سیاست و اقتصاد

توجه ویژه دولت به معیشت مردم در برنامه هفتم توسعه

به گزارش بورس امروز، محسن زنگنه روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در ساختمان مجلس شورای اسلامی، با تشریح سیاست ها و چشم اندازهای لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: رفع نگرانی‌ها در حوزه اقتصادی و معیشت مردم به ویژه حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان یکی از مهترین اولویت هایی است که باید در لایحه برنامه هفتم به آن توجه شود.

وی با اشاره به پیام‌هایی که مجلس از سوی مردم درباره همسان نبودن حقوق و دستمزد با تورم دریافت کرده است، افزود: مردم معتقدند که حقوق و دستمزد آنها پایین است؛ از این رو برای رفع احساس بی عدالتی باید در نظام دستمزد و پرداخت حقوق ها این موارد را مورد توجه قرار دهیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم با بیان اینکه تورم بالا در سال‌های اخیر به اقتصاد کشور صدمه زده است، در عین حال گفت: باید در بررسی لایحه برنامه هفتم بین منابع و مصارف، واقعیت ها را در نظر گرفت.

زنگنه یا تاکید بر اینکه نباید برنامه هفتم ایده‌آل گرا و فارغ از اعداد و ارقام نگاشته شود، اظهار داشت: منابع و سرمایه گذاری مورد نیاز دولت برای تحقق برنامه‌های مندرج در لایحه برنامه هفتم ۸۰ میلیارد یورو است در حالی که کمیسیون تلفیق برنامه این رقم را بین ۲۲۰ تا ۲۴۰ میلیارد یورو برآورد می کند.

هدف گذاری رشد اقتصادی هشت درصدی

رییس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی درباره ارقام مندرج در برنامه هفتم توضیح داد: میانگین رشد اقتصادی کشور در پنج سال گذشته ۹ دهم درصد بوده است که در برنامه هفتم قرار است این میانگین به هشت درصد برسد. ضمن آنکه در لایحه دولت رشد بخش نفت ۹ درصد و بخش معدن ۱۳ درصد دیده شده در حالی که این رقم در برنامه ششم توسعه ۱.۷ درصد بوده است.

زنگنه با اشاره به اینکه رشد بخش صنعت در لایحه برنامه هفتم ۸.۵ درصد در نظرگرفته شده در حالی که میانگین تحقق آن در برنامه ششم ۱.۳ درصد بوده است، بیان داشت: دولت در بخش ساختمان به رشد ۹ درصد در لایحه اشاره کرده که میزان تحقق آن در برنامه ششم منفی ۱.۴ درصد بوده است.

وی میزان رشد تعیین شده در لایحه برنامه هفتم در بخش کشاورزی را ۵.۵ درصد عنوان کرد و یا یادآوری اینکه میانگین تحقق آن در برنامه ششم ۱.۸ درصد بوده است، گفت: تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۰ معادل ۴۷۰ میلیارد دلار بوده است که این شاخص باید در پایان برنامه هفتم به رقم ۶۹۰ میلیارد دلار برسد.

توجه به تامین امنیت غذایی در برنامه هفتم و افزایش تولید نفت

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه، درباره امنیت غذایی که در لایحه برنامه هفتم به آن توجه شده است، گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی میزان خودکفایی در تولید محصولات غذایی در این برنامه باید به حدود ۹۰ درصد برسد در حالی که میزان خودکفایی کشور در سال گذشته در گندم ۷۷ درصد، در برنج ۵۲.۴ درصد، در روغن نباتی ۷.۸ درصد، در قند و شکر ۵۵ درصد بوده است.

زنگنه یادآور شد: تحقق این اهداف نیازمند ارتقای بهره وری و سرمایه گذاری است.

وی با بیان اینکه در حوزه انرژی باید در برنامه هفتم توسعه تولید روزانه نفت خام کشور باید به ۴ میلیون و ۴۵۰ بشکه برسد، افزود: این رقم به این معنی است که حدود ۴۷۰ هزار بشکه در روز باید میزان تولید نفت خام افزایش یابد.

