فراز و نشیب های طلا و توقف رشد در پایان سال ۹۹
طی سال ۱۳۹۹، محدوده قیمت اونس طلای جهانی از ۱۵۰۰ دلار شروع و تا پایان سال به ۱۷۰۰ دلار رسیده است. در مرداد ماه بالاترین رقم قیمت اونس جهانی به ۲۰۲۸ دلار رسید که بی سابقه ترین قیمت دلار را به خود اختصاص می دهد. در همین زمان و در همین مقطع هم قیمت ارز به بالاترین سطح خود می رسد. مردادماه قیمت دلار تا ۳۰ هزار تومان نیز افزایش یافت. یعنی می توان گفت از تیرماه افزایش شروع شده و تا آذر ماه طول کشید. این بالاترین قیمت هایی بوده است که طلا در طول تاریخ به خود دیده است. از آذر ماه امسال قیمت جهانی طلا و دلار کاهشی می شود؛ در این میان قیمت طلا و سکه نیز در کشور کاهش می یابد بطوری که در پی این کاهش قیمت ها اکنون بازار آرامی را در ماه های اخیر در قیمت های سکه و طلا شاهد بوده ایم.
به گزارش بورس امروز، البته افزایش قیمت جهانی طلا بحث ویروس کرونا هم باعث شده است ارزش دلار کاهش یابد که این کاهش قیمت، قیمت طلا را با افزایش همراه ساخته است. در بازار داخلی هم ارز با کاهش صادرات و کاهش ارز آوری صادرات، قیمت ارز افزایش یافته تا ما را به رقم های مورد اشاره برساند. در مجموع سال ۹۹، سال رکودی برای طلا و جواهر بود و همچنین افزایش قیمت ها را به همراه داشت. افزایش قیمت طلا باعث شد که در شب عید بازار با رکودی همراه شود و به تبع آن تقاضا هم به شدت کاهش یابد.
ویروس کرونا تولید، تقاضا، مصرف و قیمت ها را تحت تاثیر قرار داد. به گونه ای که هر نوع مهمانی اعم از نامزدی، عقد، عروسی و … باعث تجمع افراد و به تبع آن مصرف طلا و جواهر می شد از دست رفت. همین موضوع یک عامل کاهش مصرف طلا شد. کاهش مصرف نیز کاهش تولید را به همراه دارد. ضمن آنکه افزایش قیمت ها نیز قدرت خرید مردم را کاهش داده است.
کاهش صادرات با توجه به محدودیت ها موجود نیز منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن قیمت ارز در کشور شد.