افت ۳۲ درصدی عملکرد «وایران» نسبت به برآورد
مدیرعامل شرکت لیزینگ ایران دلایل افت ۳۲ درقدی عملکرد شرکت را تشریح کرد.
به گزارش کدال بورس امروز، محمدرضا نور محمدی در خصوص کارمزد قراردادهای خودرویی و مسکن شرکت لیزینگ ایرانیان گفت: کلیه تسهیلات این شرکت برابر بخشنامه بانک مرکزی با نرخ ۲۱ درصد ارائه میشود. ( حداکثر نرخ سود مصوب بانک مرکزی ۲۱ درصد است).
وی همچنین در خصوص درصد جریمه برای اقساط معوق شده گفت: جریمه اقساط معوق برابر بخشنامه بانک مرکزی به نرخ ۶ درصد محاسبه می شود. سود حاصله در زمان وصول در دفاتر شناسایی میشود) لذا افزایش نرخ جریمه در حال حاضر مجاز نیست. ضمنا افزایش یا کاهش نرخ کالا تاثیری در نرخ جریمه اقساط معوق ندارد. حداکثر سقف دریافت تسهیلات از بانکها معادل دوبرابر حقوق صاحبان سهام است. در حال حاضر نرخ تسهیلات از بانک برای برای شرکت برابر مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ تسهیلات دریافتی از بانکها ۱۸ درصد است.
مدیرعامل لیزینگ ایرانیان گفت: بدیهی است فعالیتهای شرکتهای لیزینگ در شرایط تورم رشد خواهد داشت. لکن این شرکت در راستای برنامه ها و اهداف استراتژیک خود در صورت بهبود شرایط اقتصادی اقدام به شناسایی تامین کنندگان و حوزه های با ثبات بازار کرده تا سود مورد انتظار در هر حالت محقق شود. طبق بخشنامههای بانک مرکزی شرکتهای لیزینگ مجاز به خرید و فروش سهام هستند اما قادر به تأسیس صندوق نیستند. لکن بایستی حدود ۸۵ درصد از منابع خود را صرف ارائه تسهیلات لیزینگی به مشتریان کند.
نوری محمدی با اشاره به افت ۳۲ درصدی عملکرد شرکت نسبت به برآورد مدیریت تصریح کرد: علت اختلاف بابت کاهش ارزش سرمایهگذاریهای شرکت بوده که با توجه به روند مثبت بازار سرمایه و افزایش عملیات لیزینگ در سایر حوزه ها، پیش بینی می شود سود مورد انتظار تا پایان سال محقق شود.
وی افزود: رشد تسهیلات دریافتی از بانک ها در سال جاری، به دلیل آن بوده است که تسهیلات دریافتی از بانک پارسیان که در پایان سال گذشته تسویه شده بود در سال جاری مجددا از سایر بانکها با شرایط ایده آلتر دریافت شد. بدیهی است تسهیلات دریافتی در راستای ارائه تسهیلات به مشتریان در قالب برنامه های شرکت از جمله تجهیزات پزشکی و ماشین آلات بوده است.
بالاترین مقام مدیریتی «وایران» در خصوص شایعه واگذاری بلوک مدیریتی گفت: پاسخ به این شایعه می بایستی از سوی سهامداران عمده پاسخ داده شود. لازم به ذکر است تا جایی که نیاز به همکاری این شرکت با سهامدار عمده باشد و قصد واگذاری وجود دارد اما از نحوه و زمان برگزاری، این شرکت اطلاعاتی ندارد بدیهی است پس از کسب اطلاعات از سهامداران عمده موضوع از طریق سامانه کدال شفاف سازی میشود.
نورمحمدی ادامه داد: طبق بخشنامه بانک مرکزی شناسایی سود اقساط معوق موکول به زمان وصول شد. شرکت در آن تاریخ مبلغ بالغ بر ۷۴۰ میلیارد ریال از این محل مطالبات وصول نشده در حسابها منظور کرده بود. از آن تاریخ محاسبه این سود متوقف گردید و شناسایی سود مذکور تنها در زمان تسویه قرارداد و وصول مطالبات صورت گرفت. از آن مبلغ ۷۴۰ میلیارد ریال تاکنون به استناد گزارش حسابرس ۶ ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ میلیارد ریال باقی مانده است که با توجه به برنامههای واحد وصول مطالبات و تسریع در دریافت احکام قضایی توسط واحد حقوقی مابقی آن نیز منجر به وصول خواهد شد.