نگرانی از طرح توسعه فولاد؛ شیوه نامه را عملیاتی کنید
سعید عسکرزاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه مهمترین عامل اثرگذار در صنعت سنگ آهن، ثبات در قانون و بخشنامه ها است، تصریح کرد: متاسفانه روند ثابتی در این خصوص نیست در حالی که تنها مسئلهای که میتواند شرایط را بهبود ببخشد، برنامهریزی و ثبات در قوانین و بخشنامه هاست. […]
سعید عسکرزاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه مهمترین عامل اثرگذار در صنعت سنگ آهن، ثبات در قانون و بخشنامه ها است، تصریح کرد: متاسفانه روند ثابتی در این خصوص نیست در حالی که تنها مسئلهای که میتواند شرایط را بهبود ببخشد، برنامهریزی و ثبات در قوانین و بخشنامه هاست.
وی افزود: مسئولین بهتر است از تمام ظرفیتهای کارشناسان در تصمیمگیری های خود استفاده کنند تا بخشنامه ای درست و کارشناسی شده ابلاغ شود.
لغو بخشنامه های غیرکارشناسی
دبیر انجمن سنگ آهن با اشاره به صدور متعدد بخشنامه های جدید در وزارت صمت، توضیح داد: وزارت صمت در مقاطع گذشته به دلیل وجود سیاستگذاریهای غلط بخشنامههای متعددی را صادر کرد که اکنون، مسئولین وقت وزارت صمت نیاز دارند تا این بخشنامه ها را متوقف کنند.
عسکرزاده گفت: در آن مقطع انجمن سنگ آهن ایران تلاش کرد تا از راههای متفاوت ارتباط با مسئولین را برقرار کند؛ بنابراین هر بخشنامه یا طرحی که صادر شد، انجمن پیشنهاد خود را ارائه داد اما واکنشی از سوی وزارت صمت شنیده نشد.
وی یادآوری کرد: متاسفانه برخی از این بخشنامه ها می توانند برای صنعت زیان بار باشند؛ بنابراین نیاز است که انجمن رویه ثابتی را بر اساس تولید و صادرات سنگ آهن در پیش بگیرد.
صدور بخشنامه های مغایر با قوانین بالادستی
دبیر انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه برخی بخشنامه ها مغایر با قوانین بالادستی هستند، تصریح کرد: به دنبال افزایش بخشنامه های ناکارآمد و پاسخ نگرفتن از وزارت صمت، انجمن برآن شد تا از ابزارهای دیگری از جمله شورای رقابت، دیوان عدالت اداری و همچنین دولت به عنوان نهاد بالادستی وزارت صمت استفاده کند. نتایج این اقدامات منجر شد تا وزارت صمت متوجه شود که رویکرد درستی را در پیش نگرفته و اقدام به لغو برخی از بخشنامه های خود کرد.
عسکرزاده با بیان اینکه پیش قدم شدن دولت برای اصلاح شرایط موجود، فرصتی خوبی است، گفت: امیدواریم با همکاری دولت رویه مناسب و مشترکی برای تجارت محصولات میانی بالادستی زنجیره تولید فولاد چه در داخل و چه در خارج ایجاد شود.
شیوه نامه از اساس طرح مفیدی است
دبیر انجمن سنگ آهن ایران درباره شیوه نامه فولاد گفت: به صورت کلی ماهیت شیوه نامه خوب است اما میتواند اصلاح شود؛ کما اینکه انجمن سنگ آهن با همکاری کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران نقطه نظرات خود را طی ۳ روز تدوین و طرح خود را به دولت ارائه داد.
عسکرزاده درباره ماهیت شیوه نامه گفت: شیوه نامه فولاد بر آن است که رویهای برای تنظیم بازار محصولات میانی و انتهای زنجیره فولاد ایجاد کند. این دستورالعمل کارایی خوبی دارد اما در عمل شاهد مقاومت برای اجرای آن هستیم؛ به طوری که در نشست مشترکی که با وزارت صمت و معاون اقتصادی رئیس جمهور داشتیم، اعلام شد که کمیتهای برای اصلاح موارد شیوه نامه تشکیل شده و طرف یک ماه این اقدامات را انجام داده و شیوه نامه ابلاغ می شود، با این حال هنوز از ابلاغ یا اصلاحات شیوه نامه خبری نیست.
وی با بیان اینکه مطمئن هستیم که موارد اصلاحی به گوش دولت رسیده است، گفت: یکی از موارد ما اصلاح ماده ۹ شیوه نامه است و در این خصوص پیشنهادات خود را با کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران به وزارت صمت ارائه دادیم. متاسفانه اکنون بیشتر از یک ماه گذشته است ولی هیچ واکنشی از سوی دولت مبنی بر اصلاح شیوه نامه و ابلاغ آن نشده است.
عسکرزاده تاکید کرد: طبیعی است که وقتی برای صنایع بالادست برنامه ریزی وجود نداشته باشد، در حوزه صنایع پایین دست مشکلات بروز می یابد.
مجلس برای اجرای شیوه نامه الزامات بگذارد
دبیر انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به تصمیم وزیر صمت مبنی بر ابلاغ قیمت پایه گفت: متاسفانه این مورد نیز همانند موارد دیگر بدون کار کارشناسی دیده شد، در حالی که تصمیم وزیر صمت اقتصادی بود. در این خصوص می شد با افراد معترض جلسه گذاشت و بر اساس چارچوب اقتصادی این طرح را ارائه داد.
عسکرزاده درباره طرح توسعه فولاد از سوی مجلس گفت: ترجیح می دهیم که شیوه نامه فولاد دولت ابلاغ شود زیرا اگر ایرادی داشته باشد، با کار کارشناسی به راحتی می توان آن را اصلاح کرد اما اگر مجلس طرحی را تصویب کند، به سادگی نمیتوان اقدام به اصلاح آن کرد.
وی در پایان به نمایندگان مجلس پیشنهاد داد: اگر مجلس می خواهد کمک کند، به جای تصویب طرح خود، اقدام به ایجاد الزاماتی کند که دولت شیوه نامه را اجرا کرده و بر آن نظارت داشته باشد.