زنگنه میزان در نظر گرفته شده برای تولید میعانات گازی را ۷۴ هزار بشکه در روز برآورد کرد و گفت: اکنون تولید بنزین در کشور روزانه ۱۰۱ میلیون لیتر است که طبق برنامه باید به ۱۲۹ میلیون لیتر در روز برسد؛ این رقم بدان معناست که باید ۲۸ میلیون لیتر در روز ظرفیت تولید بنزین و در بخش نفت گاز هم ۱۹ میلیون لیتر افزایش داشته باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی به ناترازی بخش انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: برای حل این مشکل باید از ظرفیت تولید برق نیروگاهی استفاده کرد زیرا اکنون تولید برق نیروگاه‌ها حدود ۹۰ هزار و ۸۰۰ مگاوات است و در انتهای برنامه هفتم باید این رقم به ۱۲۴ هزار و ۴۸۵ مگاوات برسد که ۳۷ درصد رشد را نشان می دهد.

زنگنه درباره ظرفیت نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر عنوان کرد: در این بخش اکنون حدود ۹۳۸ مگاوات برق تولید می‌شود که بر اساس لایحه برنامه هفتم باید به ۷ هزار و ۳۸۸ مگاوات برسد  تا شاهد رشد ۶۷۷ درصدی این بخش باشیم.

وی کاهش تلفات انرژی در انتقال برق از ۱۴ درصد به ۱۲ درصد را از دیگر اقدامات پیش بینی شده برای رفع ناترازی این بخش برشمرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در ادامه درباره طرح‌های کلان پیشران که در لایحه به آن اشاره شده است، گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ۹۱ میلیون تن است که باید این رقم به ۱۳۱ میلیون تن در پایان برنامه هفتم افزایش داده شود.

زنگنه یادآورشد: در تولید پروپیلن و زنجیره مربوط به آن حدود ۲.۲ میلیون تن است که این رقم باید به ۱۱.۶ میلیون تن افزایش داده شود. در حوزه اکتشاف سنگ آهن نیز از ۳.۳ میلیارد تن در سال باید به ۳.۸ میلیارد تن در سال برسیم و در حوزه اکتشاف ذخایر مس نیز از ۱۹.۲ به ۱۹.۷ درصد در برنامه هفتم پیش بینی شده است.

یک میلیون مسکن در سال ساخته می‌شود

وی با اشاره به برنامه دولت در حوزه مسکن طبق برنامه هفتم توسعه دسترسی به مسکن از ۸.۵ سال به ۷.۵ سال را جمله این برنامه ها برشمرد و گفت: ۲۰۰ هزار واحد احداث مسکن روستایی، ۱۰۰ هزار واحد مسکن در بافت فرسوده و ۴۰۰ هزار واحد انواع مسکن که در مجموع یک میلیون مسکن را شامل می‌شود در سال ساخته می شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در رشد واحدهای ناپایدار در بافت اقتصادی قرار است از ۴۶ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کند و در حوزه تولید ساختمان هم قرار است  از ۳ درصد به ۱۵ درصد برسیم و ۳۰۰ هزار واحد احداث مسکن حمایتی در سال طبق برنامه انجام شود. همچنین سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، به برنامه های دولت در بخش ترانزیت هم اشاره و تصریح کرد: میزان میزان ترانزیت سالیانه در سال جاری ۱۰.۸ میلیون تن است که قرار است این رقم به ۳۰ میلیون تن برسد. همچنین در حوزه نسبت ارزش دریا به تولید ناخالص داخلی نیز حدود ۲۰۰ درصد رشد درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: سهم حمل و نقل ریلی در جابه جایی بار ۱۳.۲ درصد است که طبق برنامه هفتم این رقم به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت و ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر احداث زیرساخت های ریلی و ۱۵۰ دستگاه لوکوموتیو با همکاری بخش خصوصی و نوسازی ناوگان جاده‌ای به میزان ۱۱۰ هزار دستگاه در برنامه دیده شده است.

پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه سلامت برای همه مردم در برنامه هفتم

زنگنه درباره حوزه نظام سلامت اظهار کرد: پوشش کامل بیمه سلامت برای تمامی افراد به صورت ۱۰۰ درصدی دیده شده و سرانه پزشک به ازای هر هزار نفر ۲.۳ پزشک در نظر گرفته شده که اکنون ۱.۸ است.

وی با بیان اینکه اکنون صادرات دارو ۷۰ میلیون دلار است که در برنامه افزایش هزار میلیون دلاری در نظر گرفته شده است، افزود: همچنین میزان صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی ۲۵ میلیون دلار است که به هزار میلیون دلار افزایش می یابد و حق بیمه خانوار و روستاییان عشایر و نیازمندان هم در احکام آمده است.

این نماینده مجلس درباره حوزه گردشگری نیز یادآور شد: جذب گردشگر اکنون بیش از ۴ میلیون نفر است که پیش بینی شده به ۱۵ میلیون نفر افزایش پیدا کند و تعداد هتل‌ها هم از هزار و ۴۳۰ هتل به هزار و ۹۰۰ هتل برسد.

خانوار تحت پوشش فیبر نوری به ۴۰ میلیون خانوار می‌رسد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری به ۴۰ میلیون خواهد رسید، درباره حوزه فناوری اطلاعات و بحث سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی گفت: اکنون این میزان هشت درصد است که در برنامه هفتم پیش بینی شده به ۱۵ درصد برسد. البته برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال باید زیرساخت آن یعنی فیبر نوری و اینترنت پرسرعت هم فراهم شود.

وی  ادامه داد: تکمیل و ساخت ماهواره های تحقیقاتی و پایگاه پرتاب فضایی به میزان ۶۰ درصد هم از برنامه‌های حوزه فناوری و اطلاعات است.

میزان ازدواج طبق برنامه هفتم افزایش می‌یابد

زنگنه با اشاره به هدف گذاری نرخ باروری ۲.۵ تا پایان برنامه هفتم اضافه کرد: بهبود  ۴۶ درصدی شاخص سرمایه اجتماعی، بهبود ۲۵ درصدی افزایش شاخص های اجتماعی و افزایش میزان ازدواج ۸.۴ به ازای هر هزار نفر آماده ازدواج در برنامه هفتم قید شده است. البته ولی وقتی صحبت از افزایش میزان ازدواج می‌شود مقدماتی همچون تسهیلات ازدواج آسان، مسکن ارزان و اشتغال هم باید فراهم شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه درباره حوزه آموزش عالی و فضای علمی کشور نیز گفت: رتبه جهانی ۱۲ برای ایران از نظر کمیت تولید مقالات علمی و تولید دانش، رتبه ۵۰ در ثبت اختراعات و سهم محصولات با فناوری بالا حدود هفت درصد در برنامه پیش بینی شده است.

هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی کمک شده است

زنگنه درباره وضعیت صندوق‌های بازنشستگی گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۱۶ هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی کمک شده است این یعنی دولت در سال گذشته تقریبا ۱۶ درصد بودجه عمومی را به صندوق‌های بازنشستگی اختصاص داده است. از طرفی صندوق‌های بازنشستگی چه لشکری و چه کشوری و چه سایر صندوق‌ها وضعیت مناسبی ندارند.

وی تصریح کرد: صندوق‌ها ۶۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند و برآورد کسری صندوق‌ها در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱۸ هزار میلیارد تومان است که اگر تدبیری برای آن نشود این رقم افزایش پیدا کرده و در آخر برنامه هفتم به ۲ هزار و ۵۶۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد. براین اساس بحث صندوق‌های بازنشستگی از اولویت‌های اقتصادی کشور است که دولت هم در لایحه برنامه هفتم توسعه آورده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اضافه کرد: دولت برای اصلاح دو مسیر را در لایحه آورده است که یکی اصلاحات مدیریتی در صندوق است و بخشی از مشکلات در حوزه بازنشستگان هم عدم تناسب حقوق آنها با تورم و وضعیت معیشتی است که در همین راستا دولت اصلاح مدیریتی در لایحه را پیش بینی کرده است.

