سال ۹۹ از نگاه سیمانی ها: آنچه در سال ۹۹ بر سیمانی ها گذشت
عبدالرضا شیخان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت صنعت سیمان در سال ۹۹ گفت: صنعت سیمان سال ۹۹ را با فراز و نشیب های زیادی شروع کرد؛ زیرا در سال ۹۸ به تازگی از رکود خارج شده بود و کمی ساخت و سازها در این سال افزایش یافته و قیمت […]
عبدالرضا شیخان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره وضعیت صنعت سیمان در سال ۹۹ گفت: صنعت سیمان سال ۹۹ را با فراز و نشیب های زیادی شروع کرد؛ زیرا در سال ۹۸ به تازگی از رکود خارج شده بود و کمی ساخت و سازها در این سال افزایش یافته و قیمت سیمان نیز با افزایش قیمت همراه بود.
وی افزود: در سال ۹۹ علی رغم اینکه هزینه های تولید افزایش یافت و تورم ۴۵ درصدی بود، قیمت سیمان تنها ۲۰ درصد در تیرماه افزایش یافت.
واقعی نبودن قیمت سیمان بزرگترین چالش در سال ۹۹
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان چالش هاس صنعت سیمان در سال ۹۹ را برشمرد و گفت: واقعی نبودن قیمت سیمان بزرکترین چالش این صنعت در سال ۹۹ بود. در کنار آن، کم بودن سیمان نسبت به سایر مصالح ساختمانی بود که منجر شد الگوی مصرف تغییر کرده و فشار زیادی به تولیدکننده وارد شود. از سوی دیگر تولیدکننده سیمان به دلیل تحریم ها و افزایش نرخ ارز، نتوانست بسیاری از قطعات و تجهیزات خود را به روز کند.
شیخان ادامه داد: در سال ۹۹، بسیاری از کارخانه های تولیدی سیمان برای اینکه تولید خود را پایدار نگه دارند از موجودی و ذخایر خود در انبارها استفاده کردند که این خود چالش هایی را برای تولیدکنندگان به وجود می آورد.
وی اضافه کرد: قطعی گاز در آبان ماه بدون هیچ پیش درآمد و ذخیره ای، ضربه دیگری بود که به بدنه صنعت سیمان وارد شد. متاسفانه وزارت نیرو اجازه ذخیره سوخت به صنایع از جمله صنعت سیمان نمی دهد. در حالی که اگر این مجوز وجود داشت، بسیاری از تولیدکنندگان کارخانه های خود را تعطیل نمی کردند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خصوص چالش های استفاده از سوخت مازوت گفت: زمانی که میزان مصرف گاز خانگی افزایش می یابد، گاز صنایع قطع می شود و بسیاری از صنایع از جمله صنعت سیمان باید از سوخت مایع مانند مازوت استفاده کنند. در نتیجه بسیاری از کارخانه های تولیدکننده سیمان وقفه ای در تولید خود دارند تا بتوانند وضعیت سوخت خود را به مازوت تبدیل کنند.
شیخان ادامه داد: استفاده از مازوت برای تولید سیمان، هزینه های تولید را افزایش داد زیرا کارخانه ها مازوت را ۳۰۰ تومان می خریدند در حالی که گاز ۱۰۰ تومان بود. به دنبال این امر هیئت دولت مصوب کرد که مازوت به قیمت گاز به صنایع فروخته شود.
وی با بیان اینکه صنعت سیمان سالانه مشکل سوخت را دارد، تصریح کرد: پیشنهادمان به دولت این است که به گونه ای برنامه ریزی کند که در کارخانه های سیمانی مازوت در مخازن به صورت پلمپ ذخیره شود و تنها در زمان قطع گاز، با صدور مجوز این پلمپ برداشته شده و به قیمت هیئت دولت به کارخانه ها فروخته شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به قطعی برق کارخانه های تولیدکننده سیمان در دی ماه، تصریح کرد: قطعی برق کارخانه ها در دی ماه به خط های تولیدی ضربه زد و باعث افت تولید و افزایش قیمت سیمان شد.
افزایش ظرفیت تولید در سخت ترین سال سیمانی ها
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره رشد صنعت سیمان طی سال ۹۹ گفت: صنعت سیمان در سال ۹۹، با وجود همه گرفتاری ها و چالش هایش، در بازار رشد کرد. همچنین این صنعت توانست تولیدات خود را ۱۳ درصد افزایش دهد و در بازار داخلی نیز حدود ۱۸.۵ درصد افزایش تعدیل داخلی داشت. این آمارها نشان می دهد که صنعت سیمان توانسته است نیاز کشور را تامین کند.
شیخان ادامه داد: صنعت سیمان با همه فراز و فرودهایش عملکرد خوبی از خود نشان داد. ظرفیت تولیدی کشور به حدود ۸۸ میلیون تن رسید که ۶۲ میلیون تن آن به مصرف داخل کشور اختصاص یافت. صادرات این صنعت حدود ۷ میلیون تن است.
وی درباره وضعیت صنعت سیمان در بازار سرمایه گفت: نمادهای سیمانی در بازار سرمایه همراه با نوسانات بازار حرکت کرد؛ به طوری که در زمان اوج بازار، قیمت نمادهای سیمانی نیز افزایش یافت. نمادهای سیمانی سهام ارزشمندی هستند که در کشور استراتژی، تولیدات و صادراتی خوبی دارند و به همین جهت کمتر از نمادهای دیگر در بازار سرمایه افت کردند.
شیخان در پایان با تاکید بر اینکه آزادسازی قیمت سیمان به نفع تولیدکننده و مصرف کننده نهایی است، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۰، قیمت سیمان واقعی شود. اگر قیمت گذاری سیمان آزاد شود، رانی که بین قیمت کارخانه تا مصرف کننده وجود دارد، از بین می رود.