تاثیر نتایج مذاکرات ایران با ۱+۴ در وین بر روند بازار سرمایه
مدیرعامل سبدگردان کاریزما معتقد است که در صورتی که روند مذاکرات برجام امروز (سه شنبه ۱۷ فروردین ماه) به سمت مثبت برود، با ایجاد گشایش های اقتصادی در کشور و اصلاحات احتمالی در بازار های موازی، نقدینگی وارد بازار سرمایه خواهد شد. در صورتی که مذاکرات روند منفی داشته باشد؛ بازار سرمایه همچنان فضای منفی خود را خواهد داشت و هیچ نقدینگی وارد آن نخواهد شد و تا مشخص شدن وضعیت این مذاکرات، شرایط کنونی بر بازار حاکم می ماند.
عزت الله طیبی، مدیرعامل سبدگردان کاریزما در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره مذاکرات ایران با ۱+۴ گفت: در صورتی که مذاکرات امروز ایران در وین روندی مثبت داشته باشد؛ باید دید چه گشایش های اقتصادی در کشور ایجاد می شود؛ آیا فروش نفت کشور به حالت قبل بازمی گردد؟ منابع ارزی بلوکه شده خارج از کشور چگونه به کشور بازمی گردند؟ اگر نشانه های مثبتی در این مذاکرات دیده شود، آن زمان نرخ ارز تعدیل می شود.
وی افزود: در این حالت باید دید که نرخ ارز تا چه میزان کاهش می یابد. اگر نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان برسد، روی بازار سرمایه تاثیر می گذارد.
مدیرعامل سبدگردان کاریزما درباره تاثیرات نرخ ارز بر بازار سرمایه گفت: بسیاری از شرکت های بورسی اساس شان بر پایه نره ارزی است. شرکت های پتروشیمی، فلزات و معدنی ها از جمله این شرکت ها هستند که تاثیر زیادی در بازار سرمایه دارند و به راحتی می توانند به بازار جهت بدهند.
طیبی با اشاره به نتایج مذاکرات امروز گفت: در صورتی که روند مذاکرات مثبت باشد و نرخ ارز تعدیل شود؛ بخش زیادی از بازار سرمایه درگیر خواهد شد اما در این میان منابع مالی آزاد شده جدیدی نیز در جامعه وارد می شود که باید دید کدام بازار را هدف قرار می دهد. در این حالت بانک مرکزی باید نرخ بهره را کاهش دهد تا اقتصاد دچار رکود نشود.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه اصلاحات خود را انجام داده است، تصریح کرد: در صورتی که فضا مثبت شود و نرخ بهره کاهش یابد، باید دید که بازارهای موازی تا چه میزان اصلاحات انجام می دهند زیرا تاکنون اصلاحاتی انجام نداده اند. اگر اصلاحات این بازارها شیب کمی داشته باشد، با کاهش نرخ بهره، حتی اگر نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان رسیده باشد، منابع جدیدی وارد بازار سرمایه خواهد شد.
طیبی در پایان یادآوری کرد: در صورتی که روند مذاکرات به سمت منفی برود، فضایی که اکنون در بازار وجود دارد، ادامه خواهد داشت. هیچ منبع مالی وارد بازار سرمایه نمی شود و بازار با رکود و جو منفی مواجه خواهد بود. تا زمانی که وضعیت مذاکرات مشخص شود بازار در این ابهام باقی خواهد ماند.