ایران در جایگاه ششمین مصرف کننده طلا در جهان
محمد هادی حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد :طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام یک عنصر است. ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربردپذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنشناپذیری با دیگر عناصر است ویژگیهایی که در کمتر فلز دیگری دیده میشود. […]
محمد هادی حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد :طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام یک عنصر است. ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربردپذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنشناپذیری با دیگر عناصر است ویژگیهایی که در کمتر فلز دیگری دیده میشود. همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشتههای بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد.
وی افزود: طلا علاوه بر کاربرد سرمایهای و استفاده در جواهرات کاربردهای گوناگون دیگری از جمله در دندانپزشکی، تولید شیشههای رنگی و صنایع الکترونیک دارد و با توجه به رسانایی الکتریکی بالا در سیمکشی الکتریکی کاربرد دارد.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:۵۰% طلای تولیدی در جهان در گوهرسازی، ۴۰% در سرمایهگذاری و ۱۰% در صنعت کاربرد دارد. بزرگترین مصرف کننده طلا چین می باشد. میزان مصرف طلا در چین در سال ۲۰۱۷ میلادی به یک هزار و ۸۹ تن رسید که با این حساب، چین در پنج سال گذشته کماکان بزرگترین مصرف کننده این فلز در دنیا بوده است. همچنین ایران با مصرف حدود ۴۰ تن طلا در جایگاه ششم بزرگترین مصرف کننده این فلز گرانبها قرار دارد.
حمیدی اشاره کرد: نزدیک به نیمی از طلای دنیا نزد دولتها به صورت شمش (قطعههای طلا) نگهداری میشود. طلا همیشه ارزش خود را حفظ کردهاست. از سال ۱۸۴۰ تا ۱۹۰۰ میلادی، هزاران نفر طی جریانی که به هجوم برای طلا یا تب طلا معروف شد، در کالیفرنیا، کلرادو، یوکون در کانادا، آفریقای جنوبی واسترالیا و از همه مهمتر جزایر هاوایی بخت خویش را برای دستیابی به طلا آزمودند.