جهان در انتظار نفت ۶۲ دلاری
از ابتدای سال ۱۳۹۹ جهان با شیوع ویروس کرونا مواجه بود که این امر اقتصادهای مختلف دنیا را با چالشهای جدی روبهرو کرد. با تعطیلی بسیاری از کسب و کارها، اعلام قرنطینه در بسیاری از شهرها و محدودیت در سفرها و رفت و آمدها در کشورهای مختلف، تقاضا برای کالا و خدمات مختلف به شدت با کاهش مواجه شد.
به گزارش بورس امروز، از ابتدای سال ۱۳۹۹ جهان با شیوع ویروس کرونا مواجه بود که این امر اقتصادهای مختلف دنیا را با چالشهای جدی روبهرو کرد. با تعطیلی بسیاری از کسب و کارها، اعلام قرنطینه در بسیاری از شهرها و محدودیت در سفرها و رفت و آمدها در کشورهای مختلف، تقاضا برای کالا و خدمات مختلف به شدت با کاهش مواجه شد.
افت شدید تقاضا مازاد ارز شدید و پر شدن ذخایر نفتی در آمریکا و سایر نقاط دنیا منجر شد که میانگین نرخ هر بشکه نفت برنت در فروردین ماه سال گذشته به سطح بیسابقه ۱۸ دلار در دو دهه گذشته نزول کند.
با گذشت چندماه وضعیت بازار نفت بهبود نسبی پیدا کرد و قیمت هر بشکه نفت به حدود ۶۵ دلار در اسفند ماه افزایش یافت. مهمترین دلیل آن دستیابی به واکسن کرونا در چندین کشور مختلف بود که امیدها را برای مهار این ویروس همه گیر جهانی و به تبع آن عادی شدن وضعیت زندگی، بهبود وضعیت اقتصادی کشورها و رشد تقاضا را افزایش داده است.
میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۱۳۹۹ معادل ۴۴ دلار بوده است.
از دلایل دلایل دیگر این رشد افزایش تقاضا از سوی کشور چین بوده است که با مهار ویروس کرونا توانست به رشد اقتصادی ۱۸ درصد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل دست یابد و تقاضا برای کامودیتی از جمله نفت را افزایش دهد.
طبق پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، میانگین قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۱ برابر با ۶۲ دلار به ازای هر بشکه خواهد بود که بیانگر رشد ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ می باشد.