خودرو لیدر بازار می شود؟
یکی از دلایل بی تفاوتی بازار به گروه خودرو در ماههای گذشته،کم فروغی گزارشات شرکتها و ضعف بنیادین بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات و افزایش هزینه تولید به دلیل رشد قیمت ارز بوده و هست.علت دیگر، عدم شناسایی یک لیدر تمام عیار در این گروه از سوی سهامداران می توان برشمرد. بابک افشار،تحلیلگر بازار […]
یکی از دلایل بی تفاوتی بازار به گروه خودرو در ماههای گذشته،کم فروغی گزارشات شرکتها و ضعف بنیادین بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات و افزایش هزینه تولید به دلیل رشد قیمت ارز بوده و هست.علت دیگر، عدم شناسایی یک لیدر تمام عیار در این گروه از سوی سهامداران می توان برشمرد.
بابک افشار،تحلیلگر بازار سرمایه در رابطه با بازار خودرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
افشار گفت:از انتهای سال ۹۶ و ابتدای سال ۹۷ پس از رشد شارپی در بازارهای موازی ارز و سکه و از طرفی رشد قیمت جهانی کامودیتی ها باعث شد تا شاهد حجم بالای ورود نقدینگی به گروههایی مانند فلزی و پتروپالایشیها و به تبع آن رشد شارپی و چند ده هزار واحدی تا کانال ۱۱۵ هزار واحدی باشیم.در سوی مقابل برخی گروه ها مانند گروه خودرو نه تنها بی تفاوت عمل کردند، بلکه در برخی نمادها نیز شاهد افت ارزش سهام بودیم.
بررسی وضعیت گروه خودرو
تحلیل گر بازار سرمایه اشاره کرد:شاید یکی از دلایل بی تفاوتی بازار به گروه خودرو در ماههای گذشته، کم فروغی گزارشات شرکتها و ضعف بنیادین، بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات و افزایش هزینه تولید به دلیل رشد قیمت ارز بوده و هست.علت دیگر، عدم شناسایی یک لیدر تمام عیار در این گروه از سوی سهامداران می توان برشمرد.در اواخر سال ۹۶ در مقطعی نماد خکاوه با توجه به اخبار پیرامون و نیز ارزنده بودن قیمت سهم روی نمودار از نگاه تکنیکال، با تقاضای بالایی مواجه شد و یک رشد حدودا صد در صدی را در این نماد شاهد بودیم. با این حال، بازار این نماد را به دلیل ضعف بنیادین به عنوان یک لیدر، جدی نگرفت.
وی افزود:در این بین نمادهایی مانند خساپا و خودرو به دلیل گزارشات ضعیف و اعلام زیان کم رنگ ظاهر شده و حتی روندی کاهشی را در پیش گرفتند، به طوریکه نماد خساپا از اردیبهشت سال ۹۶ با قیمت حدودا ۱۴۰ تومان، پس از یک توقف چهار ماهه، روند کاهشی تا قیمت حدودا ۶۷ تومان تا اواخر خرداد ۹۷ را در پیش گرفت.
در این بین،قطعه سازان عملکرد به مراتب مناسب تری داشته و بعضاً تحرکات مثبت خوبی را تجربه کردند که در این بین میتوان به نمادهای خرینگ،ختوقا،خاذین با توجه به اخبار پیرامون و شناسایی قیمت جذاب از سوی فعالین بازار اشاره کرد.
آیا خساپا می تواند نقش لیدر گروه ۴خودرو را ایفا کند؟
افشار در پاسخ گفت:همانطور که اشاره شد، خساپا در طول یک سال گذشته با افتی بیش از پنجاه درصد ارزش سهام مواجه شد. اما از خرداد ماه شاهد ورود حجم قابل توجه نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی هستیم. در این بین دو نگاه وجود دارد. دسته اول با نگاه بنیادین و نیز زیر نظر گرفتن اخبار مبنی بر واگذاری شرکتهای قطعه ساز زیر مجموعه سایپا چشم به بهبود آینده وضعیت سایپا و کاهش زیان اعلامی دارند. این در حالیست که با توجه به گزارش سه ماهه،سایپا نسبت به مدت مشابه سال قبل، در تولید خوب عمل نموده ولی در کنترل هزینه ها ضعیف عمل کرده است. دسته دوم با نگاه به نمودار گذشته ی نماد و استراتژی تکنیکال قیمت سهم را در حوالی ۶۷ تومان جذاب دیدند.در مجموع، این استدلالها باعث بالا رفتن حجم تقاضا در این نماد شد بطوریکه تا به امروز شاهد رشد قیمت سهم از حوالی ۶۷ تومان تا ۹۰ تومان بودیم.
وی خاطرنشان کرد:نوع و افزایش حجم معاملات از خرداد ماه تا به امروز بگونه ای بوده که می توان نماد خساپا را به عنوان لیدر حال حاضر گروه خودرو قلمداد کرد.نمادی که در روزهای آینده مجمع سالیانه برگزار خواهد کرد و فعالین بازار و سهامدارن این نماد به خروجی اخبار مجمع سایپا امیدوارند.نکته ای که در پایان معاملات ۲۵ تیرماه شاهد بودیم ، خروج نقدینگی سهامداران حقیقی بالغ بر ۱۸۰ میلیون سهم در حوالی قیمت ۹۰ تومان و خرید پر حجم حقوقی است.
تحلیل تکنیکال نماد خساپا
تحلیلگر بازار سرمایه یادآور شد:در بازه بلند مدت ، این نماد در یک روند اصلاحی ABC، تا محدوده ۶۷ تومان افت داشته و انتظار میرود در صورت عبور از محدوده ۹۰الی ۹۳ تومان و تثبیت بالای این محدوده، توانایی رشد تا محدوده ۱۰۵ الی ۱۰۸ تومان را داشته باشد. در صورت عدم عبور از محدوده اول، احتساب محدوده ۷۵ الی ۷۷ تومان به عنوان منطقه حد ضرر ضروریست.نکته منفی در حال حاضر، ظهور واگرایی منفی در محدوده ۹۰ الی ۹۳ تومان است که به نوعی در کوتاه مدت، محدوده مهمی برای این نماد تلقی می گردد.