اخبار ویژه

تجدیدی‌ها در اولویت قرار گیرند

امیر حسین نصر، تحلیلگر ارشد شرکت سبدگردان امید نهایت نگر، در گفت‌وگو با خبرنگار بورس امروز؛ با اشاره به رشد ارزش معاملات بازار سرمایه، آغاز روند جدید بازار سرمایه را مورد تاکید قرار داد.

وی با پیش‌بینی ادامه این روند تا پایان سال جاری، اظهارداشت: به نظر می‌رسد که شاخص قادر به دستیابی به عدد ۲ هزار و ۵۰۰ واحدی باشد.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین با اشاره به نزدیکی میانگین ارزش معاملات به ۸ همت، از اخبار تجدید ارزیابی نیز به عنوان محرکی برای تقویت بازار سرمایه نام برد.

وی همچنین با اشاره به واریز سود شرکت‌های حقوقی تا پایان سال جاری، ادامه داد: در صورت تزریق یک درصد از این میزان سود شرکت‌های حقوقی به بازار سرمایه، نزدیک ۶۰ همت منابع جدید وارد بازار خواهد شد که رشد بازار سرمایه را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به برنامه بسیاری از شرکت‌ها برای تجدید ارزیابی دارایی‌های خود، وجود انتظار دستیابی قیمت سهام شرکت‌ها پس از تجدید ارزیابی به قیمت اسمی را مورد تأکید قرار داد و گفت: حتی اگر قیمت سهام پس از تجدید ارزیابی دارایی‌های خود به قیمت اسمی هم نرسد، به واسطه تجدید ارزیابی سنگین سهام، باز هم بازار رشد خواهد کرد.

تحلیلگر ارشد شرکت سبدگردان‌امید نهایت نگر در خصوص پیش‌بینی نرخ دلار نیز تصریح کرد: اگر چه انتظار می‌رفت که نرخ دلار در روز‌های نزدیک به سال میلادی جدید افزایش یابد اما دولت با جذب نقدینگی بازار سرمایه به واسطه نرخ‌های بهره بسیار بالای بانک‌ها در اوراق فعلی، مانع از هدایت این نقدینگی به سوی دلار شده است. از سوی دیگر نیز نرخ دلار نیمایی در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: با کاهش اختلاف بین نرخ دلار نیمایی و دلار آزاد، تقاضا برای ارز نیمایی نیز کاهش خواهد یافت.

نصر که معتقد است که دولت چندان قادر به حفظ نرخ دلار در این محدوده نیست، ادامه داد: منفی بودن تراز تجاری اعلامی از سوی گمرک، حاکی از ارزان بودن نرخ دلار نیمایی است. لذا این نرخ باید سریع‌تر افزایش یابد. لذا به نظر می‌رسد که نرخ دلار برای سال آینده در قیمت‌های فعلی نباشد.

به گفته وی؛ باقی ماندن نرخ دلار در قیمت فعلی، سبب منفی ماندن تراز تجاری خواهد شد که این امر پیشی گرفتن واردات از صادرات را در پی دارد. در واقع صادر‌کننده قادر به رقابت با قیمت دلار فعلی نیست و این امر واردات را مقرون به صرفه می‌نماید.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنین در نتیجه این اقدام با تخلیه ذخایر ارزی بانک مرکزی، دوباره شاهد افزایش نرخ دلار خواهیم بود. بر این اساس باید نرخ ارز شناور باشد و با شیب ملایمی افزایش یابد تا اقتصاد کلان کشور صدمه نبیند.

وی در آخر به سهام‌داران توصیه کرد: در انتخاب سهام، شرکت‌های برخوردار از افزایش سرمایه را مدنظر قرار دهند؛ این شرکت‌ها پس از تجدید ارزیابی از نظر قیمت اسمی رقیق می‌شوند؛ ضمن مناسب بودن آن‌ها از نظر بنیادی خوب، P/E آن‌ها نیز حفظ شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا