چرا رصد شاخص کل اهمیت دارد؟
بابک افشار کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بازار بورس از انتهای سال ۹۶ با اقبال نماد گروههای فلزی،معدنی،پترویی و …. با ادله های بنیادین و با توجیه نمودارهای جذاب وارد سیکل صعودی گردید که همچنان ادامه دار پیش بینی می شود . بهتر است در ابتدا این نکته را […]
بابک افشار کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بازار بورس از انتهای سال ۹۶ با اقبال نماد گروههای فلزی،معدنی،پترویی و …. با ادله های بنیادین و با توجیه نمودارهای جذاب وارد سیکل صعودی گردید که همچنان ادامه دار پیش بینی می شود . بهتر است در ابتدا این نکته را مد نظر قرار دهیم که پیش بینی با پیشگویی تفاوتی اساسی دارد.
وی افزود: در این روزها با ورود کلیت بازار در یک مسیر اصلاحی ، نظرات مختلفی در مورد افق پیش روی بازار داده شد که طبیعتاً خاصیت بازار تقابل همین دیدگاه ها است . در کنار این تقابل نظرات، بازار از عدم تحلیل هر چند اولیه و نیز در بعد کلان تر از عدم تحلیل جامع رنج میبرد که بعنوان مثال میتوان به معاملات بعضاً بی منطق برخی حقوقی ها در بعضی نمادها اشاره نمود که خود پرچمدار صفوف فروش در روزهای منفی بازار بودند،حقوقی هایی که انتظار می رود رفتاری تحلیل پذیر تر نسبت به سایرین داشته باشند . هرچند در لایه های زیرین و سهامداران حقیقی، بازار ما کاملا مبتدی و مضطرب از نوسانات است اما در لایه های بالاتر هم از نگاه و تحلیل تک بعدی رنج میبرد، به مانند اینکه شما یک چشم خود را ببندید و ادعا کنید با یک چشم می توان همان زاویه و وسعت دید دو چشم را داشت . طبیعتاً هر سهم بنیادین در هر قیمتی و به هر قیمتی که شده ، خریدنی نیست .
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بسیاری از متضررین حال حاضر ، افرادی هستند که با نگاهی سطحی نمادهای بنیادینی در سبد دارند که عمدتا در سقف قیمت خریداری شده ، و در کنار این افراد ، فعالین متضرری هستند که با تکیه بر دیدگاه تکنیکال به سراغ نمادهای وسوسه برانگیزی رفته اند که توجیه بنیادی ندارد ؛ بعضاً در این مدل از نمادها سفته بازی حرف اول را میزند .
افشار اشاره کرد: افق ایده آل بازار کم عمق ما با اعطای مکثر کدهای سهام حقیقی و حتی حقوقی بدون آموزش محقق نخواهد شد ، بلکه زمانی این امر امکانپذیر خواهد بود که از تحلیلی جامع با هر دو نگاه بنیادی و تکنیکالی ، در کنار هم بهره ببرد . چه بسا نمادهایی در گذشته نه چندان دور ، رشد بسیار خوبی تجربه کرده و فعالین بنیادی بخشی از این رشد را موجه و باقی سیر صعودی را حباب دانسته و بلعکس نمادهایی بوده اند که روی نمودار ، هدفهای بالایی نوید میدهند و بدلیل عدم توجیه بنیادی ، از رشد اخیر عقب مانده اند .
وی اظهار داشت: در حال حاضر از برایندهای قابل اتکایی که میتواند هر دو دیدگاه را به تحلیلگر ارائه دهد،شاخص کل بورس اوراق بهادار و شاخص هم وزن است؛ شاخصی که تلفیقی از نوسانات و تحرکات هر دو جنس از نمادها و گروهها می باشد . از منظر تکنیکال و به روز رسانی تحلیل گذشته ، شاخص کل در یک حرکت اصلاحی از یک حرکت صعودی بزرگتر ، به منطقه اتمام موج ۴ از ۳ نزدیک شده اما برای تکمیل احتیاج به اندکی افول تا محدوده ۱۶۴ هزار واحد (با کمی اختلاف تا محدوده میانه چنگال اندروز مفروضه ) دارد .
افشار در انتها افزود:پیش بینی می شود پس از تکمیل این موج ، در قالب موج ۵ از ۳ ،دماسنج بازار تا محدوده ۲۲۸ الی ۲۵۰ هزار واحد رشد نموده و سپس وارد موج اصلاحی (۴) گردد که چه قیمتی و چه زمانی عمق بیشتری داشته و پیش بینی می گردد در محدوده ای مابین ۱۳۱ الی ۱۶۴ هزار واحد تکمیل شود . ادامه سیر صعودی بازار به مدد نمادهای بنیادی با نمودار های مستعدد محقق خواهد شد .