فولاد صنعتی زیر بنایی در کشور
فرهاد ارزانی مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفتکو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بعد از نفت و پتروشیمی صنعت فولاد به عنوان صنعتی زیر بنایی با تامین بیشترین درآمد برای کشور، از جمله مهمترین زیر ساختهای اقتصادی به شمار می رود. وی افزود: صنایع فولادی و پتانسیل بالای این صنعت برای فعالیت شرکت های بالادست، […]
فرهاد ارزانی مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفتکو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: بعد از نفت و پتروشیمی صنعت فولاد به عنوان صنعتی زیر بنایی با تامین بیشترین درآمد برای کشور، از جمله مهمترین زیر ساختهای اقتصادی به شمار می رود.
وی افزود: صنایع فولادی و پتانسیل بالای این صنعت برای فعالیت شرکت های بالادست، تهیه کنندگان مواد اولیه مرتبط با آن و … زمینه اشتغال زایی فراوانی را در کشور فراهم کرده که با توجه به این مطلب می توان گفت اکثر صنایع تولیدی کشورمان با تولیدات فولادی به نحوی سر و کار دارند. چنین ویژگی هایی سبب شده تا دولت برای صادرات فولاد شرایط خاصی را مد نظر قرار دهد. به نحوی که بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای در مورد برون سپاری ارزی، شرکت های فولادی را موظف کرده تا ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه داخل کشور بازگردانند.
مدیرعامل فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: در حقیقت دولت با تدوین چنین شرایطی سبب شده تا علاوه بر فراهم آوردن ارز حاصل از صادرات سیمان برای چرخش این صنعت، مازاد آن را به چرخه ارزی کشور بازگرداند تا به موجب آن شاهد رشد اقتصادی باشیم. با این حال باید توجه داشت که تولید هر تن فولاد حدود ۱۰۰ دلار ارزبری داشته و صنایع فولادی برای تامین قطعات یدکی و مواد اولیه این صنعت از خارج از کشور نیازمند استفاده از ارز حاصل از صادرات هستند. اما همین امر نیز موجب شده که صنعت فولاد کشور با پویایی مانع از حذف مشاغل بالا دست و پایین دست و ایجاد مشکل در کشور شود.
ارزانی اظهار داشت: باید توجه داشت که برای توسعه بیشتر این صنعت بایستی زیر ساخت های آن محور توجه قرار گرفته و به روز رسانی شوند. برای رسیدن به این هدف تامین منابع مالی و استفاده از تکنولوژی روز از جمله مهمترین مسائلی هستند که مد نظر کارشناسان و دست اندر کاران قرار دارد. در این زمینه لازم است تا همزمان با توجه ضروریاتی مانند آب، گاز، ریل، جاده و …. برای توسعه این صنعت مسائلی چون افزایش بهره وری نیروی انسانی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل فولاد هرمزگان در انتها اضافه کرد: آموزش نیروی انسانی موجب افزایش بهره وری شده و شرایط را برای بهره گیری حداکثری از سرمایه گذاری انجام شده در این صنعت فراهم می آورد. در این زمینه باید در نظر داشت که تحریم ها تاثیر خود را بر روی این صنعت چه در تامین منابع مالی، صادرات و تامین ارز گذاشته است، اما با مدیریت در سیاست گذاری های این صنعت می توان در مقابل این فشار ها ایستاد.