وی اظهار کرد: واگذاری صندوق‌ها که از بنگاهداری خارج و به سمت سهامداری حرکت کنند نیز مطرح شده است.به این معنا که شرکت‌ها یا مدیریت آن به مردم واگذار شده و در راستای مردمی سازی صندوق‌ها رفته و سهامداری شود. در همین راستا نگرانی‌هایی از جمله افزایش سن بازنشستگی و نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگان و بهره‌مندان از حق و حقوق وجود دارد که ما حتما به این موارد در کمیسیون تلفیق توجه می‌کنیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم تاکید کرد: به هرحال وضع صندوق‌های بازنشستگی در کشور یکی از چند مساله اصلی در اقتصاد کشور است که اگر به آن توجه نشود در آینده دچار مشکل می‌شویم.

زنگنه درباره موضوع مدیریت سرمایه‌ گذاری در برنامه هفتم توسعه گفت: در سال ۱۴۰۲ از مجموع سرمایه‌ گذاری مدنظر دولت نزدیک به ۵ هزار همت سرمایه‌ گذاری مورد نیاز است که از این رقم حدود هزار و ۷۴۰ همت یعنی ۴۹ درصد توسط بانک تامین می‌شود حدود ۷۸۰ همت یعنی ۲۲ درصد توسط بازار سرمایه و بورس و ۲۷۷ همت از محل بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: هزینه‌های سرمایه شرکت‌های دولتی ۴۲۰ همت، صندوق توسعه ملی ۲۷۰ همت و سرمایه‌ گذاری خارجی هم ۵۰ همت پیش بین شده است که مجموع ۳۵۰۰ همت برای سال ۱۴۰۲ می‌شود با همین وضعیت حدود هزار و ۲۰۰ همت کسری منابع برای سرمایه‌ گذاری وجود دارد که باید دولت برای رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد منابع جایگزین یا ارتقاء منابع را پیش بینی کند.

برای رشد ۸ درصدی برنامه باید مسائل بین المللی حل شود

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره پیش بینی‌ها برای رشد اقتصادی تصریح کرد: رشد سرمایه‌ گذاری، بهره‌وری، رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار در رشد اقتصادی تاثیرگذار است.

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته با تحریم مواجه بودیم که مشکلاتی را به لحاظ ارتقاء زیرساخت‌ها ایجاد کرد. لذا تحقق رشد اقتصادی هشت درصد غیرقابل دسترس نیست اما برای آن احتیاج به ایجاد فضایی در حوزه مسائل داخلی و بین‌المللی است و با دیپلماسی اقتصادی و گسترش ارتباطات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از ظرفیت‌های بین‌المللی استفاده کرد.

زنگنه درباره اولویت‌های حوزه بین‌الملل گفت: براساس سیاست‌های رهبری اهداف و تکالیفی برای دولت در حوزه بین‌المللی تعریف شده که مهم‌ترین آن تکالیف فرامنطقه‌ای به خصوص درباره کشورهای همسایه در حوزه شرقی است. اما نظر نمایندگان این است که باید حوزه دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای دسترسی به رشد اقتصادی هشت درصد فعال‌تر باشد و این‌که امنیت اقتصادی را ارتقاء دهیم.

وی درباره پیش‌بینی‌های لایحه هفتم برای افزایش مشارکت اجتماعی تصریح کرد: رشد ۴۶ درصدی را دولت در حوزه شاخص‌های سرمایه اجتماعی دیده است اما وقتی صحبت از سرمایه اجتماعی می‌شود یعنی باید مولفه‌هایی همچون افزایش اعتماد مردم به سیاست دولت و همراهی با این سیاست‌ها و تقویت نگرش مثبت مردم به نظام حکمرانی و در راس آن دستگاه‌های اجرایی دیده شود. این موارد در فصل سرمایه اجتماعی لایحه برنامه اشاره شده است اما این‌که چه طور اتفاق بیفتد به مولفه‌های دیگری مربوط است که از جمله آن کنترل تورم، ایجاد رشد اقتصادی، حمایت از تولید، نظام اداری عادلانه و عدالت در حوزه حقوق است. در این صورت می‌توان انتظار افزایش سرمایه اجتماعی را داشت از طرف دیگر اگر هر کدام از این شاخص‌ها محقق نشود در موضوع سرمایه اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود.

۹۰ درصد از سیاست‌ها در فصول برنامه رعایت شده است

وی با تاکید بر اینکه براساس آئین نامه داخلی مجلس کمیسیون تلفیق لایحه ۳ هفته کاری فرصت دارد که گزارش خود را برای ارائه در صحن آماده کند، عنوان کرد: این مدت زمان را می توان تا ۲ برابر افزایش داد در صورت استفاده از این ظرفیت ۶ هفته فرصت داریم تا بررسی لازم را انجام دهیم و پس از آن نیز نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند تا بر روی گزارش ارائه شده نظرات خود را ارائه کنند و نهایتا گزارش در دستور صحن قرار می گیرد.

زنگنه با اشاره به اینکه روز گذشته مخالفان و موافقان نظرات خود را ارائه و به نقاط مثبت لایحه برنامه هفتم توسعه اشاره کردند، افزود: براساس نظرات ارائه شده مهم ترین نقطه مثبت لایحه برنامه هفتم توسعه که اکثرا به آن اذعان دارند همخوانی و تناسب فصول برنامه با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است که حدود ۹۰ درصد از مواد سیاست ها در فصول برنامه رعایت شده است.

وی با بیان اینکه مساله محوری موضوع بسیار مهم و مثبتی است که در لایحه برنامه هفتم توسعه به آن توجه شده است، تصریح کرد: در هر فصل به جای بررسی کلی مسائل یک مساله انتخاب شده است. به عنوان مثال در نظام بودجه ریزی موضوع اصلاح ساختار بودجه دیده شده و در بحث منابع دولت نیز به صورت ویژه موضوع مالیات ها مورد توجه قرار گرفته و در حوزه امنیت غذایی به بحران آب و تامین منابع آبی توجه شده است.

جداول منابع و مصارف در لایحه ارائه نشده است

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه از سوی دیگر مخالفان و منتقدان لایحه برنامه هفتم توسعه مهم ترین انتقادی که داشتند در خصوص عدم ارائه جدول منابع و مصارف بود، افزود: یکی از دلایلی که معمولا برنامه‌ها در طی دوره های گذشته میزان تحقق پایینی داشته اند عدم تناسب بین موارد ارائه شده در برنامه ها با ظرفیت ها و منابع کشور است. این انتظار را نمایندگان در مجلس داشته اند که دولت به صورت ریز منابع و مصارف را ارائه کند.

وی ادامه داد:  براساس توضیحاتی که وزیر امور اقتصاد و دارایی ارائه داد برای تحقق رشد هشت درصد در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم که بخشی از آن توسط بانک ها تامین و بخشی دیگر توسط بازار سرمایه تامین می شود.

زنگنه ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده حدود ۵۰ همت از منابع مورد نیاز از طریق سرمایه گذاری خارجی تامین می شود که مجموعا براساس گزارش وزیر اقتصاد در سال جاری حدود هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد تومان در حوزه تامین منابع برای سرمایه گذاری با ابهام مواجه هستیم که باید در طی سال آینده نیز مشخص شود.

کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه شامگاه هفدهم تیر کلیات این لایحه را با ۲۷ رای موافق، ۶ رای مخالف و یک رای ممتنع از مجموع ۳۴ نماینده حاضر به تصویب رساند و از امروز – یکشنبه ۱۸ تیر – کار رسیدگی به جزئیات لایحه آغاز شده است.

 

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا