EPS فرمالیته نمیتواند تاثیر مفیدی بر بازار بگذارد
مدیرعامل شرکت سبد گردان کاریزما گفت: گزارش EPS در صورتی میتواند در روند بازار مؤثر باشد که شفاف و دارای پشتوانه باشد؛ اگر همانند گذشته بهصورت فرمالیته منتشر شود، چندان مؤثر نخواهد بود، به عقیده بنده نیاز است که در کنار EPS شرکتها، گزارشهای تحلیلی شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری نیز در کدال منتشر شود. عزت طیبی […]
مدیرعامل شرکت سبد گردان کاریزما گفت: گزارش EPS در صورتی میتواند در روند بازار مؤثر باشد که شفاف و دارای پشتوانه باشد؛ اگر همانند گذشته بهصورت فرمالیته منتشر شود، چندان مؤثر نخواهد بود، به عقیده بنده نیاز است که در کنار EPS شرکتها، گزارشهای تحلیلی شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری نیز در کدال منتشر شود.
عزت طیبی در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، درباره انتشار گزارشهای EPS گفت: قاعدتاً هر گزارش شفاف و دارای پشتوانهای میتواند به روند بازار کمک کند. گزارشهای EPS چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی نماد، عموماً محافظهکارانه تنظیم میشود تا در صورت اتفاق ناخوشایند، سهامداران آن را پیشبینی کرده باشند.
وی افزود: اگر انتشار گزارشهای EPS فرمالیته باشد، طبیعی است که نمیتواند تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه داشته باشد.
شرکتها با حساسیت بیشتری EPS را ارائه دهند
مدیرعامل شرکت سبد گردان کاریزما گفت: انتظار میرود شرکتها با حساسیت بالا و سناریو بندی درست، اقدام به انتشار گزارشهای EPS کنند. آنها با انتشار این گزارشها میتوانند ریسکهای متعددی که در مسیر سهام خود دارند، به سهامداران نشان دهند تا آنها نیز باتوجهبه روند سهم و چشمانداز سرمایه خود، اقدام به سرمایهگذاری کنند.
طیبی با اشاره به چالشهای گذشته انتشار گزارشهای EPS گفت: بهتر است که گزارشهای EPS، با بررسی و تحلیل شرکتهای مشاوره سرمایه منتشر شوند. البته میتوان بررسی شرکتهای مشاوره سرمایه را نیز بهصورت جداگانه منتشر کرد تا بازار شفافتر باشد.
وی اضافه کرد: اگر این گزارشها بهصورت عمومی منتشر شود، میتواند برای بازار سرمایه مفید باشد زیرا منجر میشود که گزارشهای EPS از حالت فرمالیته خارج شوند و از سوی دیگر میزان انحراف معیار آنها نسبت به واقعیت کمتر شود. انتظار میرود شرکتها باتوجهبه مشکلات پیشین گزارشهای EPS، با حساسیت و وسواس بیشتری پیشبینی خود را ارائه بدهند.
روی EPS نمیتوان نظارت داشت
مدیرعامل شرکت سبد گردان کاریزما با بیان اینکه نمیتوان بر روی پیشبینی نظارت دقیقی داشت، تصریح کرد: تاکنون هیچ شرکتی بر اساس معیار خوشبینانه گزارش EPS خود را منتشر نکرده است زیرا میترسد اگر فردا روزی اتفاقی افتاد، مجبور به آن گزارش باشد. تعدیل EPS برای شرکتها بار منفی به همراه دارد؛ بنابراین آنها تلاش دارند تا پیشبینی خود را در بدبینانهترین حالت ممکن ارائه دهند.
طیبی درباره تأثیرات نرخهای متفاوت ارز در گزارشهای EPS گفت: متأسفانه در حال حاضر هیچ شرکتی نمیتواند نرخ ثابتی از ارز داشته باشد. نوسانات ارزی زیاد است و امکان اشتباه در گزارش EPS ممکن است زیاد باشد زیرا بسیاری از شرکتها کالا محور هستند و روند فروششان به نرخ ارز بستگی زیادی دارد.
وی افزود: اگر نرخ ارز تنها کمی تغییر کند، گزارش EPS شرکتها ۲۰ الی ۳۰ درصد تغییر میکند. به همین دلیل نیز نمیتوان نظارتی بر روند پیشبینی شرکتها داشت. بااینحال میتوان با اعمالنظر تحلیلی شرکتهای مشاوره، میزان انحراف گزارشها را سنجید و گزارش بهتری را به بازار ارائه داد.
تأثیرات گزارش EPS در بلندمدت دیده میشود
مدیرعامل شرکت سبد گردان کاریزما گفت: تأثیرات انتشار گزارش EPS شرکتها را باید در بلندمدت بررسی کرد. بااینحال شرکتها باید تلاش کنند تا بر اساس سناریو بدبینانه گزارش EPS خود را ارائه دهند. بهعنوانمثال شرکتی EPS خود را بر اساس سناریو مورد تأیید تحلیلگران و نرخ ارز فروش سهماهه خود (۱۹ هزار تومان) ارائه میدهد. این شرکت میتواند بعد از ۳ ماه و با بررسیهای خود، این پیشبینی را تعدیل کند.
طیبی در پایان تأکید کرد: بااینحال برای اینکه گزارش خوبی در کدال منتشر شود، نیاز به کار کارشناسی شده است.