افزایش نرخ بهره فدرال رزرو محکوم به شکست است
مسعود عبدیزدان کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: چرخه تقویت دلار در سال ۲۰۱۸ یکی از مهمترین موانع بر سر راه تجارت خارجی کامودیتی ها در سال ۲۰۱۸ ظاهر شد. با این وجود، علیرغم ادعای فدرال رزرو انتظار بر این است که این نهاد سیاست مالی از مواضع خود در […]
مسعود عبدیزدان کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: چرخه تقویت دلار در سال ۲۰۱۸ یکی از مهمترین موانع بر سر راه تجارت خارجی کامودیتی ها در سال ۲۰۱۸ ظاهر شد. با این وجود، علیرغم ادعای فدرال رزرو انتظار بر این است که این نهاد سیاست مالی از مواضع خود در سال ۲۰۱۹ کوتاه آمده و افزایش نرخ کمتری از آنچه در دسامبر اعلام کرد را در دستور کار قرار دهد. اگرچه، نگرانی ها از شاخص های کلان اقتصادی دنیا و احتمال کاهش رشد، رونق تجارت کامودیتی ها را در کوتاه مدت سخت خواهد نمود.
وی افزود: رونق تجارت کامودیتی ها در گرو کاهش نرخ بهره فدرال رزرو می باشد. این نهاد بدون شک تاثیرگذارترین ساست های مالی را در دنیا دارد. در هفته منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸، فلزات گرانبها با انتظار کاهش نرخ بهره افزایش قیمت داشتند و طلا تا محدوده ۱۲۸۰ دلار/اونس افزایش یافت. اما ۲ بار افزایش نرخ بهره در انتظار بازار نبود و این مسئله ممکن است تاثیری منفی بر روند افزایشی قیمت طلا گذارد.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: پیشتر فدرال رزرو اعلام کرده بود که نرخ بهره ۲۰۱۹ را سه بار افزایش خواهد داد، در حالی که پس از جلسه دسامبر پیش بینی دو بار افزایش نرخ بهره را البته با منوط کردن آن به مولفه های اقتصادی اعلام نمود. این بدان معناست که احتمال کاهش این تعداد رشد در سال آینده چندان هم بعید نیست بازار ممکن است تنها با یک افزایش نرخ روبرو شود.
وی یادآور شد: فدرال رزرو به خوبی می داند که تورم ایالات متحده در سال آینده روندی نزولی خواهد داشت و به حوالی ۲ یا زیر ۲ درصد خواهد رسید. از این رو، باید با توجه به شاخص های کلان اقتصادی میزان افزایش نرخ را تعدیل نماید. از طرفی، وجود مازاد ذخائر نفت و کاهش تقاضا، در صورتی که اوپک تصمیمات جدیدی نگیرد و تنش سیاسی حادث نشود، باعث افت احتمالی قیمت نفت و کاهش قیمت سوخت در آمریکا خواهد شد که بر تورم تاثیر منفی خواهد گذارد.
عبدیزدان در انتها اشاره کرد: بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که فدرال رزرو مجبور به متوقف کردن افزایش نرخ بهره خواهد شد و دوران دلار قوی و افت ارزش کامودیتی ها به پایان خواهد رسید. اقتصاد آمریکا در سال گذشته در نتیجه ی لایحه کاهش مالیات شرکتها و افزایش مخارج دولت رونق خوبی به خود گرفت، حال آنکه تاثیر این محرک ها در حال از بین رفتن بوده و حتی در سه ماهه چهارم ۲۰۱۸ نیز خبرهای خوبی از بازار سرمایه و شرایط اقتصادی امریکا به گوش نرسید. تضعیف شاخص دلار در نتیجه عدم رشد نرخ بهره و احتمالا کاهش رشد اقتصادی در سال آینده جذابیت دلار را به عنوان یک سرمایه گذاری امن کمتر خواهد نمود و سرمایه ها به سمت و سوی کامودیتی ها هدایت خواهد شد. اگرچه، ابتدا باید ریسک کاهش رشد اقتصادی جهان برای سرمایه گذاران از بین برود.