هزار و 903 میلیارد ریال باقی مانده را از محل افزایش سرمایه اخیر تامین خواهد کرد.

شرکت قصد دارد با تامین مالی این پروژه، آن را تا پایان سال 1406 به مرحله بهره برداری برساند. طبق برنامه “فخاس”، این پروژه که تا پیش از برنامه افزایش سرمایه به میزان 3.8 درصد تکمیل شده بود، با تامین منابع مورد نیاز روند تکمیل 10 درصد در سال 1403، 60 درصد در سال 1404، 28 درصد در سال 1405 و 2 درصد در سال 1406 را طی خواهد کرد تا از سال 1406 بهره برداری آن آغاز و تا 1430 به فعالیت خود ادامه دهد.

پروژه انباشت و برداشت واحد گندله سازی نیز که تا 6 ماهه نخست سال گذشته به میزان 7 هزار و 843 میلیارد ریال مخارج سرمایه ای برای شرکت به همراه داشته است، مبلغ 5 هزار میلیارد ریال آن از طریق افزایش سرمایه های سال 1400، 1401 و 1402 تامین شده است که به ترتیب به یکهزار و 200 میلیارد ریال، مبلغ 2 هزار و 846 هزار میلیارد ریال و مبلغ 854 میلیارد ریال بوده است. لذا شرکت مانده مخارج را به ارزش 2 هزار و 842 میلیارد ریال از محل افزایش سرمایه اخیر برنامه ریزی کرده است تا مخارج انجام شده جبران شوند.

منبع: شماره 106 نشریه بورس امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا